Fancivi Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2013 No jezeli nie widziales roznicy po BH to dziwne... bo mozna nim sporo zamaskowac. W moim przypadku aplikacja tylko maszynowa wiec nie wiem jak by bylo przy recznej, tak czy tak musi cos maskowac
AST_KRK Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2013 Sam się zdziwiłem, że nie wspomnę o obolałych dłoniach. Na wiosnę mam zamiar znowu go położyć (może tym razem coś da) pod DODO JUICE PURPLE HAZE albo BLUE VELVET i tak sobie myśle jaki aplikator do ręcznego użytku będzie odpowiedni bo ten bawełniany taki sobie, a polerki nie mam.
masa140 Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2013 Ja PB BH nakładałem słoneczkiem Megsa i było ok
Sabat Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2013 ja także ręcznie nakładałem słoneczkiem megsa i nie było problemu.
AST_KRK Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2013 Do tej pory nakładałem go aplikatorem z bawełny, czekałem do mgiełki i jazda mikrofibrą . A gdyby tak mikrofibrę zastąpić Monster Shine aplikator ręczny Finishing Ciekawe czy efekt byłby lepszy czy tylko węcej szkód
masa140 Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2013 AST_KRK, kombinujesz jak koń pod górę masz sprawdzony sposób ze słoneczkiem Megsa więc w łapy aplikator i jazda
AST_KRK Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2013 kombinuje, kombinuje bo chcę jak najlepiej, w sumie raz już robiłem bawenianym to teraz mogę spróbować aplikatorem z gąbki, tylko tak mnie coć przed tym wzbrania ponieważ lakier jest miękki jak diabli, a na forum już ktoś pisał, że sobie hologramów narobił
VuDoo Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2013 kombinuje, kombinuje bo chcę jak najlepiej, w sumie raz już robiłem bawenianym to teraz mogę spróbować aplikatorem z gąbki, tylko tak mnie coć przed tym wzbrania ponieważ lakier jest miękki jak diabli, a na forum już ktoś pisał, że sobie hologramów narobił pianka w czarnym aplikatorze Monster Shine jest jeszcze delikatniejsza od tej w Soft Foam Megs'a nie ma obaw, prędzej byś narobił hologramów bawełnianym aplikatorem niż tym piankowym Finishing'iem
AST_KRK Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2013 do tej pory tak właśnie robiłem, dla tego chcę zamienić bawełniany na coś delikatniejszego
Sabat Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2013 do tej pory tak właśnie robiłem, dla tego chcę zamienić bawełniany na coś delikatniejszego czarna strona tricolora także daje radę
d3th Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2013 Zadam być może głupie pytanie. Czy PB black hole to mniej więcej to samo co FK 303 foam pad glaze? Jeśli tak, to macie jakieś porównanie?
Pływak Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Ja po raz pierwszy nakładałem BH maszynowo i powiem, ze jest bajka. Silverlinem na czarnym bollu pracowało mi się super. O wiele szybciej i lepiej niż ręczne machanie. BH wypracowuje sie praktycznie do zera. Już nigdy nie będe próbował nakłądac go ręcznie Musze jeszcze potestować maszynowo UDS i porównać efekty z BH
skiba Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2013 BH wypracowuje sie praktycznie do zera. jak do zera,skoro instrukcja mówi:zostawić na 15 min i wytrzeć ..()..?
Pływak Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Przy nakładaniu ręcznym tak trzeba robić bo ręcznie do zera nie wypracujesz, zdechniesz prędzej. Maszynowo nawet przy 900 obrotów raz dwa sie wypracowywał i pozostawiał piękny głęboki połysk. Jak widać instrukcja jedno, a praktyka drugie
Emil.66 Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2013 Ostatnio nakładałem na auto BH, na to wosk FK1000p i kropelkowania nie ma.. nakładane aplikatorem megsa, wszystko ręcznie, BH źle się łączy z tym woskiem??
Moderator krd Opublikowano 3 Maja 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2013 Ile razy bylo walkowane ze Fk1000 najbardziej sie lubi z czysta, jalowa powierzchnia?
SzaKal Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2013 Emil.66, Na BH wszystko szybko spływa.
Kama Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2013 Czyli na dobrą sprawę kombinacja: Achilles -> PB BH -> HiTemp Jest bezsensowna?
Yogibear Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2013 A jak wygląda sprawa z woskiem Collinite po PB BH ?. Też nie ma kropelkowania ?
Pływak Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2013 2 cienkie warstwy colli położone na BH, myte co tydzien max dwa duraglossem wytrzymywało u mnie 3 miechy w sezonie letnim. Kropelkowanie bardzo dobre o wiele lepsze niż tegoroczna kombinacja BH + Nattys Blue.
alf Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2013 panowie, co sądzicie o zestawieniu IPA->BH->pete's 53? na nowy lekko porysowany lakier? będzie się to jakoś trzymało? BH nakładany ręcznie za pomocą Bilt hamber soft foam. Jeszcze jedno pytanie. IPA- trzeba rozcieńczać z destylowaną wodą w stosunku 2:1? pzdr
g.pajak Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2013 panowie, co sądzicie o zestawieniuIPA->BH->pete's 53? Sam mam prawie takie samo: DJ Lime Prime -> BH -> P53 Na czarnym wygląda bardzo dobrze, leży już jakieś 5000km. DJ i BH nakładane maszynowo. [ Dodano: 19 Maj 2013, 15:55 ] Jeszcze jedno pytanie. IPA- trzeba rozcieńczać z destylowaną wodą w stosunku 2:1? Można, wtedy jest oszczędniej, ale wcale nie trzeba.
Pływak Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2013 Kończy mi się właśnie BH i tak się zastanawiam kupować następną butelkę czy może zmienić na coś innego? Poleci ktoś jaką ciekawą alternatywę? Próbowałem UDS ale bardzo słabo mi się tym pracowało na maszynie, szybko zasychał dlatego jeden z warunków musi sie tak dobrze wypracowywać maszyna jak BH. Dodatkowo musi mieć nie gorsze właściwości maskujące drobne ryski i hologramy niż BH Myslałem nad Prima Amigo, CG Blacklight lub Glosworkz albo BriteMax Black Max Ultra Fine Polishing Glaze no ale czy jest sens sie przesiadać ze sprawdzonego BH?
djtomas Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2013 ja chyba zdecyduję się na Cherry Glaze po BH
Rekomendowane odpowiedzi