imola33 Opublikowano 19 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2023 Hej, co będzie lepszym wyborem w moim przypadku? Mam do zabezpieczenia 2 komplety felg, 15" typu mesh oraz 18" wieloramienne z Insignii. To będzie moja pierwsza powłoka w życiu. Myślałem nad FX Protect Wheel Armour ze względu na możliwość aplikacji bez docierania lub nad Neoxalem 12 ze względu na bardzo korzystną cenę (prawie 100 zł tańsza od 30ml buteleczki od FX). Szukam czegoś maksymalnie prostego w aplikacji oraz taniego, żeby nie było szkoda jak coś zepsuję
Moderator Streat Opublikowano 20 Lutego 2023 Moderator Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2023 20 godzin temu, imola33 napisał(a): Neoxalem 12 Neoxal testuje, tani i póki co działa, ale felgi myte dopiero 3 razy wiec ciezko powiedzieć jak z wytrzymałościa
zbylus Opublikowano 20 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2023 W tamtym roku kładłem dluxa na felgi,a ze nie wiele ubyło z butelki to nałożę ponownie.Pytanko co przed nałożeniem?ipa wystarczy?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
imola33 Opublikowano 20 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2023 4 godziny temu, Streat napisał(a): Neoxal testuje, tani i póki co działa, ale felgi myte dopiero 3 razy wiec ciezko powiedzieć jak z wytrzymałościa Kupiłem FX Protect 15 ml na jeden komplet felg, na lato pomyślę o Neoxalu. Bardzo kusi cenowo. Wrzucaj proszę aktualizacje tutaj albo w temacie Neoxala 12, jestem ciekawy ile ta powłoka posiedzi. Nie myślałeś o tym, żeby zarzucić ją też na reflektory albo plastiki zewnętrzne?
Howard66 Opublikowano 12 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2023 W dniu 17.02.2023 o 07:46, Howard66 napisał(a): Ultracoat Metal Guard 15 ml .. Czy starczy na 4 felgi o rozmiarze 20 z dużą ilością ramion? Dałem do nałożenia kolesiowi co kładzie ceramiki i na te 20 felgi z 15 ml poszło tylko 1/3 butelki i to na dwie warstwy. Czy to nie za mało i realne ?
keza Opublikowano 12 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2023 Ja na 20 csli zużyłem 15 ml w jednej warstwie, tylko ja używałem Aqua Wheel . Pytanie czy te dwie warstwy były na całe felgi czy tylko front? Jeśli sam front to realne może być takie zużycie.
Howard66 Opublikowano 12 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2023 31 minut temu, Howard66 napisał(a): Powiedział że całe felgi... Więc z 15 ml poszło mu tylko 5ml.
analyzator Opublikowano 12 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2023 @Howard66 jak felgi będa ładnie kropelkować to się nic sie martw. Też tu dopytywałem akurat o artdeshine bo nie mogłem zmęczyć tej powłoki. Na 18tki poszło mi może z 2-3ml w dróch wartstwach. Z 10ml zrobiłem 18tki, 17tki, 16ki fronty, ponownie 18tki na mega bogato żeby już po prostu skończyć tą butlkę. Można lać więcej co sobie udowodniłem przy ostatnim podejściu tylko pytanie - po co.
kepa416 Opublikowano 27 Marca Zgłoś Opublikowano 27 Marca Hej. Odbieram felgi po nowym lakierze. Robione od zera. Mam je prosto od lakiernika, lakierowanie proszkowo. Chciałbym je zabezpieczyć na lato powłokowa. Jest cod dedykowanego do felg o zwiększonej wytrzymałości? Ogólnie opłaca się robić korektę przed czy wystarczy cleaner i na to powłoka?
zeea Opublikowano 27 Marca Zgłoś Opublikowano 27 Marca Jak felgi świeżo po proszku to moim zdaniem starczy jakiś Wipe out i lecieć z ceramika. Robiłem Aqua Wheel i zero problemów (2 sezony wytrzymała). Inne to np. Dlux czy Metal guard. 1
kepa416 Opublikowano 27 Marca Zgłoś Opublikowano 27 Marca No w sumie można poszaleć jak wystarczy na pół roku nie będzie problemu po sezonie mycie i poprawki.Tylko czy jest sens inwestować w coś drogiego na felgi czy warunki zjedzą wszytsko i kupić K2 i najwyżej poprawiać.
keza Opublikowano 27 Marca Zgłoś Opublikowano 27 Marca @kepa416 polecam Ci kupić tą powłokę i bedziesz zadowolny. Prosta aplikacja i wydajna. Była również nie raz polecana przezemnie i @analyzator. Odtłuść i możesz śmiało aplikować.
kepa416 Opublikowano 28 Marca Zgłoś Opublikowano 28 Marca Jak felgi świeżo po proszku to moim zdaniem starczy jakiś Wipe out i lecieć z ceramika. Robiłem Aqua Wheel i zero problemów (2 sezony wytrzymała). Inne to np. Dlux czy Metal guard. Zamówione
kruger Opublikowano 4 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia Koledzy, felgi jadą na renowację, fronty będą robione na CNC + bezbarwny, boki ramion i wnętrze w kolor. Jak długo czekać po lakierowaniu z położeniem powłoki? Gdzieś kiedyś obiło mi się info o uszy że po lakierowaniu powinno się odczekać 4-6 tygodni. 1
piotr@sta Opublikowano 9 Września Zgłoś Opublikowano 9 Września Jak z trwałością powłok na felgi? Interesuje mnie cos co wytrzyma 15-20kkm w półroku (sezon zimowy). Mycie raz/dwa razy w tygodniu.
Mumins Opublikowano 10 Września Zgłoś Opublikowano 10 Września 12 godzin temu, piotr@sta napisał(a): Jak z trwałością powłok na felgi? Interesuje mnie cos co wytrzyma 15-20kkm w półroku (sezon zimowy). Mycie raz/dwa razy w tygodniu. Jeżeli przygotujesz wszystko zgodnie ze sztuką, każda powłoka wytrzyma takie użytkowanie. Do pielęgnacji zapowłokowanych felg tak naprawdę używasz jedynie szamponu, raz na kilka myć wykorzystaj kwaśny. Oczywiście, pewnie po połowie tego dystansu trochę się przymuli i będzie wymagała porządniejszego mycia, a z czasem osłabnie, ale wskazany przez Ciebie interwał taki ADS Wheel Coating czy Ultracoat Metal Guard obskoczą bez zająknięcia. 2
menior Opublikowano 30 Września Zgłoś Opublikowano 30 Września Ktos mial do czynienia z powloka na felgi od Aqua?
zeea Opublikowano 30 Września Zgłoś Opublikowano 30 Września @menior kładłem 2 lata temu na alusy żony w aucie. Pierwszy rok bajka, drugi zrobiłem lekki serwis, wiosną podbiłem Water Goldem i nadal działała. Rocznie robi średnio niecałe 10tys. km. Kiedyś nawet słyszałem, że na srebrnym nie trzeba docierać 1
gprzesniak Opublikowano 30 Września Zgłoś Opublikowano 30 Września @menior Moim zdaniem bez szału. Do Gyeona, ADS albo Ultracoat Metal Guard nie ma nawet podejścia. Za to ich Booster, powłoka na szyb to mistrzostwo świata. 1
menior Opublikowano 1 Października Zgłoś Opublikowano 1 Października @gprzesniak ale cena tez przystepna nie usmiecha mi sie na stary felunek wydawac 2 stowki gdzie i tak zazwyczaj po roku siada wszystko 1
gprzesniak Opublikowano 1 Października Zgłoś Opublikowano 1 Października @menior ADS warto rozważyć, bo cenowo tez jest bardzo przystępnie. Aplikacja bajka, zrzut także fajny, siedzi do 2 lat i jest bardzo wydajna. Zapytaj @CAR CRAZYo najnowszą wersję.Moim zdaniem warto. 1
marcineke Opublikowano 1 Października Zgłoś Opublikowano 1 Października Położyłem na kilka felg Aqua Wheel, działa , teraz używam Metalgurd od Ultracoat ,też działa ale jest sporo droższy, zobaczymy po 2 latach czy warto było. 1,5 roku temu kładąc Neoxal 111 na lakier położyłem też na felgi, działa do dziś świetnie, więc zastanawiam się o sens stosowania specjalnych powlok na felgi.... Kladlem Ewocar Hydro36, Admire na felgi i trzyma się to fajnie. Na wiosnę na pewno zamówię Artdeshine bo będzie to komplet do powłok na lakier. Na srebrnych nie docieram, sprawdzam tylko czy mazow nie ma, na czarnych niestety trzeba mocno pilnować dotarcia. Baaa teraz przypomniałem sobie że przecież sporo felg robiłem Neoxal No 12 która jest powłoka do felg i plastików. Jedynie co tłumaczy stosowanie takich produktów to niższa cena towaru,jak mi to kiedyś właściciel Aqua powiedział , po co e-Coating kłaść na felgi jak on drogi a wystarczy Wheel położyć. 3
menior Opublikowano 1 Października Zgłoś Opublikowano 1 Października @marcineke a jak No 12 sie spisuje na felgach? Bo cena faktycznie spoko tylko troche sie zrazilem do tej marki(nigdy nie wiadomo jaka wersja sie moze trafic)
marcineke Opublikowano 1 Października Zgłoś Opublikowano 1 Października @menior mam wersję sprzed 2 lat, zapas 5 butelek, akurat mam wersję ok, siedzi na plastikach świetnie, na felgach też. Z Neoxalem niestety jest jak jest, dobrze wiemy aczkolwiek miałem 2 butelki 111 i była to rewelacyjna powłoka, N365 też rewelacja.Ale przyznam się że nie kładę ostatnio komercyjnie tych produktów, szkoda nerwów, nigdy nie wiadomo co następne przyjdzie. 2
Rekomendowane odpowiedzi