Artih Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Taż tak myslee,tzn nie wiem jak z fusso ale mam FK i od najdłużej mi leży na clenerze PW PP2 wymytym później dużo ilością ipy Czyli już bez cleanera ... Jałowy lakier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irekzzzzz Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Hej chce kupić fusso ale przed woskiem planuje nałożyć ultimate componud, jest sens kłaść UC a później Fusso, czy może od razu fusso? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor e36ace Opublikowano 11 Lutego 2016 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Hej chce kupić fusso ale przed woskiem planuje nałożyć ultimate componud, jest sens kłaść UC a później Fusso, czy może od razu fusso? co chcesz osiągnąć tym UC? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irekzzzzz Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Usunąć mniejsze rysy i swirle - w mocne światło, lakier nie wygląda za pięknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor e36ace Opublikowano 11 Lutego 2016 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 moim zdaniem szkoda czasu na taką zabawę efekt nie współmierny z wysiłkiem. Połóż samo fusso jak czytaleś temat to wiesz że dosyć fajnie przykrywa ryski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SOFT99 Europa Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 irekzzzzz, Fusso lubi jałowy lakier. Jeśli koniecznie chcesz to polecamy dedykowany cleaner. Michael MSTP, dziękujemy za aktualizacje testu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek720 Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Skłoniłem się ku zakupowi Soft99 Fusso do jasnych lakierów zamiast PB Natyy's Red. No i tu pytania: 1.Czy będzie większy look od natty's na białym akrylu? 2.Jaki aplikator polecacie do nakładania wosku, słyszałem, że ten który jest w zestawie nie jest zbyt dobry? 3.Do wycierania wosku może być mikrofibra Mikrofibra Silesia SuperSoft żółto-niebieska 40x40cm? 4.Miesiąc potrzyma na samochdzie bez QD w pogodę wiosenną gdy nie robi ogromu kilometrów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trololo Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 1. Jak zobaczysz różnice pomiedzy tymi woskami na białym to masz świetny wzrok 2. Jest ok, możesz zabrać słoneczko 3. Jest ok 4. Lekko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Jeżeli auto korekty nie miało, to zobaczy, bo natty's rys nie maskuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek720 Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Na wiosnę praca będzie ruszała pełną parą na zewnątrz auta, więc wosk będzie po korekcie nanoszony. Myślicie, że przy clenarerze Angelwaxa ten miesiąc spokojnie potrzyma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Miesiac? To jakas prowokacja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trololo Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Jeżeli auto korekty nie miało, to zobaczy, bo natty's rys nie maskuje. Po pytaniach jakie zadaje myślę ,że nadal nie zobaczy różnicy. W trwałości oczywiście ale w wyglądzie? Na białym nieeeee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek720 Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Dobra, dzięki Panowie. W takim razie wykreślam Nattys'a z listy zakupowej, a na jego miejsce wchodzi Soft99. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 622545 Po pytaniach jakie zadaje myślę ,że nadal nie zobaczy różnicy. Mam jasne fusso i na ojca białym aucie daje szklistość, natty's raczej głębię, ale całkowita racja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 W weekend pierwsze w tym roku ręczne mycie auta. Fusso nałożone 5.12.2015 - kanapeczka 2 warstwy Fusso + BSD. Wosk położony na czysty lakier wymyty IPA. Od momentu nałożenia wosku lakier traktowany tylko miękką wodą na bezdotyku. Dół drzwi pasażera: Tylny zderzak: Drzwi od strony kierowcy: Daszek: Lusterko, ale coś nieostro wyszło: Wydaje mi się, że ma się całkiem nieźle Z drugiej strony wosk też nie był wystawiony na jakieś trudne warunki: auto garażowane, używane sporadycznie, od czasu nałożenia wosku zrobione trochę ponad 3000 km. W ten weekend zobaczę jak na drugim aucie, które stoi pod chmurką i jest codziennie jeżdżone po mieście - również nałożone 2 warstwy + BSD i także tylko woda na bezdotyku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DBS Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 [mod=Pajko]N I E C Y T U J E M Y Z D J Ę Ć !!!!![/mod] Lakier był po korekcie przed nałożeniem wosku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 DBS, Korektę robiłem w lipcu 2015. Wtedy też nałożyłem Fusso, ale w grudniu je ściągnąłem i na zimę położyłem ponownie. Żeby powstrzymać komentarze, że bez sensu było po tak krótkim czasie ściągać Fusso - dodam, że mam całą puszkę i pewnie wosk szybciej się zestarzeje niż ja zobaczę dno w tej puszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Jak obiecałem wrzucam foty z auta żony - Fusso kładzione 12.12.2015 - również 2 warstwy + BSD. Auto przejechało ok 3000km, niegarażowane, użytkowane po mieście, myte tylko wodą na bezdotyku. Niestety, ale wosk jest w stanie agonii - przynajmniej tak mi się wydaje: Wosk był kładziony w takich samych warunkach jak na poprzednim aucie. Widać, że cudów nie ma i w trudnych warunkach musi polec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 632101 Fusso kładzione 12.12.2015 - również 2 warstwy + BSD Skąd wiesz teraz , czy kropelkuje wosk, czy BSD? Połóż wosk i niczym go nie wspomagaj i wtedy dopiero możesz coś napisać o jego trwałości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 powalla, hmmm czyli, że co BSD może umierać? a co z Fusso, który jest pod nim? W miejscach, gdzie nie ma już BSD powinien Fusso robić kropelki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 632113 czyli, że co BSD może umierać? a co z Fusso, który jest pod nim? No własnie robiąc takie kanapki nigdy nie będziesz wiedział co kropelkuje , czy co tam umiera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacek _b Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Sorki koledzy , ale aplikując na wosk BSD mocno wynik końcowy zostanie wypaczony ( by nie użyć słowa oszukany ) . Wielokrotne testy udowodniły że BSD to mocny zawodnik i nakładając go na wosk niestety nawet jakiś letni możemy tak przelecieć całą zimę i żyć w nieświadomości że wosk nam super trzyma . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wenega Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 a i żeby stwierdzić że Fuso umarło, to należałoby umyć porządnie samochód.. teraz to wosk może być tylko zapchany.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robcok Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Umyj auto rękawicą z szamponem, możliwe, że się zapchał, jeśli tylko płukany na bezdotyku..możliwe też, że BSD oszukuje.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Koledzy auto było myte ręcznie - SG Strawberry + rękawica, dwa wiadra itd... wszystko zgodnie ze sztuką. Jeżeli to umiera BSD, to w takim razie pod nim powinien być Fusso i jeżeli BSD umrze, to wtedy Fusso wejdzie do akcji i pojawią się kropelki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi