Bonthyc Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Maniek8888, no roztapia się, ale po 2 godzinach w temp pokojowej nic sie nie zmienia, aplikatora nie chwyta Czym dla Ciebie jest w tym momencie temperatura pokojowa? Zwykło się przyjmować, że jest to 19-20 stopni. Podczas obecnych upałów w domu mam 26 stopni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tworek Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Czy ktoś tu z kupujących na allegro produkty Fusso dostał przesyłkę, bądź jakieś info ? W sobotę kupiony wosk, dziś środa popołudnie a kuriera jak nie było, tak nie ma ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GR_BKP Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 "....Wysyłka kurierem trzy razy w tygodniu w dni robocze" środa, czwartek, piątek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matkot88 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Czy ktoś tu z kupujących na allegro produkty Fusso dostał przesyłkę, bądź jakieś info ? W sobotę kupiony wosk, dziś środa popołudnie a kuriera jak nie było, tak nie ma ... SORRY ZA OT Moj przypadek: 10-06-2014 Pytanie do dystrybutora kiedy wyślą. 10-06-2014 Odpowiedź: Witam, Dzisiaj Pana przesyłka zostanie wysłana. Pozdrawiamy Zespół Soft 99 11-06-2014 Poprosiłem o informację jaką firmą kurierską wysłali i nr przesyłki. Do chwili obecnej nie mam odpowiedzi. Wosku także jeszcze nie otrzymałem a wszystkie firmy kurierskie mają system dostaw do 24h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryczken16 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 ja otrzymalem numer przesylki DHL,lecz numer nie dziala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 11 Czerwca 2014 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 PANOWIE! Przypominam że to jest temat z działu TESTY. Proszę nie zaśmiecać go postami o Waszych problemach z zakupami na Allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GR_BKP Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Wskaż gdzie można porozmawiać o zakupach od dystrybutora i po problemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 11 Czerwca 2014 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 GR_BKP, Z Waszych wpisów wynika że temat "co mnie dziś wkurzyło" byłby właściwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Wskaż gdzie można porozmawiać o zakupach od dystrybutora i po problemie. Na forum nie ma dystrybutora, więc tak jak Eryczek pisze, chyba tylko "co mnie dziś wkurzyło" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tworek Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 W takim razie przenieś co trzeba we właściwe miejsce, żeby gnój się nie robił ... przecież nie trzeba tego kasować ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Panowie, dobrze wiecie, widzicie że osoba sprzedająca produkty Soft99 nie jest partnerem forum, więc wszystkie nie jasności związane między innymi z zamówieniami załatwiajcie na allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GR_BKP Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Rozumiem, że to forum komercyjne, ale "nagonka" na "piszcie gdzie indziej" dopiero teraz, a wcześniej nie przeszkadzało? ałć Ale luz Pokasujcie z tematu sprawiedliwe i fin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasns Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Wszystkich niecierpliwych chce uspokoić. Fusso doszedł do mnie cały i zdrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artih Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Rozumiem, że to forum komercyjne, ale "nagonka" na "piszcie gdzie indziej" dopiero teraz, a wcześniej nie przeszkadzało? ałć Ale luz Pokasujcie z tematu sprawiedliwe i fin Jest też coś takiego jak PW. Wielu osób nie obchodzą Twoje problemy z tą firmą czy ogólnie ta firma. Evo wyczyścił temat i znowu syf jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GR_BKP Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zupełnie nie zrozumiałeś co napisałem, ale nieważne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefan-16 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Może ja dodam parę słów od siebie dotyczących Fusso. Faktycznie ładnie maskuje niedoskonałości lakieru i jest w miarę łatwy w aplikacji. Przy odpowiednio cienkiej warstwie łatwo się go poleruje, zapach też do zniesienia. Jednak żywotność jaką deklaruje producent uważam za stanowczo przesadzoną i nie ma szans aby to wytrzymało 12 miesięcy przy regularnym myciu i użytkowaniu auta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabat Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 dziś doszła jasna wersja , spokojnie mieli problem z kurierem Zap-ach, no lepszy niż Coli, pudełko fajne, ale troszkę mi przypomina Formułę 1 Aplikator chyba do wyrzucenia bo strasznie twardy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manio49 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Aplikator się przyda do opon Rzuciłem testowo na talerz fajnie zrzuca wodę, więcej będę mógł powiedzieć w niedalekiej przyszłości jak zarzucę fusso do jasnych na auto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasns Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 szybki test Fusso odrazu po dostaniu przesyłki powiem że jestem mega zadowolony. Tak jak wszyscy pisali maskowanie rysek świetne, aplikacja i polerowanie proste, zapach nie za bardzo szklistość lakieru na wysokim poziomie Naprawdę wosk robi robotę !! przykryło dość sporo holsów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej WTN Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Kładłeś coś pod wosk? Jakiś cleaner ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasns Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 nic, prosto z puchy na lakier chciałem sprawdzić maskowanie rysek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabat Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Panie jak to śmierdzi... IMHO gorzej od Coli 476 Położyłem testowo na tylnej klapie( na lusso Creme) i lusterkach (bez przygotowania powierzchni.) Zobaczymy. Krople pierwsza klasa Odprowadzanie wody także. Faktycznie nadaje połysku. Muszę położyć na reszcie auta na spokojnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotto0 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Deszcz na chwilę przestał padać więc zrobiłem mały test wosków na masce. Lakier oczyszczony, -> glinka -> Prima Amigo wymyty benzyną ekstrakcyjną i IPA było pod ręką to co tam . Przy nakładaniu aż skrzypiało. Meg's #16 , Soft99 Fusso Coat , PB Nattys Red Tutaj po nałożeniu, Soft99 był najtwardszy z trójki przez co za dużo go wziąłem na aplikator ... przełożyło się to na dosyć ciężkie polerowanie, trzeba było dużo więcej pomachać MF w porównaniu do 2 pozostałych wosków. Oczywiście tyle co udało mi się wypolerować woski, zaczął lać deszcz ... nie udało się zrobić zdjęć jak było jeszcze jasno auto wjechało pod zadaszenie, przeczekałem deszcz i wyjechałem porobić parę brakujących fotek. Z góry przepraszam za jakość nie dość że robione telefonem to jeszcze jak robiło się ciemno. Po prawej Nattys Red po lewej Soft99 Fusso Po lewej Meg's #16 po prawej Soft99 Fusso Podsumowując Soft99 Fusso najciężej się poleruje w porównaniu do Meg's #16 i Nattys Red. Bardzo ładnie przyciemnia lakier - co widać nawet na tak słabych zdjęciach. Mam film z kropelkowania, jednak jest on równie słabej jakości przez to że robiło się już ciemno. Jednak kropelkowanie tych trzech wosków zaraz po nałożeniu jest bardzo zbliżone do siebie. Jak ktoś ma ochotę to mogę wrzucić film. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabat Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Z tym skrzypieniem, to napiszę tak. Nakładałem wosk za pomocą dołączonego aplikatora na całkowicie nie przygotowaną powierzchnię maski ( tylko po myciu) pokrywając rg42,natty blue,nanowax, fk1000. Chciałem coś spróbować. Na każdej z tych powierzchni aplikator skrzypiał. Tak samo skrzypiał na klapie która była wyglinkowana , a później przesmarowana cleanerem Lusso. Ten typ chyba tak ma . ładnie przyciemnia ta wersja do ciemnych aut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotto0 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Ja nakładałem aplikatorem Meg'sa, ten z Soft99 Fusso to może do opon będzie kiedyś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi