powalla Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 UNCR 350zł , a Tac system 160 , nakładanie też zgoła inne, no i ja nie piszę że Tac system , to mistrzostwo świata lecz miało być tanio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 Mam wrażenie, że największą zaletą uncr jest hydrofobowość, jednak i on ma swoje wady oprócz ceny, gorsze nakładanie od większości konkurencji, no i mam wrażenie, że gorsza ochrona przed zarysowaniami/swirlami. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 @ghost zgadzam się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadio_Gdansk Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 Jaką jest realna trwałość tego DG ceramiczne coat? Pytam ponieważ latem kładłem go na mb v-klase i z ciekawości chce się dowiedzieć ile wytrzymał u Was bo ten Mercedes to słaby wyznacznik, ani razu nie był ręcznie myty i myślę że od tamtej pory zrobił około 40k km jak nie więcej, a kontaktu z właścicielem nie mam już więc nie wiem jak sprawa wygląda. Ps. Auto z 2017 r przyjechało do mnie jako 1,5latek mając +90k kmWysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalk Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 7 godzin temu, powalla napisał: Ja polecić mogę Tac System 70% bo za 160zł masz 30ml preparatu który spokojnie starczy na dwukrotną aplikację i to łącznie z felgami , banalnie się nakłada i dociera , no i jak widać na moich testach świetnie siedzi te prawie 12 miesięcy, a wiem z doświadczenia że potrafi siedzieć dłużej Jestem po aplikacji testowej na dwóch elementach w aucie. Czy ta powłoka podczas aplikacji i przy docieraniu jest tempa? I jak szybko ją trzeba docierać po aplikacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 Koledzy czy jest sens kłaść na powłokę (aktualnie mam Fixa) jakiś LSP? Sprzed czasów powłoki zostało mi jeszcze sporo ADBL QW i SSW i nie wiem co z tym zrobić. Z góry dzięki za informacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barkry Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 Mam pytanie odnośnie powłoki NEOXAL używał ktoś ? Jak wrażenia ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Birkhof Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 Koledzy czy jest sens kłaść na powłokę (aktualnie mam Fixa) jakiś LSP? Sprzed czasów powłoki zostało mi jeszcze sporo ADBL QW i SSW i nie wiem co z tym zrobić. Z góry dzięki za informacjeJesli powłoka dziala to w jakim celu? Musisz sam podjąć te decyzje czy dla Ciebie jest sens?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 9 minut temu, Birkhof napisał: Jesli powłoka dziala to w jakim celu? Musisz sam podjąć te decyzje czy dla Ciebie jest sens? Wydłużyć jej trwałość? - takie LSP zawsze coś tam posiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Birkhof Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 Wydłużyć jej trwałość? - takie LSP zawsze coś tam posiedziTo polecam cos z kwarcem. Chociaż ja pojęcia nie mam na czym bazuje Mr fixWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barkry Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 Mam pytanie, gravon czy coś innego lepszego ? I jeśli tak to taki zestaw na ile starczy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco80 Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 @barkry Czytając Twoje posty mam wrażenie że nie potrafisz czytać tylko pisać.Wyobraź sobie że większość odpowiedzi na tak bardzo nurtujące Cię pytatnia już padła na tym forum -wystarczy poszukać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 W dniu 11.03.2019 o 03:57, Arkadio_Gdansk napisał: Jaką jest realna trwałość tego DG ceramiczne coat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barkry Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 @marco80 nie znalazłem nic na temat Neoxal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondziukret Opublikowano 23 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2019 Witam , macie jakaś radę jak przygotować lampy do należenia Gyeon trim ? Wystarczy umyć apc, adbl shampoo pro i odtłuścić Gyeon prep ? Dziękuje . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajkos10 Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Panowie mam pytanie , dotyczy powłoki Gtechniq Crystal serum + exo . Taki zestaw lezy na aucie powiedzmy rok i kosztował 3000tys.zł, oddaje auto do mechanika na wymiane np.oleju , filtrów itp. okazuje sie ze po naprawie zostają na aucie ryski , zderzak , blotnik , ryski który widac pod słonce i które dla wiekszosci ludzi nie sa rysami. Obstawiam ,ze zaden mechanik nie bedzie tak sie piescił z autem ,ze nawet go nie dotknie spodniami , jakims przewodem itp. Głównie chodzi mi o fakt ,ze po czyms takim ide to studia detailingowego z pytaniem czy mozna usunac te ryski powstałe przy wymienie ? Odp. oczywiscie ! jednak zostanie usunieta powloka z danego elementu gdyz musimy robic caly element a nie ryske i na nowo zaaplikowac powlokę. Jesli zaaplikujemy nową powloke na swiezo zrobiony element to beda roznice z pozostalymi czesciami auta . Czyli wniosek jest taki ,ze auto od nowa musi miec robioną korekte + powłoka mimo ,ze poprzednia lezy tylko rok i 3/4 auta wygląda bardzo dobrze. Czy tak to działa, czy rzeczywiscie od razu trzeba wrzucac nową powłoke ? Wnioski sa takie ,ze chyba lepiej miec zrobiona korekte + fajny wosk i nawet w przypadku zarysowania podjechac do kogos kto przepoleruje ryske , lub dany element , nawoskuje i to wszystko pewnie w duzo mniejszych kosztach niz nowa powłoka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etrone Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Bede kladl powloke kolejny raz w tym roku. 2 lata temu polozylem unc v1 + v2 i bylem zadowolony. tym razem wstepnie zdecydowalem sie na uncr jednak coraz wiecej czytam i zastanawiam sie nad innymi. ide w wyglad glownie kisho 7 +8 + x Csl + exo czy wspomniany uncr. pacjent to lz9w audi. Prosze o rady. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Poczytaj sobie o aqua coating. Uncr to bardzo dobra powloka i skoro chcesz ja klasc to dobry wybór 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezan Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Potrzebuję porady jeśli chodzi o powłokę Na poprzednim aucie miałem Ceramic Pro, Q-glym i IGL Coatings. Aż tyle z różnych względów Fianlnie po ponad 4 latach auto wyglądało jak nowe - poza kilkoma odpryskami. Obecnie na A6 chcę dać PPF na front. Reszta ceramika. Pytanie: czy warto iść w te wieloletnie czy lepiej nastawić się na 2-3 lata i ponowna aplikacja? PPF dobrze zabezpieczy przód, więc reszta to tylko by podczas mycia się nie rysował i na bezdotyku w miarę dobrze dało się z własną pianą płukać auto - bo mycie to to nie jest Przykładowo czy iść w: - Fireball Butterfly, Q-Glym Prestige - coś Ultracoat , Max Protect lub inna firma Jestem z Wrocławia, więc od razu sugestie punktów rozsądnie wyceniających kompleksowo pracę mile widziane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Kazda powloka nie ptrzetrwa wiecej jak 2-3 lata. Te 5-10 lat to bełkot marketingowy, chcesz dam Tobie gwarancje na UNC”RA 10 lat, pod warunkiem, ze co 1.5 roku przyjedziesz na re-aplikacje. To samo dzieje sie z powłokami 5 letnimi, stale dodają top coaty i reloady zeby wytrwało to 5 lat, a klient jak najwiecej hajsu zostawil na gwarancji/serwisach powłok 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezan Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Czy obecnie jest coś szczególnie polecanego na forum? Mogę się nastawić na coś ekonomiczniejszego z założeniem, że właśnie za 2-3 lata ponownie aplikacja. Rzeczywiście przy tych wieloletnich za konserwacje co rok, kwartał czy cokolwiek producent pisze też całkiem sporo dopłacamy a często jest to właśnie po prostu kolejna warstwa top. Co tak na prawdę mogę robić przy chyba każdej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Z własnego doświadczenia polecam UNC-R ( może być w kombinacjach z 1.5 lub v1), Aqua, Tac System Quartz Shine(budżet). Używam trochę więcej, ale te zawsze zostają mi w pamięci jeżeli mówimy o trwałości/hydro/samooczyszczaniu. Mam gdzieś zamontowany CSL + Exo v4 i tak średnio jestem zadowolony biorąc pod uwagę cenę. Wolałbym poszukać Durabead/Duraflex. UNC-R ma niestety wadę nie chroni tak bardzo jak powłoki dwuskładnikowe typu Mohs + topcoat. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etrone Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Ja jednak klade uncr. zastanawia mnie tylko ta nowa szkola aplikacji - jak kladlem v1 + v2 to tylko taka byla opcja na warstwowanie unc. potem wyszedl 1.5 a teraz szakal pisal zeby warstwowac uncr. mysle ze sprobuje dac tego uncr syto zeby zeszlo jak najwiecej na auto ( avant s6 ) a jesli zostanie duzo to sprobuje warstwowac. a co mnie zastanawia ? look - warstwowany uncr wyglada inaczej / lepiej ? czy moze w kombinacji z v1 albo 1.5 by wygladal lepiej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Duzo osob tez sie podnieca, ze butelką unc”ra zrobi „30” samochodow, ale prawda jest taka, ze aplikowany na grubo lepiej się dociera i trzyma, nawet nowicki gdzieś to potwierdzał 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etrone Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Hehe wlasnie nowickiego ogladalem i z tad wiem, zeby dac go "na bogato" uncr juz do mnie jedzie. ale naszlo mnie na przemyslenia czy nie dokupic cos pod spod. warto by bylo dokupic v1 albo 1.5 ? wizualnie bedzie lepszy efekt ? Bo na innych aspektach mi nie zalezy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi