paperson Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2018 @Strus deiron, śmierdzi zepsutym jajem Na forum wrzuciłem właśnie test RRC Wheel Gel-u: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Ma ktos ? kupiłem w biedrze za 15 zeta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 @Domel Wczoraj własnie to oglądałem i się zastanawiałem ,,,, moze jakiś szybki teścik porównanie z EXcede UWC ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Teraz, david2888 napisał: @Domel Wczoraj własnie to oglądałem i się zastanawiałem ,,,, moze jakiś szybki teścik porównanie z EXcede UWC ? ok, no problemo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 12 Października 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2018 Cytat TEMACHEM Blue Wheel Cleaner Pełny opis Blue Wheel Cleaner 500ml Produkt ten usuwa osad z klocków hamulcowych, korozję, matowanie oraz zanieczyszczenia powstałe podczas jazdy z felg aluminiowych oraz malowanych. Nie należy stosować na stali nierdzewnej. Dodatek selektywnie wybranej formuły sprawia, że twoje koła/felgi będą wyglądać fenomenalnie. Dostępne w opakowaniach: 500ml (z atomizerem) 5L Dziś rozwalił mi system ten produkt Z tego co pamietam pH1. Namiętnie zgłębiam temat usuwania rdzy. Kwasy robią to dobrze ale prawie zawsze natychmiast po zmyciu wodą rdza wraca w mgnieniu oka. Dziś próbowałem neutralizacji APC'em i dało tez pozytywny rezultat. Potem zrobiłem jeszcze inne felgi Temchem Tutaj po Temachem z atomizerem pianujacym - piana lepiej pokrywa i penetruje - bezdotykowo doczyściłem zaciski - i rdza nie wróciła. Generalnie temat rozwojowy - nie wiem jakie to moze miec skutki długofalowe. Testuje tez ADBL Wheel Wariora rozcieńczonego 1:6 i Clean Tech Wheel 1:20 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivlov Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Co byście polecili do felgi? Excede, Tuge czy ADBL? Zaraz kupię 5l bo u mnie to schodzi jak głupie, aktualnie mam Rotona K2 i nie jest źle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matt.0129 Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Jak dla mnie najbardziej opłacają się rozcieńczalne. Miałem Excede, teraz mam Shiny Garage EF i w rozcieńczeniu 1:4 myją jak dla mnie tak samo, z tym że Shiny ładniej pachnie i jest chyba odrobinę tańszy w 5l. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaszek96 Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Co byście polecili do felgi? Excede, Tuge czy ADBL? Zaraz kupię 5l bo u mnie to schodzi jak głupie, aktualnie mam Rotona K2 i nie jest źle.CT clean wheel, excede uwc, VP Blue gel wheel cleaner. Bardzo polubiłem się z kwasem od CT, pachnie migdałami i jest rozcieńczalny nawet w 1:20 radzi sobie bardzo dobrze. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 3 godziny temu, kivlov napisał: Excede, Tuge czy ADBL? W jednej linii wymieniasz - wheel clenera - deironizera lub kwas - 3 preparaty bo tyle tego typu ma ADBL w ofercie I jak niby na to odpowiedzieć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivlov Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Strus to ja już zgłupiałem A ja myślałem, że Roton jest dobry, a tu trzeba 3 preparatów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaszek96 Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Strus to ja już zgłupiałem A ja myślałem, że Roton jest dobry, a tu trzeba 3 preparatów?Nie. Kup sobie wheel cleaner od excede albo CleanTech'a. Rozcieńcz według zaleceń producenta i domyjesz sobie felgiWysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivlov Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Tak sobie wstępnie myślałem, że będzie to najlepsza opcja. Mam nadzieję, że odczuje przeskok po Rotonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2018 13 godzin temu, kivlov napisał: Strus to ja już zgłupiałem A ja myślałem, że Roton jest dobry, a tu trzeba 3 preparatów? 13 godzin temu, Adaszek96 napisał: Kup sobie wheel cleaner od excede albo CleanTech'a. 13 godzin temu, kivlov napisał: Mam nadzieję, że odczuje przeskok po Rotonie. Bo mylisz pojęcia. Roton to deironizer. UWC to Wheel cleaner. To są innego typu preparaty. A warto mieć oba UWC do mycia codziennego a deirona raz na jakiś czas. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 19 Października 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2018 15 godzin temu, kivlov napisał: Tak sobie wstępnie myślałem, że będzie to najlepsza opcja. Mam nadzieję, że odczuje przeskok po Rotonie. oczekujesz efektu "krwawienia" czy ma doczyscic ?? juz dawno przestałem używać deironizera do felg jak jest Excede UWC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivlov Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 Oczesuję czystych felg - krwawienie mnie nie interesuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 To kup UWC albo Nigrina i raz na miesiąc sobie psiknij Rotonem albo innym deironem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clavikord Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 Popieram przedmówcę. Swoją drogą, fajnie by było gdyby UWC miał trochę bardziej "żelową" formę. W moim odczuciu za szybko odparowuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 @clavikord to Nigrina weź. Jest żelowy. Długo siedzi. Będziesz zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clavikord Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 @Strus Bardziej się zastanawiam czy można "zagęścić" wodę, coś ala Aqua Gel tylko w dużo mniejszym stopniu i w tym rozrobić UWC, ale byłby sztos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Birkhof Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 [mention=8142]Strus[/mention] Bardziej się zastanawiam czy można "zagęścić" wodę, coś ala Aqua Gel tylko w dużo mniejszym stopniu i w tym rozrobić UWC, ale byłby sztos Dokup spray z funkcja spieniania i na felgę juz spieniony aplikujWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 20 Października 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 2 godziny temu, clavikord napisał: Popieram przedmówcę. Swoją drogą, fajnie by było gdyby UWC miał trochę bardziej "żelową" formę. W moim odczuciu za szybko odparowuje o o o o to to to. Już rozmawiałem z kilkoma producentami ale pozostają głusi na "nasze" wołania Godzinę temu, Birkhof napisał: Dokup spray z funkcja spieniania i na felgę juz spieniony aplikuj Pianka fajnie się sprawdza z kwasami. Widać jak zachodzi reakcja "wyżerania", ale na WC lepiej spisuje się żel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Birkhof Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 Pianka fajnie się sprawdza z kwasami. Widać jak zachodzi reakcja "wyżerania", ale na WC lepiej spisuje się żel.Ja od razu pędzelkiem przy psikaniu wypracowujeWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 Apropos mycia felg. Używa ktoś małego wheel woolies ? Mogę go dorwać nowego w dość śmiesznej cenie ok. 30 zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 A mnie Nigrin nie zachwycił. Próbowałem go wieczorem przy +5 stop.C i był tak gęsty, że trudno było mi go rozprowadzić pędzlem po ramionach felg. Wróciłem do UWC. Pomysł Kolegi @Birkhof ze sprayem z funkcją piany bardzo ciekawy. Przetestuję 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałES Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 CleanTech Clean Wheel czy nadaje się do regularnego mycia felg ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi