Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
soll, edytowalem posta, chodzilo mi o mycie przed Colli a po cleanerze :)

Po cleanerze nie myje się auta przed nałożeniem wosku.

Opublikowano

Dzieki chłopaki.

Chciałem się upewnić bo na forum przeważnie jest dużo rozmów jak sprawuje się dany środek> Trudniej o podstawowe informacje np. na jakim etapie obowiązkowe jest oklejenie plastików lub też po jakiej czynności zaleca się mycie czy też jakie ruchy wykonywac.

Postanowiłem pół auta przelecieć IPĄ i przekonam sie na własnym aucie jaką droga iść w przyszłości :)

[ Dodano: 14 Wrzesień 2014, 21:34 ]

Szukam wątka w którym podawane były wagi brutto nowych środków i nie moge sie dokopać a chyba taki widziałem tutaj. Chce poznać wage Poorboy's Black Hole i Wolfgang Paintwork Polish Enhancer

Opublikowano

takie pytanko.

czy zabrudzenie auta może mieć wpływ na kropelkowanie ? bo nie tak dawno, możę jakieś 3tyg temu kłądłem na auto DG#111 a dziś patrze a tu na klapie tylnej, zderzaku i powierzchniach pod listwami jakby wosku już nie było ://

• Moderator
Opublikowano

Oczywiście, że warstwa brudu nie ma żadnego wpływu na wygląd auta i kropelkowanie :kox:

Poziom ostatnich pytań na forum przebił dno i sporą warstwę mułu :cry:

Opublikowano

rychu, bardzo dobrze, że ktoś to wreszcie zauważył. Zacząłem zastanawiać się nad dodaniem tego wątku do ignorowanych tematów :thumbdown:

Opublikowano

Przed zbliżającą się zimą, oddałem auto do lakiernika, żeby pomalował klapę bagażnika.

Auto odebrane, pogoda póki co sprzyja, więc chce na lakier położyć FK1000. Pytanie, jak długo powinienem odczekać po malowaniu elementu? Lakierowanie w komorze.

Znalazłem temat/posty ale sprzed kilku lat.

Opublikowano

Koledzy mam pytanko :)

Ile potrzeba ręczników przykładowo "Fluffy Dryer 90x60cm" do osuszenia całego auta ?

Auto passat. Oczywiście licząc tylko elementy blaszane :) bo do szyb inne ścierki :)

Opublikowano

Poważnie ? Jeden taki ręczniczek wciągnie całą wodę na aucie ?

Oczywiście zdaję sobie sprawę, że na wosku woda "leży" całkiem inaczej.

Opublikowano

Jak to ile? Po jednym na każdy element karoserii ...czyli tak z 10 ;)

No a tak serio , to jeden starczy , o ile na lakierze siedzi wosk, który zrzuca wodę jak dziki ;)

Ja terenówkę spokojnie ogarniam jednym ręcznikiem i nadal nie nadaje się on po użyciu do wykręcania , a tylko schnie sobie .

Opublikowano

Ja nawet po to by nie trzeba było wykręcać ręcznika (raczej nie jest to dobre dla włókien) zmieniałem technikę spłukiwania tzn. zamiast robić to kercherem lub wężem z pistoletem robię to wężem ale bez nawet szybkozłączki , bo wtedy woda wypływa bez powietrza i na lakierze nie tworzą się kropelki wody(no cóż coś za coś :-] ) lecz woda ucieka z lakieru dosłownie do sucha . Potem tylko Fluffy aby resztki ściągnąć i gotowe , a ręcznik pozostaje dosłownie tylko wilgotny .

Opublikowano

Witam, zastanawiam sie nad zakupem past menzerna, myślałem nad FG500, IP2000/PF2500, SF4000. Czy którąś z tych past moge zastąpić megs UC, ponieważ mam całą butelke?

Opublikowano

stawek, to zależy na jaką sztukę Flafiego trafisz. W moim przypadku, mimo że auto zabezpieczone, trudno jest oblecieć auto jednym ręcznikiem (a auto małe bo Punto).

Opublikowano

Mam dwa szybkie pytania dotyczące kolejności aplikacji produktów:

Na swoje BMW E36 (czerowny kolor)

Najpierw mycie -> glinki brak (robiłem 2 miesiące temu) -> cleaner Duragloss 652 -> IPA -> SRP -> wosk Mothers SynWax ?

Będzie ok?

A na ojca Rover'a (czarny metalik) chciałbym zrobić podobnie jak wyżej ale wiem że będę miał o wiele mniej czasu i czy można kłaść SRP bezpośrednio na goły lakier po IPA czy lepiej lecieć również z DG 652?

Dzięki!! ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.