xxManiekxx Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2014 Testy przeprowadziłem wielokrotnie jednakże na Neutralu. Sprawdza się świetnie. Zostawia naprawdę taflę wody. Neutral ostatnio nie radził sobie z sokami z drzew. Musze więc zakupić Alkaline i przetestować. Jednakże jako odtłuszczenie po korekcie bardzo fajnie się sprawdza tylko najgorsze jest później osuszenie auta bo woda stoi... i weź tu osusz jak masz zaraz zabezpieczenie kłaść..
spons Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2014 xxManiekxx, Ano suszenie kompletnie hydrofilowej powierzchni do najprzyjemniejszych nie należy, niemniej jednak lepsze to, a niżeli poprawka LSP Jeżeli chodzi o soki drzew to owszem Alkaline radzi sobie lepiej, jednak ze względu na nature produktu niektóre zabrudzenia nie rozpuszczalne w wodzie (np. smoła czy żywica) pozostaną nietknięte. Dlatego też warto przed "Scrubowaniem" potraktować powierzchnię czymś do usuwania smoły i tym podobnych, Scrub potem zrobi resztę Zachęcam natomiast używanie Scruba Alkaline również przed korektą, praca z pastami na na prawdę czystej powierzchni jest bardziej przyjemna
grabek246 Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2014 tak poddaje się FK Hi Temp po kilku ruchach gąbką
booohal Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2014 Zdjęć nie mam ale świeży PNS też poddaje się po chwili pod Scrubem Alkaline.
Adam_K Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2014 Czy tym produktem można również oczyścić szyby i lampy przód/tył?
grabek246 Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2014 Adam_K, oczywiscie, dobrze sciaga NW;D
xxManiekxx Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2014 Zauważyłem tylko minus pracy z nim podczas wysokich temperatur. Przysycha zostają mazy itp. Jak jest chłodniej to można zrobić nawet cały bok po czym spłukać i jest elegancko. Jednakże im częściej tym lepiej.
spons Opublikowano 19 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2014 xxManiekxx, Dlatego też instrukcja głosi aby pracować panel po panelu Ogółem zasychanie środka na aucie nie robi mu krzywdy, jedyny problem to fakt, że trzeba będzie przyschnięty środek ruszyć gąbką lub szmatką i ponownie spłukać.
chudy Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2015 faktycznie całkiem fajnie się to sprawdza jako cleaner. nie zostawia nic po sobie, powierzchnia jałowa, pozostałości wszystkiego usunięte.
Moderator Domel Opublikowano 28 Marca 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2019 Bawię się tym produktem ostatnio i jestem w szoku jak świetnie przygotowuje powierzchnie pod LSP. Usuwa bez problemu woski, qd, sealanty lub inne hybrydy. #domeldetailinglaboratory #domeltestuje #domeltest #testybalkonowe 2
Grzechu23 Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2019 No nie powiem dobry killer z tego co widać. Jedna, max dwie aplikacje i tafla po całości. Jakby cenowo w 250 ml bym bardziej przyjazny to chyba bym się skusił
ghost Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2019 2 godziny temu, Domel napisał: Bawię się tym produktem ostatnio i jestem w szoku jak świetnie przygotowuje powierzchnie pod LSP. Usuwa bez problemu woski, qd, sealanty lub inne hybrydy. Jestem w szoku, że detailerzy po to sięgają. To po prostu zasada o dużym współczynniku agresywności. Dlatego w opisach sklepów jest notka, żeby testować na małym fragmencie. Uważać na ciemnych i delikatnych lakierach. A jak Ci go uszkodzi, to wybrać łagodniejszy Scrub Neutral. Przypomina mi to używanie stężonego apc, też ubija wiele lsp. Dziękuję nie skorzystam. Łudzę się, że tradycyjne cleanery są bezpieczniejsze
Moderator Domel Opublikowano 28 Marca 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2019 11 minut temu, ghost napisał: To po prostu zasada o dużym współczynniku agresywności. Dlatego w opisach sklepów jest notka, żeby testować na małym fragmencie. Uważać na ciemnych i delikatnych lakierach. A jak Ci go uszkodzi, to wybrać łagodniejszy Scrub Neutral. O tego nie wiedziałem. Dzięki za cynk. Człowiek sie uczy całe życie
Gozdziu23 Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2019 Bardziej do takich rzeczy polecam spróbowac delikatny fireball paintwork cleaner
Moderator Domel Opublikowano 28 Marca 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2019 Wiecie, na masce testowej do #pretestów to cudów nie potrzebuje, ma być mega killer - tutaj nie widzę problemów. Ale nigdy nie słyszałem o tym produkcie negatywów jeśli chodzi o "pojazdy użytkowe" także muszę zweryfikować wasze informacje. Na DM kilka studiów opisuje, że regularnie uzywaja ten produkt. Rozmowa sprzed kilku dni.
ghost Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2019 Godzinę temu, Domel napisał: Wiecie, na masce testowej do #pretestów to cudów nie potrzebuje, ma być mega killer - tutaj nie widzę problemów. Zgadza się, na elementach testowych ze szrotu byle działało Godzinę temu, Domel napisał: Ale Ale właśnie na swoim samochodzie, to już kwestia podejścia. Detailing dla mnie to nie tylko bieganie z pędzelkiem i posiadanie całej szafy wosków. Dla mnie to drugi etap utrzymania samochodu. 1. Idealny stan techniczny. 2. Idealny stan wizualny. Przeczytałem to: https://sklep.motogo.pl/4nano-Scrub-Alkaline-250ml Cytat Przed użyciem przetestować produkt w mało widocznym miejscu, zwłaszcza na ciemnych i delikatnych lakierach. W przypadku zbyt dużej agresywności użyć 4nano Scrub Neutral. Nie nakładać na rozgrzane powierzchnie. Nie aplikować w pełnym słońcu... I po przeczytaniu czegoś takiego uznałem, że preparat jest podwyższonego ryzyka. Skoro w detailingu skupiam się na wyglądzie po co ryzykować negatywne skutki. Nawet jeżeli szansa jest 1:10000 to jednak po coś umieszczono notatkę o ryzyku
Moderator Domel Opublikowano 28 Marca 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2019 5 godzin temu, ghost napisał: I po przeczytaniu czegoś takiego uznałem, że preparat jest podwyższonego ryzyka. Skoro w detailingu skupiam się na wyglądzie po co ryzykować negatywne skutki. Nawet jeżeli szansa jest 1:10000 to jednak po coś umieszczono notatkę o ryzyku No tak ale notatki o ryzyku są na każdym produkcie. Dlatego np Shiny Garage ma linie PRO - Citrus nie jest zalecany dla amatorów. Jeśli chodzi o ten konkretny produkt 4Nano nigdy nie słyszałem o fuckdupie - ale każdą chemię trzeba używać z rozwagą.
D@ViD Opublikowano 30 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2021 Złota łopata kto używa do tej pory ten produkt? Czy ktoś porównywał go do MEGUIARS CAR WASH PLUS? Megs mam, używam i wiem ze robotę robi i cenowo wychodzi Ok. 4nano tylko 100ml za 50zl. Na grupie carpro na fb ludzie podawają ten produkt jako ich odkrycie roku 1
KUBA46 Opublikowano 30 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2021 14 minut temu, D@ViD napisał: 4nano tylko 100ml za 50zl. Na grupie carpro na fb ludzie podawają ten produkt jako ich odkrycie roku Podnietę ludzi z tych śmiesznych grupek na fb dzieliłbym przez 100. Klepią byle klepać. Ja na szczęście już pousuwałem się z tych grup.
Moderator Streat Opublikowano 30 Września 2021 Moderator Zgłoś Opublikowano 30 Września 2021 Cytuje "Usuwa oksydację, woski, skutki kwaśnych deszczy, drobne rysy, a jednocześnie przywraca lakierowi oryginalny blask i kolor. Tym samym samochód jest gotowy do aplikacji ulubionego wosku czy też zabezpieczenia, a wszystko to dzięki „zwykłemu” myciu auta. Dzięki alkalicznemu odczynowi produkt usuwa nawet najbardziej uciążliwe plamy i zabrudzenia przy minimalnym wysiłku." Po co robić korekte jak usuwa oksydacje poleruje i ogolnie wszystko robi w jedynm kroku no aż nie chce mi sie wierzyć ze ten szampon usuwa drobne rysy
Moderator Domel Opublikowano 30 Września 2021 Moderator Zgłoś Opublikowano 30 Września 2021 3 godziny temu, D@ViD napisał: kto używa do tej pory ten produkt? Używam okazjonalnie. Jak dla mnie bomba - co by nie dotknął to potem piękna tafla zostawała 3 godziny temu, Streat napisał: Po co robić korekte jak usuwa oksydacje poleruje i ogolnie wszystko robi w jedynm kroku Takich cudów to ja nie pamiętam po nim
Rekomendowane odpowiedzi