Chat Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2013 Odkleił mi się rzep od pada, a potrzebuje go do skończenia auta. Czym mogę go przykleić?? Ja swoje odklejające się pady przykleiłem klejem Pattex special-lim, swego czasu nabyłem go w Lidlu, ale pewnie będzie tez dostępny w marketach budowlanych. Pady były juz prane 2 razy w pralce i klej trzyma. PS. Z butaprenem czy innym klejem trzeba uważać czy nie topi gąbki. Po SRP, jak wspomniał kolega nie myjemy auta w końcu to AIO, ewentualnie + wosk.
Carire Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2013 tylko jest ich kilka która z nich:1.Mothers Billet Metal Polish 2.Mothers Chrome Polish 3.Mothers Mag and Aluminium Polish 4.Autoglym Metal Polish uzywam 3 do wydechu i jest idealna ale mysle nad 1 jak ta mi sie skonczy wiec nr 3 polecam na poczatek
bienek Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2013 Orientuje się ktoś czy i gdzie można dostać u nas takie nakładki na pady z mikrofibry, które można użyć do spolerowania wosku za pomocą maszynki DA. Chodzi dokładnie o coś takiego : http://www.autogeek.net/temibo.html
Mess Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2013 Panowie, pytanie nie stricte Car Detailingowe ale... Dziewczyna mi wykopała figurki z mosiądzu: Jak myślicie czym to próbować odczyścić? Zastanawiam się jak by poszło Mothers Mag&Alu ?
michoo_ Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2013 Panowie, pytanie nie stricte Car Detailingowe ale... Zastanawiam się jak by poszło Mothers Mag&Alu ? Jak dla mnie to przymocować dobrze i jazda jakąś szczotką polerską
bienek Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2013 Wystarczy użyć google: http://www.kochamantyki.pl/porady/porad ... iadzu.html
kamilkok Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2013 Jak przygotować auto do woskowania jeśli nie mam glinki? Posiadam: aktywną piane, szampon, QD.
bienek Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2013 Jak nie masz glinki to dobrze zebyś przynajmniej użył cleanera przed woskiem.
Bzyk Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2013 Mess, czyściłem ostatnio zaśniedziałą miedź za pomocą IronX i efekty były świetne
kubik Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2013 Jak przygotować auto do woskowania jeśli nie mam glinki?Posiadam: aktywną piane, szampon, QD. Kup coś od smoły choćby decabit.Usuniesz sporą część osadów i smoły
cyymek Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Witam bede kupowal w tym tygodniu opony I tutaj takie pytanko czy pchac sie w opony typu Run Flat czy sobie odpuscic I szukac normalnych. Pozdrawiam
Yasiek Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=8754
Altay Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Nie warto, lepiej sobie odpuścić, cholerstwo dużo kosztuje, waży i sztywne
luq92 Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Mam odlane troszkę Sonaxa w buteleczce po wodzie i pytanie jaka butla ze spryskiwaczem się nada do aplikacji? Nada się taka od płynu do szyb czy muszę kupować coś przeznaczonego do takich rzeczy?
kamilkok Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Carire, kubik, mam APC Nielsena i jakiś środek do smoły K2. To przed woskowaniem auto przelecieć APC?
ra.vi Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 a apc rozcieńczac wodą destylowana czy kranówą?
Fancivi Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Jak masz mega twarda w kranie to destylowana, a jak nie lej prosto z kranu i bez problemow
kinek01 Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 a apc rozcieńczac wodą destylowana czy kranówą? Ja jakoś zawsze kranówkę leje i nie zauważyłem żeby była jakaś różnica
Mess Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Przy APC może aż takiej różnicy nie być, ale rozcieńczanie koncentratu Glass Cleanera jakiegoś w twardej kranówce może być gorszym pomysłem
czarekcw Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Meguiars Ultimate Polish vs Poorboys Black Hole. Wiem że pierwszy ma też właściwości czyszczące ale ciągle mnie zastanawia: po jakim środku w/w będzie lepszy wygląd? Megsa mam i jestem zadowolony z aplikacji i wyglądu, nie wiem czy warto brać póki co PB.
Fancivi Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Megsa nie uzywalem ale BH juz wiele razy i daje przyzwoity efekt. Przed woskowanie Nattys Red lece tylko BH maszynowo, bez clenera i efekt zadowala
damin Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 a apc rozcieńczac wodą destylowana czy kranówą? Ja jakoś zawsze kranówkę leje i nie zauważyłem żeby była jakaś różnica To znaczy, że masz dobrą wodę u siebie U mnie niezależnie od tego czy woda będzie prostu z kranu czy przegotowana to po rozrobieniu z APC zostaje biały osad na dnie. Po demoralizowanej/destylowanej oczywiście tego nie ma.
Rekomendowane odpowiedzi