Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tam gdzie ścierki domowe itp.

Jeśli masz Auchan-a to tam na dziale moto masz też 3szt. za 6zł ale większe (30x40 zamiast 30x30), bez metek (które trzeba by usuwać), mam też wrażenie, że są minimalnie grubsze od tych z Tesco.

Opublikowano

A ja ostatnio nabyłem u siebie MF'y "Słonecznej kuchni" (coś lekko ponad 30x30) i żałuje że ich więcej nie nabyłem, bo za 4 sztuki zapłaciłem 4,60... :-]

Opublikowano

Niedaleko Żar w miejscowości Grabik... Mówi Ci to coś? :P

• 2 miesiące temu...
  • Master
Opublikowano
a tych ktos uzywał :

.... - wychodzi 1.50zl/szt - 32x32cm

l

No tak, po 1,50. Szczególnie jak przyglądniesz się na 'najtańszy' transport ( +15 zł), to 1'na będzie już po 9 !!!!!!!!!

pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
a tych ktos uzywał :

.... - wychodzi 1.50zl/szt - 32x32cm

l

No tak, po 1,50. Szczególnie jak przyglądniesz się na 'najtańszy' transport ( +15 zł), to 1'na będzie już po 9 !!!!!!!!!

pozdrawiam

Kupisz ich 30szt i wtedy wychodzi Cie po 2zl/szt co jest i tak dobra cena :) . wiadomo ze mniej jak 15 szt. to niezbyt oplaca sie kupowac ..

a konkretnie tych - firmy MAXY - ktos uzywal ?

http://allegro.pl/scierki-z-mikrofibry- ... 10074.html

W jakich super/hiper marketach obecnie kupie mikrofibry w niskich cenach ? Szukalem wczoraj w biedronce/tesco/kauflandzie i nigdzie nie bylo ...

Opublikowano

Właśnie nie ma już tych w Tesco za 5zł. Są jakieś takie badziewne teraz i je bym zaliczył do działu"Tanie i NIE dobre mikrofibry" ! Więc uważajcie. ;) .

Opublikowano

Dokladnie tak, mam od nich jeszcze zolte i niebieskie, wszystkie sa fajnej jakosci. Jedyne porownianie jakie mam to z gratisowymi z SCS, te od temachem maja zdecydowanie delikatniejszy dotyk i wiecej miesa.

Opublikowano

Mikrofibra to najlepsza ścierka do wycierania ale nie wszystkie są dobre

Ja zwracam uwagę na skład ścierki z czego jest wykonana ile mierzy i ile ma gram

Gdy się dowiecie te parametry wtedy na pewno wybierzecie dobra ścierkę te najlepsze wykonane są z 80% polyester i 20% polyamid ale osobiście kupujcie po 1 szt aby samemu sprawdzić.

Opublikowano
Dobra, to biore z 10 bo mi sie cały zapas skończył niestety do lakieru ;)

Czerwonych używałem. W sumie są w porządku. Mają tylko jedną wadę : FARBUJĄ !!!!

Lepiej kup żółte: 1277362051. Zdecydowanie lepiej się nimi pracuje. Uważam że są to najlepsze mikrofibry jak za tą cenę.

• Administrator
Opublikowano

Spoko. Dla mnie to w sumie bez znaczenia, bo od teraz MF przeznaczone do lakieru,czyli wosku itp piore tylko ręcznie, i tylko osobnie, po ostatnich przebojach.

Opublikowano
Ja też tak zrobiłem ;) Mnie najbardziej odpowidają żółte, dobra cena i niezła jakość.

Daj znać czy czerwone farbują.

Ja brałem te czerwone, niestety tak jak pisałeś wcześniej, farbują. Ale tak to są ok.

W sumie to od temachema najlepsze, wg mnie, są niebieskie.

Opublikowano

w zwiazku ze zaopatruje sie w chemie u jednego przedstawiciela w Poznaniu zapytałem o scierki mikrofibry-posiada dwóch producentów jeden to ,,kaja,,(4 kolory) a drugi to ,,green tex,,(chyba tylko 2)-dostałem od niego oferte co przedstawiam na scanie-sprzedaje tez on na allegro ale ceny widze ze ma wieksze(nick na allegro CSP_POZNAN)

przetestowałem niebieska ,kaja,-miła w dotyku,nie barwi przy praniu

skanowanie0001.jpg.7f2d83f44ca637399023225b29760bff.jpg

skanowanie0002.jpg.dcbaeedba304d4af36bf18d8da9cfc1c.jpg

skanowanie0003.jpg.8e2babbb67c7621c52dbf7ab509f16b3.jpg

• Administrator
Opublikowano
Daj znać czy czerwone farbują.

Dzisiaj je przepłukałem w wodzie z mydłem, coby wszelkie pyłki itp rzeczy zmyć przed pracą, nie widziałem jeszcze tak farbującego materiału :P Wrzuciłem 4 do wiadra, po minucie wylałem wode koloru krwistoczerwonego :P Dopiero po 5 płukaniu przestały puszczać farbe, myśle że już będzie ok. Niebieskie też troche farbowały, ale dużo mniej, to samo żółte.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

zegarek, testowałeś już?

Ja też kiedyś bardzo mocno zadumałem się przy takim reczniku, ale w rezultacie nie kupiłem w obawie że się to do fury może nie sprawdzić

Opublikowano

kojak, bynajmniej nie pytałem złośliwie. ;)

Kosztowały 5 zł z haczykiem i uważam, że są zupełnie przyzwoite, tylko teraz przeczytałem Twój post i nie wiem, czy kupiłem te lepsze, czy te gorsze. :good: