SJake Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2012 bob55, taka kombinacja to bezsens. Samo HDC wystarczy.
bob55 Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2012 bob55, ja bym to widział ze najpierw HDC potem bh a na to wosk idzie. Jaki masz wosk? HDC recznie będziesz kładł czy maszynowo? z wosku mam z carbon , a nakładam ręcznie / sprawdzę jesze na masce czy widać różnicę
sinner Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2012 booohal, ja porównywałem i UDS wychodzi o niebo lepiej. Różnicy w aparacie duzej nie widać, ale UDS lepiej maskuje i nadaje lepszego weta. Poza tym dodaje głębszego ciemnego koloru co chciałem zobrazować na 2 fotce. Te dwie strzałki łączą się w linię odcięcia tych 2 srodków. U dołu UDS.
booohal Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2012 sinner, Dzięki wielkie. BH bardziej w niebieski wpada z tego co widzę na Twoim autku. Poluję na UDS.
michal2609 Opublikowano 16 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2012 to lepiej w koncu stosowac dwie warstwy bh czy jedna? ciekawe ile wytrzyma z dodo blue velvet
szymon_k Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2012 bob55, ja bym to widział ze najpierw HDC potem bh a na to wosk idzie. Jaki masz wosk? HDC recznie będziesz kładł czy maszynowo? trochę przerost formy nad treścią by to był no chyba, że używasz gorszego cleanera np Achillesa, wtedy można się pokusić o podbicie koloru przy użyciu PB BH, ale w przypadku HDC nie trzeba nic dodawać
bob55 Opublikowano 18 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2012 bob55, ja bym to widział ze najpierw HDC potem bh a na to wosk idzie. Jaki masz wosk? HDC recznie będziesz kładł czy maszynowo? trochę przerost formy nad treścią by to był no chyba, że używasz gorszego cleanera np Achillesa, wtedy można się pokusić o podbicie koloru przy użyciu PB BH, ale w przypadku HDC nie trzeba nic dodawać narazie wykonałem test - BH + na to carbon - trzyma się bardzo ładnie . leży narazie ok 2-3 tygodni nie zauwałem spadku wytrzymałości wosku .
kojak Opublikowano 20 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2012 Czym i jak nakladacie BH ? Kiedys zaaplikowalem troche na gabeczke i na lakier w calkiem nie zlym stanie i po starciu,w sloncu bylo widac drobne swirle,ktorych wczesniej nie bylo ?!
rickson Opublikowano 20 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2012 Rotacja, czarny wafelek i najniższe obroty
kojak Opublikowano 21 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2012 Czyli swirle zrobily sie przez nakladanie reczne tak ?
sinner Opublikowano 21 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2012 Czyli swirle zrobily sie przez nakladanie reczne tak ? Nie koniecznie, moze miałeś źle powierzchnie przygotowaną, gabkę itp. Moze tarłeś za mocno lub za lekko, moze te swirle juz byly.... można gdybać, jedna jezeli powstały delikatne to druga warstwa powinna je przykryc, a może to efekt żle wytartego glejza?
kojak Opublikowano 21 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2012 Swirli nie bylo,gabeczka swieza wyprana. Ale tego,ze np.za mocno tarlem to nie wzialem pod uwage...
szymon_k Opublikowano 21 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2012 No właśnie, pytanie co oznacza skuteczne aplikowanie. Z jednej strony nie za mocno aby nie powodować swirli a z drugiej strony jakieś siły trzeba użyć żeby preparat wypracować na lakierze. Pozostaje nauka poprzez błędy
kojak Opublikowano 21 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2012 Nie zawsze jest też taka możliwość,niestety...
djtomas Opublikowano 21 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2012 to lepiej w koncu stosowac dwie warstwy bh czy jedna? ciekawe ile wytrzyma z dodo blue velvet u mnie na lakierze bez korekty lepiej wypadają dwie warstwy lepsze maskowanie rys i głębszy kolor
Tommiashi Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2012 Ja zauważyłem że ciężko z pomocą BH usunąć jakiekolwiek swirle do tego trzeba SSR1 a potem dopiero BH. BH Super Pachnie polecam doznania przy aplikowaniu nieziemskie.
jacek_1 Opublikowano 28 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2012 jak po ssr1 nie ma IPY to tylko je wypełniasz tak samo jak bh Wosk z takiej kombinacji spływa w przeciągu dwóch tygodni testowane organoleptycznie
sinner Opublikowano 29 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2012 Ja zauważyłem że ciężko z pomocą BH usunąć jakiekolwiek swirle do tego trzeba SSR1 a potem dopiero BH. BH Super Pachnie polecam doznania przy aplikowaniu nieziemskie. BH nie został stworzony do usuwania rys
Tommiashi Opublikowano 30 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2012 Tak nie usuwa ale je delikatnie wypełnia , potem już tylko 2 warstwy wosku i jest ok!
maxhill Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2012 No mam zamiar dzisiaj albo jutro powalczyc z BH. Zastanawialem sie miedzy SRP a BH i wybralem BH. Mam nadzieje ze sie nie zawiode. Kolor auta czarna perla. Nakladac gabkowym aplikatorem na cale auto i potem scierac mikrofibra?
Sabat Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2012 najlepiej bawełnianym do wypracowania.
Tommiashi Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2012 No mam zamiar dzisiaj albo jutro powalczyc z BH. Zastanawialem sie miedzy SRP a BH i wybralem BH. Mam nadzieje ze sie nie zawiode. Kolor auta czarna perla. Nakladac gabkowym aplikatorem na cale auto i potem scierac mikrofibra? Myślę że lepszym rozwiązaniem będzie bawełna ja stosuję CZARNEGO MONSTER SHINE'A potem delikatna mikrofibra. Pamiętaj z BH, przed użyciem wstrzśnij BH, bo inaczej zaaplikujesz sam zapachowy soczek .
booohal Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2012 Ja do BH i innych cleanerów, glazeów, AIO używam gąbkowych aplikatorów. Bawełnianymi/microfibrowymi mi jakoś nie idzie... Najlepiej wybierz swoją drogę poprzez empiryczne doznania Spróbuj tym i tym i zdecyduj sam. Utarte szlaki nie zawsze sie sprawdzają.
skiba Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2012 najlepiej bawełnianym do wypracowania. jak to sie ma doo instrukcji,cytuję:...po 15 min od nałożenia spolerować mikrofibrą...
Rekomendowane odpowiedzi