Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Odkleił mi się rzep od pada, a potrzebuje go do skończenia auta. Czym mogę go przykleić??

Ja swoje odklejające się pady przykleiłem klejem Pattex special-lim, swego czasu nabyłem go w Lidlu, ale pewnie będzie tez dostępny w marketach budowlanych. Pady były juz prane 2 razy w pralce i klej trzyma.

PS. Z butaprenem czy innym klejem trzeba uważać czy nie topi gąbki.

Po SRP, jak wspomniał kolega nie myjemy auta w końcu to AIO, ewentualnie + wosk.

• Odpowiedzi 10,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
tylko jest ich kilka która z nich:

1.Mothers Billet Metal Polish

2.Mothers Chrome Polish

3.Mothers Mag and Aluminium Polish

4.Autoglym Metal Polish

uzywam 3 do wydechu i jest idealna ale mysle nad 1 jak ta mi sie skonczy wiec nr 3 polecam na poczatek

Opublikowano

Panowie, pytanie nie stricte Car Detailingowe ale... :)

Dziewczyna mi wykopała figurki z mosiądzu:

Jak myślicie czym to próbować odczyścić?

img4501w.jpg

img4502vi.jpg

Zastanawiam się jak by poszło Mothers Mag&Alu ?

Opublikowano
Panowie, pytanie nie stricte Car Detailingowe ale... :)

Zastanawiam się jak by poszło Mothers Mag&Alu ?

Jak dla mnie to przymocować dobrze i jazda jakąś szczotką polerską

Opublikowano
Jak przygotować auto do woskowania jeśli nie mam glinki?

Posiadam: aktywną piane, szampon, QD.

Kup coś od smoły choćby decabit.Usuniesz sporą część osadów i smoły ;)

Opublikowano

Witam bede kupowal w tym tygodniu opony I tutaj takie pytanko czy pchac sie w opony typu Run Flat czy sobie odpuscic I szukac normalnych. Pozdrawiam

Opublikowano

Mam odlane troszkę Sonaxa w buteleczce po wodzie i pytanie jaka butla ze spryskiwaczem się nada do aplikacji? Nada się taka od płynu do szyb czy muszę kupować coś przeznaczonego do takich rzeczy?

Opublikowano
a apc rozcieńczac wodą destylowana czy kranówą?

Ja jakoś zawsze kranówkę leje i nie zauważyłem żeby była jakaś różnica :P

Opublikowano

Przy APC może aż takiej różnicy nie być, ale rozcieńczanie koncentratu Glass Cleanera jakiegoś w twardej kranówce może być gorszym pomysłem :P

Opublikowano

Meguiars Ultimate Polish vs Poorboys Black Hole.

Wiem że pierwszy ma też właściwości czyszczące ale ciągle mnie zastanawia: po jakim środku w/w będzie lepszy wygląd?

Megsa mam i jestem zadowolony z aplikacji i wyglądu, nie wiem czy warto brać póki co PB.

Opublikowano

Megsa nie uzywalem ale BH juz wiele razy i daje przyzwoity efekt. Przed woskowanie Nattys Red lece tylko BH maszynowo, bez clenera i efekt zadowala

Opublikowano
a apc rozcieńczac wodą destylowana czy kranówą?

Ja jakoś zawsze kranówkę leje i nie zauważyłem żeby była jakaś różnica :P

To znaczy, że masz dobrą wodę u siebie ;) U mnie niezależnie od tego czy woda będzie prostu z kranu czy przegotowana to po rozrobieniu z APC zostaje biały osad na dnie. Po demoralizowanej/destylowanej oczywiście tego nie ma.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.