Pepper Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2011 Myślałem, że BH ma lepsze właściwości maskujące? Kupiłem z myślą o A3, w którym po zimie troche powyłaziło, odświeżyłem #205 jednak troche zostało i wymyśliłem, że to załatwię BH. Szczerze to nie sprawdzałęm cleanera Wolfganga w tej roli bo używałem go na TT po korekcie, wieć jakoś się na tej funkcji nie koncentrowałem, a że to jedyny cleaner z wypełniaczami jaki posiadam to nie mam porównania Kurde, ale mi teraz zabiłeś klina, wychodzi na to, że miałem lepszy środek niż ten, który kupiłem
Administrator Evo Opublikowano 8 Maja 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2011 Jeśli priorytetem jest wypełnianie rys, to zrób test 50/50 z BH i Wolfgangiem , zobaczysz który wypelni więcej. Za to z całą pewnością sealant czy wosk będą siedziały krócej na produkcie Poorboysa.
Pepper Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 Jeśli priorytetem jest wypełnianie rys, to zrób test 50/50 z BH i Wolfgangiem , zobaczysz który wypelni więcej Tak zrobię, jeszcze jedno pytanie dla pewności. Rozumiem że w przypadku takiego testu po polerce megsem #205 przetrę IPA tylko pod BH czy pod cleaner wolfganga też? Chodzi mi o to czy jest szansa że cleaner Wolfganga nie usunie do końca resztek po paście co zaburzy obraz testu. Pytam bo w przypadku ciemnych lakierów im mniej tarcia szmatkami tym lepiej
bąku Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2011 Przetrzyj IPĄ pod BH i pod wolfganga też, będziesz miał to samo przygotowanie pod obydwa produkty. Test będzie bardziej miarodajny
Pływak Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2011 Czytam i sam już nie wiem jest sens dawania na czarny lakier po Dodo LP, PB HB i dopiero na to Colli 476? Druga sprawa w jakich odstępach nakładać kolejne specyfiki tzn po jakim czasie od Dodo LP nakładać BH i po jakim czasie od BH wosk Colli? Trzeba robić przerwy czy można kolejne nakładać od razu po skończeniu nakładania poprzedniego?
szlacht Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2011 Jeśli priorytetem jest wypełnianie rys, to zrób test 50/50 z BH i Wolfgangiem , zobaczysz który wypelni więcej Tak zrobię, jeszcze jedno pytanie dla pewności. Rozumiem że w przypadku takiego testu po polerce megsem #205 przetrę IPA tylko pod BH czy pod cleaner wolfganga też? Chodzi mi o to czy jest szansa że cleaner Wolfganga nie usunie do końca resztek po paście co zaburzy obraz testu. Pytam bo w przypadku ciemnych lakierów im mniej tarcia szmatkami tym lepiej a jeśli chcesz porównać właściwości cleanerów to zbadaj PB Professional Polish czekamy na efekty
quadrifoglio Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2011 A jak aplikować BH?? Planuje użyć do tego Meg's Even Coat tylko nie wiem czy mam to nakładać jak wosk czyli trochę nałożyć poczekać aż wyschnie i potem mf czy może wycierać do sucha tym aplikatorem Megs'a?? I czy jest sens nakładania 2 warstw i jeżeli tak t po jakim czasie??
mjq Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2011 Ja nakładałem aplikatorem z mikrofibry, po przeschnięciu polerowałem. Nakładałem dwie warstwy zgodnie z radą chłopaków z R&S.
bruno Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2011 Na opakowaniu jest napisane ze ręcznie za pomocą aplikatora nakładać, następnie odczekać 10-15min i zetrzeć pozostałość mikrofibrą.
m1chal Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2011 uzycie PB BH pod fk1000p mocno oslabo wosk, w sensie trwałości??
Tworek Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2011 m1chal, u mnie po 5 tygodniach i kropelkowanie było żadne. Przez pierwsze 3 tygodnie dawał ładnie radę, później znacznie spasował. A co do maskowania rys, to świetnie się sprawdza.
Fiodor Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2011 Mam do was pytanie: czy Blach Hole działa podobnie jak AG SRP ? A jeżeli tak, to który jest lepszy?
fireman Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2011 SRP czyści lakier, wypełnia rysy i pozostawia jakieś tam małe zabezpieczenie, czyli typowe AIO. Black hole tylko wypełnia ryski i to jest glaze.
kojak Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 iceman, Czym np można zrobic lepiej niż PB BH auto na szybko ?
ENERGY_NET Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2012 sinner ale czy będzie lepiej , chyba podobnie jak PB BH.
sinner Opublikowano 18 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2012 sinner ale czy będzie lepiej , chyba podobnie jak PB BH. Te dwa czarne na dole to po samym UDS a rocznik 2005 czyli juz prawie 7 lat ma lakier
m4rcyh Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2012 sinner, coś kładłeś po uds? czy masz porównanie z srp?
sinner Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2012 m4rcyh, Po uds nic już nie szło, chociaż zamierzam zrobić test UDS + Natys RED i SRP + Red i zobaczymy. Maskowanie rys porównywalne do siebie, mam dużo hologramów i płytkich rysek, nie wiem jak sprawa wygląda przy głębszych rysach. W każdym razie dla mnie UDS jest lepszym AIO.
m4rcyh Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2012 mój lakier w tym samym wieku co twój, rysek sporo, powalczymy z uds, dzięki za info
golden0282 Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2012 sinner ale czy będzie lepiej , chyba podobnie jak PB BH. Z moich doświadczeń stwierdzam, że na aucie po korekcie lakieru efekt po obydwu środkach jest identyczny , jednak na aucie ze zmęczonym lakierem lepszy efekt jest po Black Hole.
bobwoj Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2012 W tym wątku: http://www.civinfo.com/forum/cleaning/5 ... -hole.html jest napisane, że na SRP można nakładać glaze, np. PB BH a na to dopiero wosk, lub można pominąć glazurę i odrazu na SRP nakładać wosk lub sealant.
bob55 Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2012 mam pytanie czy na BH można nałożyć HDC przed woskowaniem , czy to raczej zły pomysł ? ewentualnie może jakaś inna kolejność . czy HDC usunie BH ?
Carire Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2012 bob55, ja bym to widział ze najpierw HDC potem bh a na to wosk idzie. Jaki masz wosk? HDC recznie będziesz kładł czy maszynowo?
Rekomendowane odpowiedzi