Pimps Opublikowano 13 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2022 @analyzator O widzisz tego też mam tylko mnie wpieprzał bo mocną puszczał kolor podczas prania i wiele fibr mi zafarbował. Potestuje przy następnym myciu i ogólnie zrobię chyba remanent sowich ręczników do suszenia bo też gdzieś mam jeszcze 2 CHEMICAL GUYS WOOLLY MAMMOTH DRYER TOWEL tyle tylko że ona po złożeniu na cztery strasznie grube są i ciężko się nimi pracuje. No nic, bardzo dzięki za podpowiedź.
analyzator Opublikowano 13 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2022 @Pimps a to musisz prać w czymś dedykowanym i nic się nie dzieje. Mój jest piękny granatowy jak nowy. Używałem go do rinslessa i suszenia qdekami. 1
Pimps Opublikowano 13 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2022 @analyzator Zawsze prałem i piorę w specyfikach do tego stricte przeznaczonych. Może coś się zmieniło bo mój ręcznik kupiłem pewnie z 6-7 lat temu i wtedy narobił mi ambaransu. Ogólnie wszystkie fibry od Gyeona w tamtych czasach mi puszczały farbę mimo że prałem w wodzie 40 stopni. No nic odgrzebie go i się potestuje
gprzesniak Opublikowano 13 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2022 Mam pytanie...jeden z moich starszych ręczników Gyeon Silk juz odmawia posłuszeństwa. Przestał wciągać wodę i mimo tego, że zawsze piorę fibry w dedykowanych płynach nic nie mogę za bardzo z nim zrobić. Jakieś rady i sugestie czy spisać go na straty? Mam obecnie plyn carpro, wcześniej ADBL.
MMCzysci Opublikowano 13 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2022 I WS King, rozwiązanie wszelkich problemów z suszeniem Chociaż... z drugiej strony do precyzyjnego suszenia jest trochę za wielki.Silk suszy dobrze i czuć, ze jest produktem wysokiej jakości, ale w mniejszym rozmiarze trochę za mały do skutecznej pracy - mocno hydrofobowe LSP i większe auta go "męczą". Mój szybko stracił część chłonności, ale zakładam, że to przez bardzo zakamienioną wodę. Patent z praniem w wysokiej temperaturze ciągle czeka na test.Wyryte w skale z S20 FE 5G
Bapko Opublikowano 13 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2022 Gyeon silk, CarPro Dhydrate, ręczniki work stuff czy Fireball pin towel. Każdy jest świetny i godny polecenia. Gyeon silk ma krótsze włosie od takiego dhydrate czy mi się po zdjęciach wydaje?(nie dotykałem osobiście)
drufi Opublikowano 13 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2022 @Pimps Sprawdź sobie Microfiber Madness Chipmunk - są rożne rozmiary. Docieranie po norinse z psikniętym "drying aidem" dobrze wychodziło. Dobrze wchłania i dociera to, co się tam psiknie. 1
Pimps Opublikowano 13 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2022 @drufi Dzięki bardzo. Właśnie o nim myślałem i chyba skusze się na tego średniaka 64x42cm
penkus5 Opublikowano 13 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2022 @gprzesniak Możliwe że "już jego pora", ale spróbuj wyprać go w wyższej temperaturze i do płukania nalej octu. Dodatkowo polecam takie gumowe kulki z kolcami do suszarki, o ile takową posiadasz. Mi to wiele razy pomogło... Jeśli nie to wyższa temp. prania i ocet do płukania 1
gprzesniak Opublikowano 14 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2022 @Bapko moim zdaniem nie. To wszystko są jak się wydaje siostrzane ręczniki.
Mumins Opublikowano 15 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2022 @gprzesniak Możliwe że "już jego pora", ale spróbuj wyprać go w wyższej temperaturze i do płukania nalej octu. Dodatkowo polecam takie gumowe kulki z kolcami do suszarki, o ile takową posiadasz. Mi to wiele razy pomogło... Jeśli nie to wyższa temp. prania i ocet do płukania I o ile masz taką możliwość, wysusz w suszarce bębnowej ;) Wysłane z mojego RMX3370 przy użyciu Tapatalka 1
penkus5 Opublikowano 15 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2022 @Mumins Właśnie o suszarkę bębnową mi chodziło, toż do suszarki do włosów nie wrzucisz kulek z kolcami 1
janekbossko Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Suszenie w suszarce bębnowej daje genialne efekty. Puchatosc wraca. Osuszałem w zasadzie auta tylko fluffy towelami ale zakupiłem ostatnio Fireball Pin Towel i różnica jest kolosalna. Porównuje fluffy za 30-40 zł do tego Fireballa i jest kolosalna różnica. Fireball ogarnął moja Octavię III a wnęki potraktowałem starym fluffy
Rekomendowane odpowiedzi