Skocz do zawartości

Krótkie pytanie - krótka odpowiedź część 5

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Wole maszyną go sobie nałożyć... mniej roboty... zwłaszcza, ze robiłem i tak i tak. Maszyny swojej nie mam jeszcze, ale chociaż pada już swojego kupie aby kumplowi nie zużywać :)

Royal Pads Pro Finish Crown na prawie drugim biegu maszyny DA zawsze było ładnie :good:

Będę nakładał powlokę Gyeon Prime. Lakier jest nowy, wiec tylko jednostopniowo Koch Antihologram. Po tym chce zmyć pozostałości pasty zmywaczem silikonowym i odtłuścić IPA. Czy przed zmywaczem myc dodatkowo samochód? Czy wystarczy zmywacz, żeby pozbyć się pozostałości pasty?

Czy ktoś ma takie coś ? http://allegro.pl/podnosnik-2-5t-hydrau ... 17257.html

Warto ? Czy podnosnik albo kobylki z tego są lipne ? Bo widze ze w sklepach różnych mozna kupic osobno to takie kobylki są on 70-120 pln powiedzmy za 2 sztuki, a sam podnosnik tez ok 200. Więc jest sens wydawac wiecej czy to tez styknie do garazowego uzytku ? Auto wazy z tone.

Czarna kia picanto po odklejeniu kilku naklejek (lakier pod nimi mniej wyblakły).Brak czasu na pełną korektę.Co lepsze do wyrównania - Menzerna PP Ultra czy 3in1?

Zobacz jak wygląda lakier, bo jeśli masz więcej rysek i są głębsze, to kup 3w1 , a jeśli tylko swirle, to PP( 2w1) starczy. Menz 3w1 tnie na poziomie menz 2500 , a PP to pasta finish (nowa menzerna 3800) +wosk syntetyczny.

Będę nakładał powlokę Gyeon Prime. Lakier jest nowy, wiec tylko jednostopniowo Koch Antihologram. Po tym chce zmyć pozostałości pasty zmywaczem silikonowym i odtłuścić IPA. Czy przed zmywaczem myc dodatkowo samochód? Czy wystarczy zmywacz, żeby pozbyć się pozostałości pasty?

Ja jednak bym dodatkowo umył aby usunąć pozostałości po paście i dodatkowo można przelecieć IPA etc. tak dla pewności :D

Auto już po korekcie. Lakier już trochę ma przejechane km i np. na masce są dziurki od kamieni do których powłaziła pasta...

Kolor granatowy, a w dziurkach biała pasta.... Auto zostało umyte, ale resztki pasty zostały. Czym mogę to usunąć ?

Pozdrawiam

Ja jednak bym dodatkowo umył aby usunąć pozostałości po paście i dodatkowo można przelecieć IPA etc. tak dla pewności :D

Dobra, jedno mycie mnie nie zbawi ;) Dostanie pian z APC, potem szampon, zmywacz silikonowy i IPA.

Ja nagrobki myłem K2 Deeper, zarówno polerowane jak i niepolerowane, i nic się z nimi nie stało, więc APC raczej szkód nie zostawi też.
a w jaki stężeniu to czyściłeś

Kamień polerowany na lustro albo pokryty jakimś szkliwem?

nie mama pojęcia na grobie nie byłem od 2-3 lat, a kamień od kamienia się różni.
nie zostawi jakiegoś osadu czy przebarwienia.
tego się boje bo to nie było zrobione za 50 zł :)

Czyli idąc Twoim tokiem rozumowania trzeba wszystkie APC wywalić ..

... ja już to zrobiłem, spaliłem i zakopałem; od dziś tylko szare mydło ;p ;p ;p

Ja nagrobki myłem K2 Deeper, zarówno polerowane jak i niepolerowane, i nic się z nimi nie stało, więc APC raczej szkód nie zostawi też.
a w jaki stężeniu to czyściłeś

koło 1:20-1:25, na oko lałem

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.