Gozdziu23 Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2018 7 godzin temu, Lezz napisał: Ja na razie nie mam szczęścia do ozonatora. Kupiłem sobie ten typowy 10 g generator ozonu, dołożyłem wentylator, zamknąłem w skrzynce i gotowe. Ozonowałem auto 30 min, przewietrzyłem i ku mojemu zdziwieniu w samochodzie pozostał dziwny raczej nieprzyjemny zapach ala parafiny lub gorącego wosku. Myślałem, że to tymczasowe jednak zapach się utrzymywał. Myślałem że to efekt uboczny mocno zagrzybionej klimy, więc następnego dnia powtórzyłem zabieg. Niestety ten dziwny zapach pozostał. Zrobiłem więc test wkładając ozonator i kilka szmat do ogromnego pudła i po 20 minutach otworzyłem. Szmaty miały identyczny zapach jak w samochodzie. Zdemontowałem więc skrzynkę, czy czasem ona nie jest winowajcą, wyjąłem sam generator i wentylator i włożyłem do innego pudła z szmatami. Po 20 minutach to samo. Może troszkę mniej intensywnie, ale też szmaty miały ten sam zapach. Nie wiem co w generatorze wydziela taki dziwny zapach. Mam już dosyć eksperymentowania i chyba kupię jakiś gotowiec w sklepie, no chyba, że któryś forumowicz robi lepszej jakości. A nie jest to po prostu zapach ozonu, który nalezy wywietrzyć ?
Lezz Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2018 Ozon jak najbardziej się wydziela momentalnie od włączenia generatora i jest to zupełnie inny zapach. Nie mam pojęcia co to jest skoro nawet ozon sobie z tym nie radzi.
KHOT Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2018 Coś się nadtapia od prądu, jakaś izolacja albo lakier na płytkach. Obejrzyj dokładnie i poniuchaj skąd śmierdzi, może niedokładny montaż elementów i da się naprawić, albo może trafiłeś na bubla.
Lezz Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zły montaż wykluczyłem, bo wyrzuciłem wszystkie elementy i uruchomiłem wyłącznie sam generator i wentylator BeQuiet na dwóch osobnych liniach. Jak ktoś zna jakiś ciekawy gotowy ozonator to niech napisze, bo nie mam ochoty ryzykować drugi raz z kupnem felernego generatora.
KHOT Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2018 @Lezz nie zrozumiałeś mnie: niedokładny montaż podzespołów w fabryce - niechlujnie złożone całe ogniwo z podzespołów.
Lezz Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2018 Może spróbuję zdemontować tą całą białą obudowę i zobaczę jak to wygląda.
shrack Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2018 Większość producentów opisuje, że generator nie powinien pracować dłużej jak 20 minut elementy nagrzewają się do sporej temperatury łącznie z płytą ceramiczną. Płytę ceramiczną warto przemyć, co jakiś czas z kurzu i tłuszczu alkoholem etylowym. Wiem ze generatory z lakierowanymi płytami są tańsze i to jest główny powód zakupu, ale niewiele droższe są te nielakierowane, które moim zdaniem sprawują się znacznie lepiej. Osobiście korzystam z takiego ozonatora https://pl.aliexpress.com/item/ATWFS-10g-Portable-Ozone-Generator-220v-110v-EU-US-Plug-Air-Purifier-Split-Ozonizer-Air-Ozonator/32812229421.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27425c0fCDneKn Który obsługuje dwa auta osobowe nie zakładam na niego żadnej obudowy wentylatorów i tym podobnych wstawiam do auta na jakimś stołeczku, aby był naprzeciwko nawiewów uruchamiam obieg wewnętrzny przewód wyprowadzony przez okno i podłączam do zasilania na nie dłużej niż 15 minut. Potem solidne wietrzenie i nie mam z nim żadnych problemów. Jeśli poszukujecie czegoś o większej wydajności lub w obudowie warto przejrzeć ofertę sprzedawcy podanego powyżej.
mistrz_dawid Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2018 Panowie chciałbym kupić jakiś ozonator. Chce go stosować w samochodach osobowych do wyciągania bardzo uciążliwych zapachów z wnętrza. Czy jest ktoś w stanie polecić jakiś sensowny, a przede wszystkim skuteczny ozonator za sensowne pieniądze? Jest tego sporo na allegro czy na aliexpres tylko co wybrać żeby było to skuteczne i nie kosztowało 1500-2000 zł?
markis80 Opublikowano 17 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2018 Ktoś wie czym się różnią te dwa ozonatory poza kolorem płytek. https://s.click.aliexpress.com/e/xRViW3qhttps://s.click.aliexpress.com/e/yDlLjTE
Chat Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2019 2 godziny temu, Franek74 napisał: W sprawie doboru odpowiedniego generatora warto udać się do firmy Bitom. Ich priorytet to wysoka jakość produktów przy jednoczesnym zachowaniu atrakcyjnej ceny dla klienta. Świetny sprzęt super klasy. Nie podałeś informacji jaki rabat moglibyśmy dostać
Birkhof Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2019 Nie podałeś informacji jaki rabat moglibyśmy dostać Przy takiej jakości jaka oferują proszenie o rabat to jak rzucenie obelgi w oczy :)Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1
PiterG Opublikowano 26 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2019 Szukam ozonatora do dwóch aut. Pewnie użyty będzie dwa max 3 razy w roku. Zastanawiam się nad sprzętem bitom albo od Piotra Paruszewskiego o3ozon... Ktoś poleci jakiś konkretny model. Budżet? Myślę, że 550 zł wystarczy. Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka
mlun Opublikowano 26 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2019 Kupiłem ostatnio taki https://bitom.com.pl/sklep/7gh/83-generator-ozonu-ozonator-bt-nh7.htmlSpełnia swoje zadanie 20min w aucie typu SUV dla odświeżenia wystarcza.
PiterG Opublikowano 26 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2019 Zastanawiałem się nad tym modelem bt-ne7. Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka
Kopersky Opublikowano 1 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2019 Szukam gotowego ozonatora z przeznaczeniem do auta, małego pokoju. Myślałem o 7-10g/h. Dużo osób robi samemu, niestety nie mam czasu. Swego czasu wielu polecało ozonatory Paruszewski typu Alicja 2 itp. Jaki jest teraz taki pewniak gdzieś do +/- 500 zł?
Moderator BiałyGTi Opublikowano 2 Lipca 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2019 Alicja 2 to nadal bardzo dobry ozonator ale tu jakis kolega z forum robi dobre ozonatory duzo ludzi kupiło o są zadowoleni. Musisz tylko poszukac tematu 1 1
paperson Opublikowano 3 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2019 9 godzin temu, BiałyGTi napisał: kolega z forum robi dobre ozonatory duzo ludzi kupiło o są zadowoleni Jestem jednym z nich @Kopersky uderz na PW do kolegi @Donik. 2
rafalk Opublikowano 3 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2019 Kolega @Donik chyba rzadko bywa na forum, pisałem do niego jakiś czas temu i nie odczytał wiadomości.
paperson Opublikowano 3 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2019 @rafalk mam do niego nr kontaktowy, więc spróbuję go zachęcić do odwiedzin 1
peciu Opublikowano 8 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2019 Mała dostawa z Chin i ozonator gotowy
Rekomendowane odpowiedzi