michałoś Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 I jak tu w takim trybie badać wytrzymałość? Wyślij kilka próbek do testów zainteresowanym osobom.
lu5asz Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 I jak tu w takim trybie badać wytrzymałość? Wyślij kilka próbek do testów zainteresowanym osobom. Jestem za
mario448 Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 Tak jak już wszyscy zauważyli, świetna praca i super efekty. Podziwiam za nakład pracy, środków i samozaparcie by drążyć temat dalej. Dołączam się do grona chętnych na próbkę Powodzenia dalej.
Master kecav Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Master Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 Trochę z innej beczki. Pytanie do nadwornych doświadczonych i początkujacych smarowaczy : Jaki, Waszym zdaniem, powinien być czas 'wysychania' wosku (od momentu nałożenia do polerowania). Co preferujecie? 5-10 minut - bo robicie 'po panelu', 20-30 minut - bo robicie po kilka paneli, 40-60 minut - bo wygodniej jest posmarować całe auto, chwilke odpocząć, a dopiero później buff off? a może jeszcze inny? Być może, jest to również zależne od tego czy amatorsko czy zawodowo? Pytanie nie jest bez znaczenia, bo ten czas można w pewnych granicach regulować, więc jeśli miałby to być wosk dla detailera, to właśnie tak należy go przygotować, aby spełniał pokładane oczekiwania. Wiem również, że czas wysychania jest silnie związany z warunkami (temeratura, wilgotność) i ten sam wosk raz schnie szybciej, a raz wolniej, ale gdyby przyjąć założenie stałych warunków pracy?
Kama Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 Jak jakieś próbeczki będą, to ja chętnie
ShiningCar Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 kecav, w mojej ocenie ta środkowa opcja jest git, chyba, że zapach stworzysz zniewalający i można będzie się delektować to ostatnia
manio49 Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 Jako początkujący też jestem za środkową opcją
kamilgt Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 Ja lubię ostatnią opcję, smarujemy cały samochód, sprzątamy graty, docieramy wosk i do domu
lajcik1 Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 Według mnie, próbki rozdają Ci którzy robią to komercyjnie. Jeśli kolega kecav będzie chciał już takie udostępnić, to zasadnym byłaby jakaś rekompensata finansowa, aby miał możliwości dalszego rozwoju.
Griffe Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 Tez jestem chetny na probke nawet za tzw monety Posmarujemy, opisze i sfotografujemy.
Dystrybutor e36ace Opublikowano 11 Lutego 2013 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 Tez jestem chetny na probke nawet za tzw monety Posmarujemy, opisze i sfotografujemy+1 dobra robota
mario448 Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 Według mnie, próbki rozdają Ci którzy robią to komercyjnie.Jeśli kolega kecav będzie chciał już takie udostępnić, to zasadnym byłaby jakaś rekompensata finansowa, aby miał możliwości dalszego rozwoju. Naturalna sprawa, że za sianko te próbki. Co by na dalsze testy dudków nie brakowało:)
pardi Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 Tak jak pisałeś na początku http://www.detailingbliss.com/forum/las ... oject.html - jemu się udało , Tobie życzę tego samego za zapał i pasję.Dobra robota ,trochę dobrego marketingu i mamy dobry lokalny produkt.Powodzenia
Administrator AreK Opublikowano 11 Lutego 2013 Administrator Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 Robię wielkie oczy i doceniam zaangażowanie, pasję. Trzymam kciuki i życzę powodzenia. Efekty świetne:-)
Master kecav Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Master Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 Jak zwykle dzięki za poparcie i odpowiedzi. Z tymi próbkami, to na razie bym się wstrzymał, aż wosk będzie w moim odczuciu gotowy. Jednym słowem - przyjdzie czas i oczywiście pomyślimy. Wciąż koncentruję się na wykonaniu 'TEGO' wosku i wciąż coś się oddala, a inne przybliża . Dlatego efektów nie można jeszcze tak bezkrytycznie oceniać po samych fotkach kropelek. Nie powiem, kropelki też są ważne, ale jest jeszcze przecież wygląd, konsystencja, wygoda aplikacji, łatwe polerowanie itp. itd. Nawet tak prozaiczna sprawa jak jednorodność w wyglądzie samego wosku w pudełku, okazuje się czasem nie lada wyzwaniem. Sposób przygotowania i sam proces chłodzenia może tak zmienić wynik, jak na tej, starszej już trochę fotce, przedstawiającej wosk z dokładnie tego samego przepisu: Wracając jeszcze do czasu schnięcia, to wygląda na to, że krótki czas, wcale nie jest zbytnio pożądanym efektem. Odpowiedzi co prawda było niewiele (hmm... statystyk to całkiem by to wyśmiał ), ale wszyscy z odpowiadających woleli czas dłuższy. Tak też będę się starał dopasować ten parametr. (Tu trochę dziwiły mnie stwierdzenia ,mieszaczy z DW i coś w rodzaju wskazywania zalety, że ich wosk już po 5-10 min można polerować).
Kama Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 Sposób przygotowania i sam proces chłodzenia może tak zmienić wynik, jak na tej, starszej już trochę fotce, przedstawiającej wosk z dokładnie tego samego przepisu: Wniosek? Musisz pracować po nocach
ShiningCar Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 Z pewnością - nie w poniedziałki
Master kecav Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Master Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 Kama i ShiningCar - Przyznam, że na tą analizę fotki nigdy bym nie wpadł może nadaje się to do pomógł ?
maciekd24 Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 ciekawy temacik bede sledzil bo nie ukrywam sam kiedys chcialem zrobic cos wlasnego ale na checiach sie skonczylo trzymam kciuki aby sie udalo
sebek0720 Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2013 Pierwszy raz słyszę, żeby ktoś robił samemu wosk - ambitnie mi by wiedzy zabrakło. Na prawdę trzymam kciuki!
ppiotrek Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2013 Jestem pod wrażeniem, temat z pewnością będę śledzić
Tomexy Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2013 Super. Trzymam kciuki żeby tobie się udało a z chęcią dam zarobić tobie niż jakiemuś "zymolowi" . I z chęcią kupię próbkę jak będziesz już gotowy.
Master kecav Opublikowano 15 Lutego 2013 Autor Master Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2013 Jak zwykle dzięki Wszystkim, za trzymane kciuki !!! Dzisiaj jedynie tylko krótka informacja z ostatnich prac, aby nie myśleć, że na tym etapie wszystko się zakończyło. Jak, prawie każdego dnia, tak i dzisiaj, wykonuję kolejne próbki, czyli składniki w dłoń, waga, topienie, mieszanie, chłodzenie i... to kurcze - nieszczęsne MYCIE tego co z uporem maniaka wciąż się brudzi . 'Gotowanie': Studzenie: A tu, 'urobek' z ostatnich dni: W tej ostatniej serii, testuję czas wysychania, czyli to, o co Was pytałem wcześniej. Dodatkowo w próbce 221 zwiększyłem ilość carnauby. Testy domowe wyglądają dość obiecująco, ale muszę to zrobić na aucie. Pogoda trochę nie ta, no, ale może się uda w najbliższych dniach. Po fajnych rozmowach na PW, doszło do mnie, że te moje panele testowe, są trochę do d..., bo przecież są z tworzywa, a nie metalu. Dlatego sprawdzanie na nich działania wosku, nie jest do końca miarodajne, głównie ze względu na odprowadzanie ciepła i elektrostatykę. Kończą mi się niestety niektóre komponenty, więc czas na zakupy . Czekam również na obiecane próbki nowych rozpuszczalników i jak do tej pory, ich zdobywanie, to największa udręka w tej 'zabawie'.
Carire Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2013 kecav, w tym 221 o ile mniej więcej wziększyłeś carnaube? 219 ładnie wygląda trzymam kciuki
Rekomendowane odpowiedzi