Skocz do zawartości

Soft99 Fusso Coat

Evo

Rekomendowane odpowiedzi

Przebieg 4100km czas od aplikacji 3miesiące+6 dni :)

.....

Domyślałem się że będzie trzymał, ale nie spodziewałem się że tak dobrze.

Sabat, fajne zdjęcia a i wosk robi robotę. Według mnie naprawdę jest kozak 8-) dlatego ja posprzedawałem SV i Zymola, z LSP zostawiłem sobie tylko Fusso i DG Ceramic Coating - jestem detailingowo w 101% spełniony ;)

mkbewe

oto co zostało z twojej teorii :)

Udało mi się dzisiaj umyć auto.

Standardowo: Spłukanie, mycie ręczne szamponem 4nano ultra violet.

Później spłukanie demineralizowaną i mamy coś takiego:

Przebieg 4100km czas od aplikacji 3miesiące+6 dni :)

Nakładany na Lusso Cream

WP_20150110_007-800.jpg

WP_20150110_010-800.jpg

WP_20150110_017-800.jpg

Domyślałem się że będzie trzymał, ale nie spodziewałem się że tak dobrze.

Nawet tył klapy gdzie szybko większość pada i dół drzwi są w bardzo dobrym stanie.

Autem wyjechałem mokrym bo pogoda paskudna a do garażu wstawiłem prawie suche :)

Prawie jak sonax pns :good:

Może nie każdy widział moją aktualizację w dziale PSB, więc wrzucam i tutaj ;)

Od korekty i położenia Fusso minęło ok. 3,5 miesiąca. Do tej pory auto przejechało ponad 6000 km, parkowane pod chmurką, myte 2 razy proszkiem, dzisiaj pierwsze mycie ręczne na dwa wiadra. QD nie był używany.

Według mnie wygląda to świetnie :shock: :

20150110_144852.jpg

print screen

20150110_144908.jpg

image hosting sites

20150110_145636.jpg

hosting images

dlatego ja posprzedawałem SV i Zymola
:good:

Też twierdze że moim złotym graalem w stosunku jakość oraz cena w przypadku wosków, pozostaną Coli476 oraz Fusso.

Można kupić dużo droższe produkty które będą tak samo odprowadzać wodę oraz utrzymywać się na lakierze, pozostaje tylko pytanie czy jest sens przepłacać :o szczególnie przy zimowej pogodzie :D

Fusso kładłem 1 października po takim czasie trzyma się bardzo dobrze. Obecnie wosk zrobił już ponad 5tys. i specjalnego wrażenia na nim to nie zrobiło. Jakoś na początku grudnia (po 2 miesiącach) psiknąłem go sonaxem bsd ale i bez niego bardzo ładnie kropelkował i zrzucał wodę. W ostatnim tygodniu bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Po trasie ok 250km auto miałem całe białe od soli, następnie spadł śnieg i przykrył samochód a jak zrobiła się lekko dodatnia temperatura i odpuściło to auto miałem praktycznie czyste. Idealnie oczywiście nie było ale i tak wyróżniało się pomiędzy innymi brudasami na drodze. :good: Fusso niewątpliwie jest dobrym i wytrzymałym zawodnikiem.

Panowie chcę jutro umyć auto a skończył mi się szampon, czym umyć auto żeby nie ściągnąć fusso?

Szampon autolandu może być, ewentualnie jakiś pur itp :P?

Chcę umyć auto z całego syfu ale nie wiem czym bo wszystkie szampony się pokończyły :/