borda01 Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Czy przed użyciem Decabitu muszę umyć auto na dwa wiadra czy wystarczy piana i spłukanie? Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Jeżeli auto nie jest jakoś strasznie ufajdane to możesz go użyć od razu. Spenetruje sobie co powinien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BarooN Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Panowie mam dylemat jaki zestaw da lepszy wet look na czarnym audi. Autko po jednoetapowej korekcie. ArtDeShine Blue Lotion + ArtDeShine ArtDeKotsos Obsidian Wax czy ArtDeShine ArtDeSICKO CRISTOBALITE ?? Pomóżcie autko czeka na zabezpieczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coala Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Czy na solidnie umyty samochód oraz zastosowany hydrowosk (w celu uniknięcia zacieków-kolor samochodu czarny) można użyć Meguiar's Ultimate Compound, a następnie zabezpieczyć lakier twardym woskiem ? Z góry dzięki za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddy Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Można tylko pomiń hydrowosk bo UC usunie ewentualne zacieki. I co znaczy solidnie umyty?? Wysłane z mojego Tornado 348 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid_Bojarski Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 W takim przypadku bez sensu lecieć z hydrowoskiem który i tak zdejmiesz uckiem Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmorka Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Możecie coś polecić do usunięcia kleju z deski wewnątrz auta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 [ref=#ff3366]Coala[/ref], UC to pasta polerska więc bez problemu poradzi sobie z usunięciem warstwy hydrowosku. Prost po UC ja bym nie kładł wosku, mocno wypełnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 665554 Możecie coś polecić do usunięcia kleju z deski wewnątrz auta? Jakiego kleju? Zwykły po taśmie czy jakieś badziewie typu kropelka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darfe Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Panowie, zakupilem wosk Angelwax Bodywax i jestem bardzo zadowolony. Chcialem dokupic do zestawu Qd i cleaner tego samego producenta. Moze ktos podpowiedziec jaki zapach ma cleaner angelwax perfect polish i jak wyglada praca z nim porownujac np. do Prima Amigo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borda01 Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Panowie, poszukuję jakiegoś produktu do wspomagania suszenia auta (przed wycieraniem). Co się nada do tego celu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Panowie, zakupilem wosk Angelwax Bodywax i jestem bardzo zadowolony. Chcialem dokupic do zestawu Qd i cleaner tego samego producenta. Moze ktos podpowiedziec jaki zapach ma cleaner angelwax perfect polish i jak wyglada praca z nim porownujac np. do Prima Amigo? na zapach to sie nie nastawiaj bo on nie pachnie ale super maskuje drobne ryski, jest przy tym lekko ścierny i ogolnie praca z nim jest super. Porównania do Amigo nie mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blacha8 Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Panowie, poszukuję jakiegoś produktu do wspomagania suszenia auta (przed wycieraniem). Co się nada do tego celu? CarChem Rinse Aid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borda01 Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Panowie, poszukuję jakiegoś produktu do wspomagania suszenia auta (przed wycieraniem). Co się nada do tego celu? CarChem Rinse Aid Podziękował. Jeszcze dopytam czy po naniesieniu produktu mam po chwili spłukać myjką czy bezpośrednio po naniesieniu osuszyć fluffym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qasu Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Robie korektę i mam pytania: 1. Czasami pasta pyli. Za długo pracuje z nia, czy za niskie obroty? A może jescze coś innego zle robie? 2. Mam problem żeby domyć pastę IPA. Musze używać bardzo dużo IPY i jeszcze kilka przejazdów. Słabo wypracowana? 3. Ile przejazdów robić? Gdzieś czytam, że wystarczy ok 10, w innym miejscu 18. Pracuje ma Menzernie. Pozbyłem się rysek, ale na czarnym lakierze nie ma WOW! Ostatnia pasta to SF3500. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlowicz Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Nakładałem niecałe 2 miesiące temu FK1000p na DG652, i na całym aucie mega kropelkuje i odpycha wode tak od polowy drzwi do progow jakby go nie bylo, auto od tego czasu myte z 4x i to tylko po brudzie z deszczczu i do tego zawsze qd. Czy czas jaki lezy brud na aucie ma wplyw na wosk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killym Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Witam, chciałbym wyczyścić i wywoskować swój samochód. Zakupiłem następujące graty: Szampon Glinkę Quick detailer Wosk 1.Do ww zestawu potrzebuję jeszcze cleanera tak?( z grubsza). 2. Znajomy zbił mnie z tropu ponieważ powiedział że po glince samochód pozbędzie się blasku bo zostaną zmyte wszystkie woski i będzie potrzbne nakładanie 2 razy wosku żeby lakier odświeżyć (??). Czy sam proces można streścić w taki sposób: 1.Mycie 2.Czyszczenie preparatem typu "tar remover" 3. Glinka 4.Cleaner/pre-wax 5.Wax Dziękuję za wszelką pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serath Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Tak, potrzebujesz cleanera. Glinka ma za zadanie oczyścić lakier z syfu, ale też nie glinkujesz przed każdym woskowaniem - zwróć uwagę że jest różna agresywność glinek, cobyś nie narobił sobie bałaganu. A wosk warstwujesz pod kątem żywotności a nie dlatego, że glinka była w użyciu. Odnośnie do procesu mycia: viewtopic.php?p=664092#p664092 Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darfe Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Jaki zapach ma ANGELWAX GUARDIAN ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vhs Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Co lepiej wybrac do ogolnego uzytku: ABDL Vampire czy ABDL Vampire Liquide? Wysłane z mojego Galaxy przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid_Bojarski Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 To zależy co czego Liquid jest słabszy delikatnie, idealny do regularnego mycia plus stosownia na karoserii. Zwykły vampire mocniejszy, za to bardziej gesty i karoserii trochę ciężej z nim pracować. Do tego liquid wychodzi bardziej ekonomicznie Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekcw Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Mam auto z nałożoną roczną powłoką Gtechniq Crystal Serum no i wiadomo- chciałbym aby jak najdłużej siedział. EXO nie chcę brać bo na razie mam inne potrzeby, jedynie co posiadam z ciekawszych rzeczy to C2v3 ale myślałem o TAC System : QUARTZ.MAX 500ML - SiO2 W SPRAY-U lub CAR PRO RELOAD. Szukałem w showcarshine MOONLIGHT TacSystem Sio2 Spray który testują chłopaki ale coś mi nie poszło. Więc który specyfik się nada do konserwacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MirekGTS Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Ho Panowie, poszukuję jakiegoś produktu do wspomagania suszenia auta (przed wycieraniem). Co się nada do tego celu? CarChem Rinse Aid Podziękował. Jeszcze dopytam czy po naniesieniu produktu mam po chwili spłukać myjką czy bezpośrednio po naniesieniu osuszyć fluffym? Unique też w ofercie ma Panowie, poszukuję jakiegoś produktu do wspomagania suszenia auta (przed wycieraniem). Co się nada do tego celu? CarChem Rinse Aid Podziękował. Jeszcze dopytam czy po naniesieniu produktu mam po chwili spłukać myjką czy bezpośrednio po naniesieniu osuszyć fluffym? Unique ir Panowie, poszukuję jakiegoś produktu do wspomagania suszenia auta (przed wycieraniem). Co się nada do tego celu? CarChem Rinse Aid Podziękował. Jeszcze dopytam czy po naniesieniu produktu mam po chwili spłukać myjką czy bezpośrednio po naniesieniu osuszyć fluffym? Unique iris też podobno jest ok, ale sam nie używałem. Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vhs Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 To zależy co czego Liquid jest słabszy delikatnie, idealny do regularnego mycia plus stosownia na karoserii. Zwykły vampire mocniejszy, za to bardziej gesty i karoserii trochę ciężej z nim pracować. Do tego liquid wychodzi bardziej ekonomicznie Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka Poszukuje czegos do regularnego stosowania na karoserie i kola. Wysłane z mojego Galaxy przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid_Bojarski Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 No to liquid jest jak najbardziej ok bierz literek i będzie dobrze... Tylko pamiętaj żeby rurkę dobrze dociąć żeby ładnie psikal Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi