Piotrek Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2019 Miałem podobnie chyba właśnie z K3ką z tym, że była tuż po okresie gwarancji. Zaczęła przeciekać i oczywiście duży spadek ciśnienia. Wybrałem się z nią do serwisu na jednej z wlotówek do Warszawy, autoryzowany itd. Panowie i myjkę i mnie wyśmiali. Podśmiechujki, że zabaweczka z marketu się zepsuła, że oni takich siajstw nie naprawiają, że na pewno była źle używana a przecież nawet jej nie rozebrali. Oczywiście serwis serwisowi nie równy, ale podejście autoryzowanego serwisu do urządzenia ich marki w moim zdaniem sporo mówi.
Bare Shine Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2019 Akurat jezeli chodzi o serwis w Opolu to nie mam zastrzezen, szybko, konkretnie i bez problemu. Nawet karty gwarancyjnej, ktora mi sklep nie wyslal, nie musialem przedstawic
powalla Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2019 Po co karta gwarancyjna? Przypominam ze NIC nie zglaszamy z gwarancji !!! Najlepiej zapominamy w ogole to slowo * i uzywamy slowa rekojmia . Nie bede sie powtarzal bo pisalem o tym wielokrotnie ale oba slowa niby podobne, a roznica spora PS: oczywiscie jak sprzet ma wiecej jak 24 miesiace gwarancji to tego slowa uzywamy po tym czasie i wtedy karta gwarancyjna jest potrzebna .
Bare Shine Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2019 16 godzin temu, powalla napisał: Po co karta gwarancyjna? Przypominam ze NIC nie zglaszamy z gwarancji !!! Najlepiej zapominamy w ogole to slowo * i uzywamy slowa rekojmia . Nie bede sie powtarzal bo pisalem o tym wielokrotnie ale oba slowa niby podobne, a roznica spora PS: oczywiscie jak sprzet ma wiecej jak 24 miesiace gwarancji to tego slowa uzywamy po tym czasie i wtedy karta gwarancyjna jest potrzebna . w sklepie w którym zakupilem sprzet, powiedziano mi ze jezeli udam sie do autoryzowanego serwisu, a nie odesli im sprzetu musze miec karte gwarancyjna. Ciekami mnie co piszesz, moglbys podac jakis link gdzie to opisujesz zebym mogl o tym poczytac?
powalla Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2019 To po prostu prawa konsumenta ... To ze Ci tak sklep powiedzial to mnie nie dziwi , bo to on przez 24 miesiace odpowiada za sprawnosc Twojego sprzetu ale Ty nie musisz miec nic wiecej niz dokument zakupu ... a jakby sie ktos uparl to nawet tego nie trzeba bo swiadek zakupu starczy Zawsze zanosimy sprzet do sklepu a nie do serwisu ! 1
Bare Shine Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2019 A to spoko dzieki za cenna informacje Zalezalo mi na czasie dlatego wybralem droge do serwisu
Peace You Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2019 Panowie, mam możliwość kupienia takiej myjki za 400zł https://www.narzedzia.pl/myjka-wysokocisnieniowa-bosch-aquatak-150-pro-x,4124.html Jest używana, w pełni sprawna, z długim elastycznym wężem. To będzie moja pierwsza "lepsza" myjka, aktualnie mam karchera kupionego dawno temu, który nie dość, że daje za słabe ciśnienie, to ma za krótki wąż. Zastanawiam się jak będzie z dostępem np. do pianownic do tego boscha? Na co warto jeszcze zwrócić uwagę?
boT Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2019 6 minut temu, Peace You napisał: Panowie, mam możliwość kupienia takiej myjki za 400zł https://www.narzedzia.pl/myjka-wysokocisnieniowa-bosch-aquatak-150-pro-x,4124.html Jest używana, w pełni sprawna, z długim elastycznym wężem. To będzie moja pierwsza "lepsza" myjka, aktualnie mam karchera kupionego dawno temu, który nie dość, że daje za słabe ciśnienie, to ma za krótki wąż. Zastanawiam się jak będzie z dostępem np. do pianownic do tego boscha? Na co warto jeszcze zwrócić uwagę? Bierz, bedzie okej, napewno lepsza jak te gówna k2 k3 czy parkside kompozyt. Jeżeli sprawdzone masz źródło to bierz, nic lepszego a nawet podobnego o tych parametrach nie dostaniesz!! Pianownicę dobierzesz odpowiednio pod pistolet, to żaden problem. Wszystko dostępne w tych czasach jak nie od ręki to następnego dnia będą złączki 1
Arzyk Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2019 Witam, Poszukuję myjki ciśnieniowej. Będzie służyła w domu (nie do zarobku) do mycia kostki, dachu z ceramiki, elewacji i auta. Budżet to 2000zł ale jeśli da się kupić coś konkretnego, co posłuży te kilka lat bez większych awarii to może być mniej. Na chwilę obecną z przeczytanych opinii tu na forum wybrałem Nilfiska P160 (minus to mało serwisów) z kolei jego Stihlowski odpowiednik droższy "kilka" zł ale serwisów więcej. Do Kranzle 1050tst trzeba dołożyć 300zł ponad budżet. Jakieś inne propozycje? Dziękuję za podpowiedzi i pozdrawiam.
MyaS Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2019 Jakiś czas temu pisałem o chęci przedłużenia węża ciśnieniowego. Finalnie zamówiłem wąż superflexa https://sklep.techkar.pl/waz-superflex-na-metry,3,5777,7817 ze strony @techkar.pl Pan mailowo zrobił wycenę wraz z zakuciem pod model Lavora i wysyłką. Realizacja 2 dni robocze i wąż był u mnie. W stosunku do podstawowego węża który jest w myjce to niebo a ziemia. Stary leży już zwinięty na strychu. Co prawda superflex jest tylko 2m dłuższy od starego, ale dzięki temu że jest bardziej elastyczny praca jest o wiele wygodniejsza i przyjemniejsza. Aż chce się wyciągać myjkę Wcześniej miałem 8m, teraz zamówiłem 10m. Wąż jest sprzedawany w odcinkach co 5m. Spadków ciśnienia nie zarejestrowałem. 1
D@ViD Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2019 @MyaS czyli to co szukam, bo mam Myjke Karcher K5 i ten sztywny wąż doprowadza mnie do szału A powiedz, czy nie jest na tyle giętki, że aż się zagina? Miałeś może sytuację, że się zagiął?
MyaS Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2019 Przed nabiciem ciśnienia jest giętki jak plastelina, ale nie na tyle żeby się plątał czy zaginał. Po podłączeniu myjki i nabiciu ciśnienia robi się bardziej sprężysty, ale na tyle że da się swobodnie pracować. Podczas mycia nie zagiął mi się ani razu na tyle żeby przepływ wody został zablokowany. Na starym wężu zdarzyło mi się to wielokrotnie. Najlepiej przed uruchomieniem łanie go sobie rozwinąć po całej długości aby był prosty i wtedy działać. Wiadomo że jak ktoś się uprze to go w końcu zagnie, ale przy normalnej pracy, jak dla mnie jest rewelacja. Jakby co 10 metrów z zakuciem wyszło mnie 105 zł brutto plus wysyłka 17 zł za pobraniem. Za 15 metrów wyszłoby 145 zł brutto.
Turek Opublikowano 27 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2019 Chciałbym kupić myjkę za 2000-2500zł. Bardzo ciekawie wygląda: https://sklep-agrotech.pl/urzadzenia-czyszczace/140-myjka-cisnieniowa-husqvarna-pw-450.html HUSQVARNA PW450 za 2400zł. Maksymalne ciśnienie: 150 bar Wydatek wody 540l-610l/h Moc znamionowa: 2900 W Długość węża: 13m. Co powiecie na tą myjkę? Tutaj w temacie w tej cenie zazwyczaj polecacie Kranzle 1050 TST i Nilfisk P160. Czy któraś z tych myjek będzie lepsza?
mkr Opublikowano 27 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2019 10 godzin temu, Turek napisał: Co powiecie na tą myjkę? Tutaj w temacie w tej cenie zazwyczaj polecacie Kranzle 1050 TST i Nilfisk P160. Czy któraś z tych myjek będzie lepsza? Obie będą lepsze; P160 bo jest trochę mocniejsza od p150 a Kranzle bo to jakościowo wyższa liga.
cody1994w Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2019 Witam, Jaką polecacie bardziej myjkę? konkretnie pod mycie samochodów od 3 do 9 w tygodniu. https://allegro.pl/oferta/myjka-cisnieniowa-kranzle-k-1050-tst-ts-t-8232996300 lub https://allegro.pl/oferta/myjka-cisnieniowa-karcher-hd-5-11-p-prof-160bar-rs-7787202540 Pozdrawiam, Michał.
mkr Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2019 Z tych dwóch Kranzle. Ale jakie auta, osobowe?
cody1994w Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2019 2 godziny temu, mkr napisał: Z tych dwóch Kranzle. Ale jakie auta, osobowe? tylko osobówki.
mkr Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2019 To do kilku aut tygodniowo spokojnie wystarczy.
cody1994w Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2019 33 minuty temu, mkr napisał: To do kilku aut tygodniowo spokojnie wystarczy. dzięki.
Cannabinol Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2019 Przejrzałem może ostatnie 10 stron bo rozglądam się za jakąś myjką, ale jak patrzę o jakich sprzętach piszecie/polecacie to mnie odstraszają kwoty. Nie mam niestety takiego budżetu na myjkę. Więc krótko i na temat...jest sens kupować myjkę za około 400 zł?. Przykładowo Nilfisk C120? Nada się do czegoś taki sprzęt? Da radę zrobić fajną pianę po dokupieniu pianownicy pa?
pioTrazZ Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2019 WIem, że parkside się przewija co kilka postów ale oni co chwilę nowe modele wrzucają https://www.lidl.de/de/parkside-hochdruckreiniger-phd-135-b1/p297887 Mam do kupienia za całe 200 zł i zastanawiam się czy warto. Pomożecie w podjęciu decyzji?
MMCzysci Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Przejrzałem może ostatnie 10 stron bo rozglądam się za jakąś myjką, ale jak patrzę o jakich sprzętach piszecie/polecacie to mnie odstraszają kwoty. Nie mam niestety takiego budżetu na myjkę. Więc krótko i na temat...jest sens kupować myjkę za około 400 zł?. Przykładowo Nilfisk C120? Nada się do czegoś taki sprzęt? Da radę zrobić fajną pianę po dokupieniu pianownicy pa?Mam dalej w garażu Nilfiska - chyba C120.6. Myjka okej, ale nic specjalnego. Po 5 latach już pada - niedługo po włączeniu zaczyna przerywać. Wymieniony był pistolet, wąż i jakieś szczotki od elektryki w środku. Po rozebraniu - bardzo liche zabezpieczenie w środku - kawałeczek filcowej gąbki. Dodatkowo od dłuższego czasu widać, że z któregoś miejsca sączy się olej. Gdy działała, była całkiem w porządku, ale na pianownicę może być za niskie ciśnienie. Za 400 zł nie można oczekiwać cudów - jakość wykonania zdecydowanie adekwatna do ceny... Jestem zachwycony teraz Kärcherem, ale kosztował więcej niż 10-krotność ceny Nilfiska... Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
barteq2019 Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Witam mam pytanko bo chciałbym zakupić myjkę ale zainteresowały mnie 3 sztuki mianowicie karcher k7 1.168-502 - bar 160 i 600l/h karcher k7 Compact 1.447-050.0 - bar 180 i 600l/h nilfisk E 160.1-10 - bar 160 i 500l/h do każdej i tak będę musiał dokupić tarasową szczotkę która byłaby lepsza i ciekawi mnie różnica w tych k7 w barach i w wadze bo compact jest o 4kg lżejszy używane będą do czyszczenia dwóch aut, dwóch rowerów i raz na rok elewacji domu
boT Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2019 34 minuty temu, barteq2019 napisał: Witam mam pytanko bo chciałbym zakupić myjkę ale zainteresowały mnie 3 sztuki mianowicie karcher k7 1.168-502 - bar 160 i 600l/h karcher k7 Compact 1.447-050.0 - bar 180 i 600l/h nilfisk E 160.1-10 - bar 160 i 500l/h do każdej i tak będę musiał dokupić tarasową szczotkę która byłaby lepsza i ciekawi mnie różnica w tych k7 w barach i w wadze bo compact jest o 4kg lżejszy używane będą do czyszczenia dwóch aut, dwóch rowerów i raz na rok elewacji domu Bary mają drugorzędne znaczenie, a istotny jest przepływ wody (wydajność pompy.) A 180 barów może wynikać z zastosowania innej dyszy np , a to ze lżejszy to sama nazwa wskazuje compact czyli wersja odchudzona, na innej obudowie, mniejszej poorecznej... 100 litrow różnicy na pompie to jest zauważalna praca myjki na plus będzie dla K7
barteq2019 Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Godzinę temu, boT napisał: Bary mają drugorzędne znaczenie, a istotny jest przepływ wody (wydajność pompy.) A 180 barów może wynikać z zastosowania innej dyszy np , a to ze lżejszy to sama nazwa wskazuje compact czyli wersja odchudzona, na innej obudowie, mniejszej poorecznej... 100 litrow różnicy na pompie to jest zauważalna praca myjki na plus będzie dla K7 Czyli, że przy moim użytkowaniu karcher k7 to jest świat i góra. Wcześniej patrzyłem się takze na Full control ale ta elektronika mnie odstraszyła także chyba padnie na compact.
Rekomendowane odpowiedzi