cannonn Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Ja nagrobki myłem K2 Deeper, zarówno polerowane jak i niepolerowane, i nic się z nimi nie stało, więc APC raczej szkód nie zostawi też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 ok a jak z kurzem w przypadku Hi Tempa ? łapie kurz czy nie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Tak samo jak wszystkie inne woski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 połozyłem collinite i jest dramat jeśli chodzi o kurz nawet po umyciu a szukam czegoś wytrzymałego co nie będzie ciągło kurzy jak magnes, spróbuje i zobacze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
druhh Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Raczej wszystko łapie kurz Szczegolnie widać to na czarnym lakierze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 z tym że jedne mniej drugie bardziej. Znalazlem w garazu nie uzywany od chyba 3 lat DG 111, zapomniałem o nim. Pamietam że był trwały i z kurzem ie było wielkiego kłopotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patol Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Panowie... czy Scholl Orange Pad nada się do nałożenia HDC? Jak nie ten to jaki bo potrzebuję na szybko coś kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Aplikator bawełniany się sprawdzi do HDC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patol Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Wole maszyną go sobie nałożyć... mniej roboty... zwłaszcza, ze robiłem i tak i tak. Maszyny swojej nie mam jeszcze, ale chociaż pada już swojego kupie aby kumplowi nie zużywać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaxItCar Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Wole maszyną go sobie nałożyć... mniej roboty... zwłaszcza, ze robiłem i tak i tak. Maszyny swojej nie mam jeszcze, ale chociaż pada już swojego kupie aby kumplowi nie zużywać Royal Pads Pro Finish Crown na prawie drugim biegu maszyny DA zawsze było ładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackill Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Będę nakładał powlokę Gyeon Prime. Lakier jest nowy, wiec tylko jednostopniowo Koch Antihologram. Po tym chce zmyć pozostałości pasty zmywaczem silikonowym i odtłuścić IPA. Czy przed zmywaczem myc dodatkowo samochód? Czy wystarczy zmywacz, żeby pozbyć się pozostałości pasty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sonax2 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Czarna kia picanto po odklejeniu kilku naklejek (lakier pod nimi mniej wyblakły).Brak czasu na pełną korektę.Co lepsze do wyrównania - Menzerna PP Ultra czy 3in1? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geniusz Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Czy ktoś ma takie coś ? http://allegro.pl/podnosnik-2-5t-hydrau ... 17257.html Warto ? Czy podnosnik albo kobylki z tego są lipne ? Bo widze ze w sklepach różnych mozna kupic osobno to takie kobylki są on 70-120 pln powiedzmy za 2 sztuki, a sam podnosnik tez ok 200. Więc jest sens wydawac wiecej czy to tez styknie do garazowego uzytku ? Auto wazy z tone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jozef Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Ja używam. Podnosze tym prawie dwutonowego Espace i daje radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Czarna kia picanto po odklejeniu kilku naklejek (lakier pod nimi mniej wyblakły).Brak czasu na pełną korektę.Co lepsze do wyrównania - Menzerna PP Ultra czy 3in1? Zobacz jak wygląda lakier, bo jeśli masz więcej rysek i są głębsze, to kup 3w1 , a jeśli tylko swirle, to PP( 2w1) starczy. Menz 3w1 tnie na poziomie menz 2500 , a PP to pasta finish (nowa menzerna 3800) +wosk syntetyczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 PP jest wg mnie słaba, wykończenie pozostawia wiele do życzenia. S30+ zostawia o wiele lepsze wykończenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piesu102 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Będę nakładał powlokę Gyeon Prime. Lakier jest nowy, wiec tylko jednostopniowo Koch Antihologram. Po tym chce zmyć pozostałości pasty zmywaczem silikonowym i odtłuścić IPA. Czy przed zmywaczem myc dodatkowo samochód? Czy wystarczy zmywacz, żeby pozbyć się pozostałości pasty? Ja jednak bym dodatkowo umył aby usunąć pozostałości po paście i dodatkowo można przelecieć IPA etc. tak dla pewności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael MSTP Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Albo czyms w rodzaju Gyeon Prep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stepniak.p Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Auto już po korekcie. Lakier już trochę ma przejechane km i np. na masce są dziurki od kamieni do których powłaziła pasta... Kolor granatowy, a w dziurkach biała pasta.... Auto zostało umyte, ale resztki pasty zostały. Czym mogę to usunąć ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael MSTP Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Miałem podobnie, w sumie zeszlo samo, mycie i poznikalo. Nie pamietam po ilu ale w miare szybko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackill Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Będę nakładał powlokę Gyeon Prime. Lakier jest nowy, wiec tylko jednostopniowo Koch Antihologram. Po tym chce zmyć pozostałości pasty zmywaczem silikonowym i odtłuścić IPA. Czy przed zmywaczem myc dodatkowo samochód? Czy wystarczy zmywacz, żeby pozbyć się pozostałości pasty? Ja jednak bym dodatkowo umył aby usunąć pozostałości po paście i dodatkowo można przelecieć IPA etc. tak dla pewności Dobra, jedno mycie mnie nie zbawi Dostanie pian z APC, potem szampon, zmywacz silikonowy i IPA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
detailercar Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Czy podczas detailingu wnętrza auta, rzeczy pozostawione przez klienta, usunięte na czas zabiegu układacie po skończonej pracy tak jak były? czy np. segregujecie do worków/reklamówek i wsadzacie do bagażnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vespa Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Z tego co widziałem, najczęściej przedmioty wkładane są do worków i zamykane w bagażniku. Kto by pamiętał, która rzecz gdzie leżała... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swietlikk Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Ja nagrobki myłem K2 Deeper, zarówno polerowane jak i niepolerowane, i nic się z nimi nie stało, więc APC raczej szkód nie zostawi też.a w jaki stężeniu to czyściłeś Kamień polerowany na lustro albo pokryty jakimś szkliwem?nie mama pojęcia na grobie nie byłem od 2-3 lat, a kamień od kamienia się różni.nie zostawi jakiegoś osadu czy przebarwienia.tego się boje bo to nie było zrobione za 50 zł Czyli idąc Twoim tokiem rozumowania trzeba wszystkie APC wywalić .. ... ja już to zrobiłem, spaliłem i zakopałem; od dziś tylko szare mydło ;p ;p ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cannonn Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Ja nagrobki myłem K2 Deeper, zarówno polerowane jak i niepolerowane, i nic się z nimi nie stało, więc APC raczej szkód nie zostawi też.a w jaki stężeniu to czyściłeś koło 1:20-1:25, na oko lałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi