Birkhof Opublikowano 6 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2019 Panowie macie jakies sprawdzone, dobre, delikatne pady z MF (koniecznie kostka)?Fireball, chemical guys, rag company
tryhp3 Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2019 W dniu 28.10.2018 o 17:54, Tomas22 napisał: 3d ma mega aplikator tak samo granatowy fibrowy kozaczki Który? https://shiningcar.pl/aplikatory/3d-car-care-foam-applicator-set?from=listing&campaign-id=20 https://shiningcar.pl/aplikatory/3d-car-care-applicator-black-foam?from=listing&campaign-id=20
tryhp3 Opublikowano 5 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2019 Kupiłem aplikator z BH, na zdjęciu był biały okrągły. Ale przyszedł inny. Sprzedawca odpisał, że zmienili ten aplikator. No i rzeczywiście na stronie BH jest: https://www.bilthamber.com/accessories/app-pads Ten nie wydaję się delikatny. Jest dosyć dziwny, dosyć duży, stosunkowo twardy i nie wydaję się delikatny. Nakładał tym już ktoś wosk?
D@ViD Opublikowano 5 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2019 @tryhp3 Dostałem ten aplikator razem z woskiem BH DSW. Raz aby użyłem go do aplikacji tego wosku i to był ostatni raz. Tragicznie się nim aplikowało DSW.
Grzechu23 Opublikowano 5 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2019 Mam takie same odczucia co kolega wyżej. Sama faktura aplikatora i twardość przypomina mi ten od soft99
ghost Opublikowano 5 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2019 3 godziny temu, tryhp3 napisał: Kupiłem aplikator z BH, na zdjęciu był biały okrągły. Zgadza się białe okrągłe, bardzo dobre. Zastąpiono nowym, szarym w kształcie łzy, niestety zmiana na gorsze
CarlosBlack Opublikowano 5 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2019 pisałem o tym w innym temacie, faktycznie jest "nieco twardy", natomiast nadrabia kształtem. do "testerów" albo nakładania na felgi nadaje się całkiem nieźle.
ghost Opublikowano 5 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2019 Jak by ktoś był ciekawy, tak wygląda nowa wersja
tryhp3 Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2020 W dniu 13.02.2018 o 09:37, david2888 napisał: kupiłem sobie jesienią takie aplikator, ale jeszcze nie uzywałem co sądzicie ? http://autonablask.pl/produkt/royal-pads-hand-applicator-wax/ I jak oceniasz?
D@ViD Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2020 Godzinę temu, tryhp3 napisał: I jak oceniasz? Mi nie podszedł. Strasznie miękki. Nie da się go trzymać tak jakby za ten "grzybek". Za to polecam Work Stuff aplikator. Jest zdecydowanie wygodniejszy. Gąbka jest delikatna ale bardziej mniej sprężysta przez co idzie trzymać go tak jakbym chcial
Birkhof Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2020 Mi nie podszedł. Strasznie miękki. Za to polecam Work Stuff aplikator. Jest zdecydowanie wygodniejszy On sie sprawdza przy cleanerach (a nie woskach w puszcze) ;P
D@ViD Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2020 1 minutę temu, Birkhof napisał: On sie sprawdza przy cleanerach (a nie woskach w puszcze) Chyba do pomiziania sobie szyby w lusterkach
Birkhof Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2020 Chyba do pomiziania sobie szyby w lusterkach Aż takie miekkie?
D@ViD Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2020 My się tym źle pracowało po prostu. A czy do cleanera to juz mnie to nie interesuje. Ja Cleaner wole maszynowo na DA zarzucić niż machać Jak ręcznie kiedyś robiłem, to zawsze aplikator mikrofibrowy 1
Eidos71 Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2020 7 godzin temu, david2888 napisał: Jak ręcznie kiedyś robiłem, to zawsze aplikator mikrofibrowy Też tak uważam. Cleaner do lakieru to kosmetyk, przy którego ręcznej aplikacji sprawdza się najlepiej aplikator z MF (ewentualnie ściereczka z MF). Pianka tylko w formie pada, przy aplikacji maszynowej. 1
Rybik w Machinie Opublikowano 21 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2020 Czy aplikatory gąbkowe typu tricolor od Flexipads można jakimś sposobem wyprać? Po polerowaniu szyby przypadkiem spadł mi na myjni na beton i wciągnął trochę piachu
Moderator Streat Opublikowano 21 Stycznia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2020 Godzinę temu, Rybik w Machinie napisał: Czy aplikatory gąbkowe typu tricolor od Flexipads można jakimś sposobem wyprać? Po polerowaniu szyby przypadkiem spadł mi na myjni na beton i wciągnął trochę piachu ja te pady wypłukuje pod bierzacoą wodą ale mysle ze w pralce też powinno byc ok 1
D@ViD Opublikowano 21 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2020 @Rybik w Machinie apc plus ciepła woda. W miskę i trochę prac ręcznych i będzie jak talala 1
paki112 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Pytanie może głupie ale: Czy po aplikacji wosku czyścicie zawsze aplikator? Chciałem przeznaczyć sobie do każdego wosku indywidualny aplikator i po aplikacji do woreczka i czeka na następny raz. No ale przeczytałem pod jednym z filmów Nowickiego, że to skraca żywotność i delikatność aplikatora. No i teraz nie wiem, czy po prostu odpuścić temat.
MMCzysci Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Ja czyszczę, drażni mnie, jak potem przy kolejnej aplikacji jest na aplikatorze skorupka pozostałości z poprzedniego razu.
Tomas-sg Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Chcecie mieć 1 aplikator do każdego wosku to markerem napisac na nim nazwę wosku i prac. Niestety wosk zawsze będzie zasychal w "porach" i ryzyko zarysowan będzie wzrastać , twardszy aplikator itp Jedyne opcja to o ile się mieszczą to zamykać razem w opakowaniu wosku, np. Zymol.
przemek2000 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Jako ciekawostka. Dzisiaj przez "przypadek" zamoczyłem i wycisnąłem kilka razy aplikator gąbkowy w szamponie kwasowym CT tech (rozcieńczonym) i zrobił się miękki bez śladów wosku. Był używany z infinity diablo jakieś miesiąc temu i widać i czuć pod palcami było że się trzyma. Na razie schnie i ocenie jutro czy szampon wypłukał wosk
arturkw Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2020 Witam mam pytanie co do zastosowania . Posiadam polerke wiadomo Hamron by Jula z talerzem 125mm, zakupiłem pady z Royal pads 135mm i teraz pytanie czy to jest średnica gąbki czy rzepu? Czy dobrze to dobrałem czy lepiej było zamówić pady z royala 130mm >?
yas Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2020 16 minut temu, arturkw napisał: Witam mam pytanie co do zastosowania . Posiadam polerke wiadomo Hamron by Jula z talerzem 125mm, zakupiłem pady z Royal pads 135mm i teraz pytanie czy to jest średnica gąbki czy rzepu? Czy dobrze to dobrałem czy lepiej było zamówić pady z royala 130mm >? to sa srednice gabki @arturkw
arturkw Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2020 Czyli jest ok ? Rozumiem że średnica rzepu bedzie 125mm?
Rekomendowane odpowiedzi