Moderator krd Opublikowano 28 Listopada 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2014 luq92, a i tak pozniej kropeluje jak glupi ;D
luq92 Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2014 krd, dokładnie :-D różnic w wyglądzie nie zauważyłem. Mazów później zero, więc nie widzę sensu spuszczania się nad dotarciem. Zostawiam go z mazami i samo się robi w jakiś magiczny sposób :-D
robcok Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2014 kurcze a ja sie meczylem hehe, nastepnym razem tylko przetre i zobacze co bedzie sie dzialo
Altay Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2014 A po deszczu kropelki układają się dokładnie w ksztalt tych mazów
luq92 Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2014 Altay, nic takiego nie zauważyłem
robcok Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2014 kurcze wczoraj nakladalem przy temp 5stopni i nie docierałem do końca, bo stwierdziłem po przeczytaniu ostatnich postów, że mazy zejdą same, niestety sporo z nich zostało co widać wieczorem na aucie (czarny lakier)
atvmmz Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2014 Korzystacie z tych oryginalnych butelek z tym mało oszczędnym atomizerem? Jeśli tak to polecam zmienić na inne, zapewne problemy z mazaniem się skończą
dunga Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2014 atvmmz, a co ma butelka z atomizerem do mazania się ?
Tomek WRO Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2014 dunga, bo mniej się psika of cors to nie eliminuje w 100% mazania się
atvmmz Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2014 Ten sonaxowy atomizer rozpyla dużo, za dużo. Ja po zmianie atomizera nie mam problemów z mazaniem.
robcok Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2014 na jaki polecacie zmienić atomizer w takim razie?
Yasiek Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2014 http://temachem.sklep.pl/opis/2333313/t ... hemie.html
maciek-drummer Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2014 Czy BSD leży dłużej na jałowym lakierze niż na Collim? Jak to u Was jest? Jakiś miesiąc temu położyłem Sonaxa na firmowe auto Żony, które nigdy nie widziało żadnego wosku. Myte praktycznie raz w tygodniu na bezdotyku i kropelkowanie na nim rewelacyjne, w ogóle nie widać by z upływem czasu słabło. Natomiast na prywatnym aucie leży 476, które wspomagam BSD i myty pianownicą pianą Fruit i mam wrażenie, że na dołach drzwi gorzej się ma.
daniel87 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2014 Z racji ze niedawno kupiłem auto, a nie posiadam garażu na zupełnie nieprzygotowany, styrany i szorstki jak papier ścierny lakier zapodałem BSD. Krople są ładne, ale chyba nie takie jak na powierzchni przygotowanej. Zobaczymy ile poleży
ktm950 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2014 maciek-drummer, ostatnio myłem auto na które średnio co miesiąc kladziony jest BSD i szału nie ma. Dach, maska - wode odprowadza w miarę okey, jednak poniżej listew bocznych jest piękna tafla.
dareme89 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2014 maciek-drummer, ostatnio myłem auto na które średnio co miesiąc kladziony jest BSD i szału nie ma. Dach, maska - wode odprowadza w miarę okey, jednak poniżej listew bocznych jest piękna tafla. x2 lakier przygotowany cleanerem.
powalla Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2014 Co Toba kierowalo zeby leciec auto cleanerem i potem zamiast dac wosk po prostu poleciales BSD? Czy nie wymagacie za duzo od preparatu ktorego 100ml kosztuje 3zl? Wszyscy wiedza iz "doly drzwi" to miejsca gdzie najszybciej pojawia sie "tafla" . No i na koniec jesli jednemu trzyma 3 miesiace , a drugiemu tydzien to cos chyba nie tak musialo pojsc temu drugiemu przy aplikacji
ktm950 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2014 powalla, a wymień jeden możliwy rodzaj "błędu przy aplikacji" BSD
faraon3021 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2014 Np wilgotnosc i temp powietrza. Jedno i drugie sporo zmienia przy aplikacji
dareme89 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2014 czyli rozumiem ze bsd w zime nie mozna nakladac? specjalnie nalozylem tylko bsd zeby zobaczyc jak sie zachowa, rok temu lepiej poradzil sobie pete's. u mnie tafla na dole drzwi po 2 tyg i 1tys km. widze tendencje na tym forum, ze jak cos ma slaby efekt to pierwszy zarzut to zla aplikacja.
Mirko Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2014 specjalnie nalozylem tylko bsd zeby zobaczyc jak sie zachowa, rok temu lepiej poradzil sobie pete's. Bo pete`s to wosk a BSD "tylko" QD ? widze tendencje na tym forum, ze jak cos ma slaby efekt to pierwszy zarzut to zla aplikacja. Sonax BSD to świetny produkt jeżeli wykorzystujemy go w takim celu jaki przeznaczył mu producent... ale jeżeli chce się z niego zrobić substytut wosku/sealenta/powłoki to niestety będą "błędy w aplikacji"
powalla Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2014 Nałóż inny QD zamiast wosku i zobacz ile przesiedzi na gołym lakierze
Mirko Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2014 Wiem jak się ma trwałość BSD do innych QD, ale ja go traktuję jedynie jako QD... więc dziwią mnie niektóre stwierdzenia, zwłaszcza w tak długim wątku Nałóż inny QD zamiast wosku i zobacz ile przesiedzi na gołym lakierze Nie nakładam żadnego QD zamiast wosku
powalla Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2014 Nie nakładam żadnego QD zamiast wosku No Ty nie ale zauważ, że ludzie tutaj nawet cleanerem lecą i potem ... BSD i to właśnie o nich pisałem
Stefan-16 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2014 Ale ludzie maja problemy... BSD to jest QD, wiec raz na dwa czy trzy tygodnie po myciu auta strzelam sobie na lakier i jest git. Jeszcze troche to bedziecie go do powloki porownywac.... Wydaje mi sie ze stosowanie cleanera pod BSD przynosi zupelnie odwrotny efekt niz zamierzany... Jedyna rzecza jaka mi brakuje w BSD to sliskosc lakieru, jest za bardzo tepy. Dlatego dokupilem sobie AF Finale.
Rekomendowane odpowiedzi