Fredi88 Opublikowano 31 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2017 Używał ktoś z was aplikatorów sonaxa? Jakieś opinie? Niestety w tu gdzie mieszkam na miejscu tylko sonax i megs. A prawie 10e za 2 aplikatory z megsa mi się nie uśmiecha płacić
.r. Opublikowano 31 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2017 Używam na codzień do.... nakładania dressingów na opony. Do wosków czy sealantów są za cienkie/miękkie. Jak naciskasz trzema palcami środek gąbeczki to krawędzie nie mają styku z lakierem, jak nie dociskasz to leci z rąk (dlatego skończyły na oponach). Jak nie masz wyboru to od biedy mogą być.
Fredi88 Opublikowano 31 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2017 [ref=#ff3366].r.[/ref], wybór mam... kupię megsa albo jakieś inne jak będę przelotem w PL W każdym razie dzięki za opinię. Do opon akurat kształt mi nie pasuje. Wolę coś w kształcie kostki.
Strus Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2017 Czy czarny karbowany NAT będzie dobry do Prima Amigo pod DA ? Czy lepiej wziąć gładki typowo pod DA (z dziurką) ? A może jest coś ciekawszego?
piotr@sta Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2017 Czy aplikatory po aplikacji wosku można prać? jeśli tak to jak? tak jak mikrofibry w pralce czy lepiej ręcznie? Te po dresingach do plastyków zewnętrznych, opon itd używam jednorazówek z chin więc te pare centów to nic ale do wosku chciałbym kupić coś lepszego i po każdym woskowaniu kosz to nie widzi mi się.
Flock Opublikowano 17 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2017 Do woskowania dla mnie osobiście tylko i wyłącznie gąbkowe aplikatory, ostatnio bardzo długo używam gąbkowe na palce np. ten http://showcarshine.pl/aplikatory/1106-blackfire-gold-applicator-1-szt-.html Co do prania ja piorę ręcznie choć podejrzewam ze w pralka im nie zaszkodzi
Bezet11 Opublikowano 17 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2017 Ja osobiście również używam piankowych, ważne żeby były miekkie a nie twarde. Flexipads ma ciekawe aplikatory (zestaw skłąda się z 3 sztuk i kosztuje jakieś 20zł). Aplikatory po każdym woskowaniu dokładnie płucze w wodzie z płynem do garów Narazie nie zauważyłem żeby im coś się działo. Pamiętaj aby dobrze wypłukać bo inaczej będzie pylić.
matteo Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2017 Flexipads bardzo fajne, jedynie mam wrażenie, że lekko różnią sie twardoscią, przy czym czarny jest najbardziej miekki.
Bezet11 Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2017 Dobre masz wrażenie bo tak jest
matteo Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2017 W takim razie czarny mogę wykorzystywac do wosku, a te bardziej twarde do czego najlepiej stosowac? Czy z woskiem nie powinny narobic szkód?
MTfoto Opublikowano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2017 Ja używam słoneczek z Aliexpress. Jesli chcę się pobawić z woskowaniem to używam aplikatorów(również z ali) do powłok, mniej wosku się zużywa zwłaszcza jak jest w płynie.
kedar Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2017 Flexipads aplikatory mają fajne krawędzie, cieńsze niż na środku dzięki czemu lepiej się dojeżdża do listew. Zymol jednak mimo, że mały to dla mnie idealny na duże obszary no i na alusy. Osobiście szukam dobrego aplikatora z mikrofibry. Czy miał lub ma ktoś Liquid Elements? Wygląda fajnie i jest prostokątny, nie chcę już okrągłych. Co możecie polecić?
piotr@sta Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2017 mowa jest o tych flexipad http://www.flexipads.pl/produkt/539/kosmetyka-samochodowa-aplikatory-105mm-aplikatory-polerskie-x-3-szt--bialy--niebieski--czerwony--40850--flexipads ?
Cineos Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2017 Używam Black to the Future jako dressing na plastiki zewnętrzne i opony. Jest to produkt dosyć tłusty, o konsystencji kremu. Aplikatory piankowe okrągłe oraz na opony z wycięciem (najtańsze). Czy uważacie, że można je prać łącznie z mikrofibrami? Nie złapią w żaden sposób "oleistych" pozostałości z aplikatorów? Fibry piorę w Białym Jeleniu do puchu (z płatkami mydlanymi) oraz odrobina octu na płukanie. W temacie dotyczącym fibr, ktoś pisał, że ostatnio wlał 10ml APC w celu doczyszczenia.
Strus Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2017 Uważam że dressing na opony powinieneś nakładać aplikatorami jednorazowymi typy ADBL One Shot Tire Pad
Cineos Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2017 7 minut temu, Strus napisał: Uważam że dressing na opony powinieneś nakładać aplikatorami jednorazowymi typy ADBL One Shot Tire Pad Czy mam rozumieć, że tego typu aplikatory: http://showcarshine.pl/aplikatory/392-monster-shine-aplikator-dressingu-do-opon.html?search_query=showcarshine&results=140 nie nadają się do powtórnego nakładania dressingu? Czy mówimy tu akurat o danym produkcie, w związku z jego konsystencją? Nie robiąc offtopu, pytanie dotyczyło czegoś innego.
Fredi88 Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2017 Aplikatory nadają się do powtórnego użytku oczywiście. Ale po je prać? Zamykasz w foliowy woreczek i do następnego razu.
Grzechu23 Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2017 Nie ma sensu ich w jakikolwiek sposób prać. Nie przesadzajmy..to jest zwykła lekko chłonna gąbka i nic więcej. Można używać wielokrotnie @Cineos możesz spróbować ten aplikator co podesłałeś, lub tak jak kolega wyżej napisał od ADBL -> Link
Gold_Car Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2017 Ja one shot od odbl używałem 5 razy i wrzuciłem, mimo że dał by radę jeszcze pracować, ale mój dressing do opon śmierdzał i nie chciało mi się aplikatora szczelnie zamykać ... Więc powiem że jest bardzo mały i niewygodny jeśli mamy duże dłonie ale na 100% nie jest jednorazowy . Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
Cineos Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2017 Dziękuję za pomocne odpowiedzi.
Pepiko Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2017 Jakiego aplikatora użyć do wosku w mleczku? Gąbkowego czy z mikrofibry?
D@ViD Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2017 @Pepiko pad mikrofibrowy, lub płatki kosmetyczne
Michał126 Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2017 Co za różnica? Piankowym można równie dobrze.
Moderator psemo Opublikowano 7 Listopada 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2017 20 minut temu, david2888 napisał: @Pepiko pad mikrofibrowy, lub płatki kosmetyczne Płatkiem kosmetycznym ma nakładać wosk w płynie??
Rekomendowane odpowiedzi