Yasiek Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2014 Mam pytanko - na najbliższych targach moto będzie u nas pokazana Insignia OPC w matowym lakierze. Ponieważ nie bardzo uśmiecha się mi zakup środków dedykowanych do matu to moje pytanie brzmi jakie krzywdy moge wyrządzić standardowym QD? AF Finale, PB S&G, AG Rapid Detailer, Sonax BSD Plamy, przebarwienia, holsy
kamilgt Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2014 Yasiek, Sonax BSD nie nabłyszcza, więc powinien być ok
tasior89 Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2014 Witam posiadam niebieską(błękitną) astrę g i chciałem zastosować PB Black Hole, jest on do ciemnych lakierów. Pytanie czy mogę zastosować go na swoim lakierze czy jakieś przeciwwskazania są ??
Administrator AreK Opublikowano 23 Września 2014 Administrator Zgłoś Opublikowano 23 Września 2014 tasior89, nie ma żadnych przeciwwskazań.Śmiało smaruj.
devilsky Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2014 Witam! Panowie, gdzie mogę dostać Soft 99 fusso coat do czarnych? Sprawdziłem naszych partnerów ale nic nie znalazłem. Zima idzie i wydaje mi się, że to będzie dobry wybór. A tak przy okazji to jaki cleaner pod niego wrzucić? Pozdrawiam
tasior89 Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2014 tasior89, nie ma żadnych przeciwwskazań.Śmiało smaruj. Tak podejrzewałem, dzięki Mam jeszcze jedno pytanko jest sens dawać jakiś cleaner (Dodo Juice Lime Prime) przed tym PB Black Hole?? Czy wystarczy samo PB i potem wosk??
powalla Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2014 Panowie, gdzie mogę dostać Soft 99 fusso coat do czarnych? Musisz czekać I na razie nie kupisz nigdzie w PL .
budrys Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2014 Witam, mam zakropkowane auto farbę epoksydową. Da trade to zebrać glinką bilt-hamber ? Dodam, że lakier bardzo miękki, rysuje się nawet delikatnie prowadząc paznokieć. OK. zaryzykowałem medium glinkę. Zbiera fantastycznie, jedynie ciężko się ją urabia.
kay Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2014 Zółty pad flexi na maszynie nada sie do nakładania cleanera . Jaka prędkość nakładania ?
kamilkok Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2014 Chce pomalować mojej dziewczynie rower. Kolor docelowy to czarny połysk. Macie może jakieś sprawdzone farby w sprayu? I jak przygotować lakier do malowania?
Eidos71 Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2014 kay - na jakiej maszynie ? Rotacja, czy orbitalna ?
stawek Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2014 Panowie do czyszczenia wszelkich plastików pod maską (osłona silnika) zastosować APC czy jakiś specjalny środek do tego typu rzeczy ?
3echo Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2014 Czy IPĄ można czyścić deskę rozdzielczą i pozostałe plastiki wewnątrz?
Yasiek Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2014 3echo, Krzysiek Twoje auto, kto CI zabroni? A powiedz tylko po co? Konkursie trwaj
Geniusz Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2014 Yasiek, Sonax BSD nie nabłyszcza, więc powinien być ok z tym sie nie zgodzę. Ja zauważam poprawe połysku, a już w ogóle jak umyłem raz auto i pierwszy raz psiknąłem tym to jak dziewczyna zobaczyła auto to mówi "Co się tak błyszczy?"
stawek Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2014 Jeszcze jedno pytanie. Do felg mogę stosować APC czy lepiej kupić coś konkretnego z przeznaczeniem do felg ? Albo druga opcja np. wstępne mycie APC, a potem coś do felg ? Jeśli APC lepiej odpuścić do alusow to co kupić ?
pawelpp Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2014 Boże ! Widzisz i nie grzmisz ! Tu wszystko jest: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewforum.php?f=34
3echo Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2014 3echo, Krzysiek Twoje auto, kto CI zabroni? A powiedz tylko po co? Konkursie trwaj Chodzi mi tylko o to,aby czegoś nie wyżarła
JustGood Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2014 Jeszcze jedno pytanie. Do felg mogę stosować APC czy lepiej kupić coś konkretnego z przeznaczeniem do felg ? Albo druga opcja np. wstępne mycie APC, a potem coś do felg ? Jeśli APC lepiej odpuścić do alusow to co kupić ? APC jak sama nazwa wskazuje jest ok, w zalezności od stopnia zabródzeń i co chcesz z tymi felgami zrobić... i rzeczywiście http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... 59e#514706
stawek Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2014 Chodzi głównie o jakiś produkt do regularnego mycia i nadanie trochę blasku.
Tomek WRO Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2014 Chce pomalować mojej dziewczynie rower. Kolor docelowy to czarny połysk. Macie może jakieś sprawdzone farby w sprayu? I jak przygotować lakier do malowania? To już nie wystarczy wpisać w google lub trochę pogłówkować? O wszystko trzeba pytać się na forumach 1. Ściągasz koła, osprzęt itp. 2. Matujesz papierem cały lakier 3. Odtłuszczasz 4. Zabezpieczasz jakieś, gwinty chromy itp. przed lakierem 5. Lakierujesz z puchy 6. Lakierujesz drugi raz, możesz też jeszcze bezbarwnym polecieć 7. Składasz wszystko Możesz też oddać rower do lakierni, proszkowe malowanie kosztuje ok 300zł średnio. Lakier w sprayu jakikolwiek np. Motip. Jeśli nigdy nie bawiłeś się sprayami to poszukaj info/filmów jak to poprawnie robić.
Eidos71 Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2014 kay - nie pracowałem na tej polerce. Z tego, co się (nie) orientuję, dystrybutorzy Graphite podają jej różne dolne prędkości obrotowe... W każdym bądź razie chyba pracowałbym na 1, góra 2 biegu, bez nacisku (tzn. tylko naturalny nacisk ciężarem maszynki). Nakładam i wypracowuję cleanery za pomocą DA, na 3 biegu - ruch obrotowy DA jest sporo niższy, niż rotacji... Moim zdaniem (i nie tylko moim) rotacja średnio nadaje się do cleanerów... Co do pada - pomarańczowy Flexi raczej nie narobi krzywdy. Ja najczęściej do cleanera (zwłaszcza ściernego) używam albo żółtego 3M, albo białego LK CCS (który już się "zużył" i muszę zakupić nowy). Ale np. do Zymol-a HD używam czarnego "wafla" Flexi i jestem zadowolony
Rekomendowane odpowiedzi