Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mam takie pytanie już kiedyś pytałem ale różne opinie były i zastanawiam się czy jest sens kładzenia GYEON Q2M WetCoat na świeżo położony wosk SV Onyxa na czarne BMW czy Q2M zostanie na samochodzie ? Sprawa wygląda tak że właściciel chce szybko , solidnie , tanio aby efekt był trwały :P nie wiem czy zgodzi się na C1 na lakier jak nie to pozostaje wosk + ten Q2M się zastanawiam , zwykle kładzie się jak wosk już jest osłabiony a mnie interesuje czy warto i czy coś da zaraz po świeżo położonym Onyxie

samochód dostane pewnie na 4-5 dni jako że jest to BMW będzie ciężko już widzę :D

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

witam.Podczas ostatniego mycia samochodu użyłem środka qyeon q2m wet coat niestety przy panujących warunkach cześć produktu wyschła za nim zdążyłem spłukać. W związku z powyższym jakiego środka powinienem użyć aby zniwelować te ślady, dodam iż woda nie pomaga. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Opublikowano
witam.Podczas ostatniego mycia samochodu użyłem środka qyeon q2m wet coat niestety przy panujących warunkach cześć produktu wyschła za nim zdążyłem spłukać. W związku z powyższym jakiego środka powinienem użyć aby zniwelować te ślady, dodam iż woda nie pomaga. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Cleaner albo pasta finishowa i zejda slady.

Opublikowano

w sensie te zmatowienia całe zejdą ? Wiesz jak to jest, takie mleczko jakby na kloszach matowe.

W takim razie spróbuje cleanerem najpierw. Pad twardy ?

Opublikowano

Jest kolego temat o polerowaniu kloszy/lamp Pamiętaj, ze na wolnych obrotach się pracuje. Po FG400 przeleć jeszcze PF2500. O ile obędzie się u Ciebie bez papierkowania.

Opublikowano

Witam Wszystkich :) Obecnie na karoserii mojego samochodu mam położoną powłokę Gyeon cancoat lecz chciałbym ją usunąć z lakieru. Czym można to zrobić ? Są jakieś środki do tego przeznaczone ? Dziękuje za odpowiedź :)

Opublikowano

Rozumiem :) Czy mleczko polerskie da radę czy będzie za słabe ? Mam Meguiar's Ultimate Compound i zastanawiam się czy będzie skuteczne...

Opublikowano

Lakier woskowany równo miesiąc temu Colli tzn. lakier miał być oczyszczony i położony miał być wosk tyle wiem. Auto płukane 2 razy na bezdotyku poza tym myte Tenzi neutro i płukane wężem z jakąś końcówka. Dziś na aucie po spłukaniu tafle wody, co ja robię nie tak że wosk już umarł?

Opublikowano

Trudno powiedzieć.

Skoro sam wiesz niewiele, to i niewiele da się powiedzieć.

Czy stwierdziłeś, że powierzchnia wolna jest od zanieczyszczeń powierzchni które upośledzałyby odprowadzanie wody??

Możliwe, że zbyt mocne stężenie detergentu. Za poprzednim razem było wszystko w porządku i nagle teraz tafla??

Ostatnim razem było pierwsze mycie po woskowaniu, nie podniecałeś się kropelkami??

Opublikowano

Lakier na pewno był czyszczony jest gładki nawet w dolnych partiach, na początku było wszystko OK bez problemu odprowadzał wodę, nawet tydzień temu jeszcze podczas mycia woda spłynęła bez problemu a dziś ZONK. Czy wyschnięciu szamponu na aucie przed spłukaniem auta wodą mogło wywołać taki efekt?

Opublikowano

Cleaner albo pasta finishowa i zejda slady.

Jaki cleaner najbardziej polecacie?

Opublikowano

Czy zastosowanie Shiny Garage Iron Off na lakierowany nie fabrycznie 2 tygodnie temu element nie uszkodzi lakieru? Czy lepiej zaczekać dłużej czy w ogóle nie stosować tego środka na elementy niefabrycznie lakierowane?

Opublikowano

Jakiś czas temu skompletowałem sobie zestaw kosmetyków. Jako wosk na zimę wybrałem Colli, natomiast na lato Dodo Juice Supernatural. Jako cleaner do obu wosków wybrałem sobie DJ LP. Ostatnio doszedłem do wniosku, że skoro i tak kupuję FK 1000p na felgi, to od razu użyję go jako wosk na zimę, dzięki czemu nie będę musiał kupować Colli. I teraz moje szybkie pytanie: czy cleaner DJ LP mogę nakładać pod FK, czy raczej nie bardzo?

Opublikowano

haks, nie da się jednoznacznie stwierdzić który sklep ma najniższe ceny. Moim zdaniem ceny są na podobnym poziomie, różnice polegają na tym, że jeden sklep ma promocje na produkt X drugi na Y. Kupuj tam gdzie masz najbliżej, gdzie pasuje Tobie forma wysyłki i płatności, gdzie jest większość produktów na stanie.

Opublikowano

Czy quick detailer poradziłby sobie z takimi śladami, jeśli tak to jaki polecacie?

Opublikowano

Dzisiaj próbowałem DA spolerować wyblakły lakier na Hondzie (czerwona) na twardym LC CCS i FG400 i strasznie ciężko idzie, praktycznie bez efektu, ciężko idzie. Czym to zaatakować ? Myślałem o Megsie (DA MICROFIBER CORRECTION COMPOUND + DA MICROFIBER CUTTING DISC). Tym pójdzie ? Czy inaczej to ugryźć?

Opublikowano

No raczje tak. Tylko plastiki są czerwone ładnie, a blachy po bokach i dach malinowy. Dzisiaj na przetłoczeniu błotnika zaczęła wychodzić ori barwa, ale to bym musial z 8 godzin jeden element robić...zdziwiony jestem

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.