Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kostka toaletowa, a najlepiej dwie pod maskę w przeciwległe rogi. Przerabiałem temat na jesieni.

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
Ta rękawica, podobnie jak szary ręcznik waflowy to te same produkty co Gtechniq, bez ich logo :)

D-Wash ma odpowiednik mikrofibry MF1 Gtehniq ?

Opublikowano
Ta rękawica, podobnie jak szary ręcznik waflowy to te same produkty co Gtechniq, bez ich logo :)

Jeśli ręcznik jest podobnej jakości co rękawiczka to nie rozumiem czemu nikt mi jej nie pokazał u Was sklepie jak odbierałem moje szpargały?? :o:thumbdown::x

:-]

Opublikowano

Panowie, kupiłem alufelgi, niestety są tak bardzo zapuszczone, że nawet w zimę, nie uśmiecha mi się na nich jeździć. Czy Roton lub Tuga poradzi sobie z zżółkniętymi felgami ?

Opublikowano

Generalnie Roton czy też Tuga nadają się codziennego mycia bo są bezpieczne. Do "odszczurzania" felg bardziej nadaje się coś mocniejszego np. kwasowy Tenzi Alux - o ile nie ma na felgach gołego aluminium. Przydałoby się coś też do smoły jak Prickbort :good:

Opublikowano
Możecie coś polecić w walce z kunami i innymi gryzoniami ? Stosował już ktoś środki w sprayu typu Boll, czy Liqui moly, czy od razu montować urządzenia odstraszające pod maskę ?

Również potwierdzam, pomijając kwestie estetyczne - kostka toaletowa pomogła.

Opublikowano
Możecie coś polecić w walce z kunami i innymi gryzoniami ? Stosował już ktoś środki w sprayu typu Boll, czy Liqui moly, czy od razu montować urządzenia odstraszające pod maskę ?

Również potwierdzam, pomijając kwestie estetyczne - kostka toaletowa pomogła.

Co do Tego, również polecam, w każdym aucie mam założone + najlepiej użyć jak najtańszej-najgorszy zapach, o który nam właśnie chodzi :). Po 1 sezonie jednak kostka jest do wymiany, całość ulega ukruszeniu, pewnie poprzez zmiany temperatury.

Opublikowano

Czy to normalne, że po korekcie lakier wygląda lepiej po finiszu z Kocha Antihologram niż z wykończonym na to cleanerem? Tzn. na koniec dałem tak dla testu cleaner maszynowo Dodo LM lekko ścierny na czarnym LC CCS i zostawia lekką mgiełkę na lakierze, po paście finiszowej wymytą zmywaczem i IPA widać większą głębie i blask :o

Opublikowano

Witam , czy ktoś mi może podpowiedzieć jaki typ lakieru jest na moim samochodzie. Samochód to skoda octavia 1 po faceliftingu 2001 rocznik , auto od nowości u jednego właściciela , nigdy nie polerowane/glinkowane etc. Po 15 latach postanowiłem samemu zadbać w końcu o stan lakieru, i teraz pytanie czy skoda w tamtych czasach stawiała na grubsze/cieńsze wartswy lakieru oraz na twarde/miękkie. Za wszelką pomoc w udzieleniu odpowiedzi byłbym wdzięczny.

Opublikowano

Witam

Panowie problem mam następujący:'

Auto po lakierowaniu chciałem usunąć skórke z pomarańczy

namoczyłem papier 2500 ok 25 min w wodzie owinąłem twardy klocek papierem i zacząłem delikatnie pocierać oczywiście wszystko na mokro

Po kilku ruchach przetarłem szmatką było zmatowione

Wziąłem się za polerowanie

maszyna LARE EPL-42 v2 Dual Action

pad FLEXIPADS Microfiber Cutting Disc 130mm

pasta Koch Chemie HEAVY CUT 8.2

po spolerowaniu nadal są widoczne rysy i to w znacznym stopniu

Co jeszcze zastosowac zeby to usunąc ?

mam jakieś pady z royala i pasty koch antychologram oraz menzerna 2500

gdzie popełniam błąd lub co robie nie tak ?

Opublikowano

Czy do lakieru akrylowego na Mercedesie mogę stosować Menzernę FG 400 + futro polerskie Menzerna 150 mm na rzep + Menzerna Super Finish 3500 (SF4000) + DOL Gąbka polerska niebieska B. MIĘKKA 150mm

Sądzicie, że to dobre zestawienie i można stosować do tego typu lakierów?

Opublikowano
po spolerowaniu

nadal są widoczne rysy i to w znacznym stopniu

Jedno wyklucza drugie. Nawet najglębsze rysy dasz rade spolerować, oczywiście czasami kosztem powtórnego lakierowania :)

Mierzyłeś grubość powłoki?

Opublikowano
po spolerowaniu

Jedno wyklucza drugie. Nawet najglębsze rysy dasz rade spolerować, oczywiście czasami kosztem powtórnego lakierowania :)

słowo klucz: po lakierowaniu. więc niekoniecznie wyklucza..

rysy są wyczuwalne? może to sa rysy pod klarem..

Opublikowano
po spolerowaniu

słowo klucz: po lakierowaniu. więc niekoniecznie wyklucza..

rysy są wyczuwalne? może to sa rysy pod klarem..

Możliwe, jest tylko kilka kwestii...

Czt mozliwe, aby lakiernik pozostawiał po sobie rysy robione ręcznie na klocku. ?

Ja zrozumiałem, że kolega dalej widzi rysy które sam zrobił?

No i poza tym to robiąc rysy takich drobnym papierem i do tego usuwając je w jakimś stopniu polerką, nie da się wyczuć organoleptycznie, [wyłażą pod odpowiednim kątem i z punktowym światłem]chyba że masz na to jakis sprytny sposób? :)

Opublikowano

Cześć, szukam jakiegoś dobrego podnośnika do auta do 300zł. Co polecacie?? Yato, Proline nada się??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.