biznes365 Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Fitte, Robiłem zwykłe aluminiowe 16" oryginalne felgi od Mondeo MK3. Możliwy u mnie jest tylko wpływ wody (nie pamiętam z jaką rozrabiałem). Na pewno u mnie produkt nie zamarzł ani nie stał na słońcu.A co się działo z nim u dostawców i sprzedawców tego nikt nie wie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti91zmc Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Czy temperatura ok 8 stopni ma negatywny pływ na działanie przykłądowo Dragons Breath? Wczoraj myłem koła w tej temeperaturze ,krwawienie widac było itd ale jakos słabo działał ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 wojti91zmc, całkiem możliwe - większość producentów zaleca stosowanie w temp > 10C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michulek Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Siema. Kupiłem felgi, dzisiaj wziąłem się za ich czyszczenie, po umyciu nadal pozostało mnóstwo małych czarnych kropeczek, niektóre schodzą pod paznokciem. Były pryskane k2roton, pickbort, apc 1:5 i probowanie domycie szczoteczka do zębów.. Jakies porady? Jutro planuje drugie podejście.. Chciałem jeszcze dodać po k2roton nawet nie kreawiwily.. Pomecze się glinka? Mam valetpro yellow.. Tych kropek naprawdę jest mnóstwo.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilkok Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Kup produkt do usuwania smoły np PRICKBORT. A maksymalnie budżetowo to nafta oświetleniowa. Glinką też usuniesz ale według mnie szkoda glinki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michulek Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Używałem właśnie prickbort i nic nie zeszło, może za krótko dałem mu działać?felgi nie były osuszane przed spryskaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Lee Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 630655 nie były osuszane przed spryskaniem Prickborta najlepiej stosować na suche felgi, spryskaj je dobrze i zostaw na kilka minut niech zadziała. W razie jakby przysychał możesz je znów lekko spryskać, jest bezpieczny wiec nie ma obaw że coś się stanie. Dopiero jak Prickbort zmiękczy te kropki można próbować glinką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cianek Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Też próbowałem prickbort i nie daje rady nawet kilka razy. Żałuję że kupiłem bo mam całą butle a nie używam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Lee Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Panowie bo to nie jest tak ze produkt zadziała w kilka sekund i ściągnie do zera dawne i zapieczone osady (magia reklamy i filmików na YT). U siebie w MB 124 na progach i na listwach bocznych miałem stare i zaschnięte plamy po asfalcie, które zeszły stopniowo po kilku użyciach. Produkt jest tak opracowany by bezpiecznie radził sobie z osadem i nie powodował uszkodzeń. Na przykładzie wcześniejszych wersji SG schodziło wszystko, ale zostawały plamy na lakierze i elementach plastikowych, czego przy Prickborcie nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Dobra panowie jak usunąć ślady po starych ciężarkach? Psikałem Vasco tixotop - co prawda na mokra felgę którą traktowalem wcześniej Dragons Breath. troche odeszło ale nadal jest sporo tego. Czym można zacząć to lekko zeskrobywac tylko żeby nie porysować. No i jeszcze mam masę wrzerów z brudem których Dragons Breath nie ruszył. Planuję zakupić Vampire od ADBL może on coś więcej poradzi. Jak nie to chyba zostaje mi kwas. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkPol Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Bezproblemowo zmyłem te ślady Nielsenem tar&glue. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruger Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 jeżeli to tylko ślady to T&G powinien dać rade ewentualnie benzyna też pomaga sporo, ale jeśli to takie "grubsze" ślady (tzn kawał taśmy dwustronnej) to krążek gumowy daje rade a później benzynka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpp Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Kupiłem dzisiaj Rotona bo mam końcówkę Tugi. Miał niby krwawic a nie krwawi. Poprawiłem Tugą po Tudze i jeszcze pokrwawiło. Roton tylko jakiś taki zólto-zielony (a wali niemiłosiernie). Wziąłem jakiś styrany kolpak. To samo, brak krwawienia. Co jest grane ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michulek Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Kupiłem dzisiaj Rotona bo mam końcówkę Tugi. Miał niby krwawic a nie krwawi. Poprawiłem Tugą po Tudze i jeszcze pokrwawiło. Roton tylko jakiś taki zólto-zielony (a wali niemiłosiernie).Wziąłem jakiś styrany kolpak. To samo, brak krwawienia. Co jest grane ? U mnie to samo, kupiłem roton bo chciałem zaoszczędzić i dupa. Felgi brudne a krwawienia nawet nie ma.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rosen Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Roton jest kilka razy slabszy, ale krwawi . Do bieżącej pielęgnacji jest spoko za ta cenę [sMILING FACE WITH SMILING EYES] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpp Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Czy słabszy to nie wiem. Ja miałem nawet odwrotne wrażenie na styranym wnętrzu felgi. Czyścić czyści. Ale właśnie problem w tym, ze nie krwawi. Nagadałem kobiecie w sklepie żeby zamówiła i ludziom tłumaczyła jak to działa a sam wziąłem 1szt i lipa. Jest jakiś taki jakby płyn hamulcowy. Aż muszę jeszcze felgi jakiegoś sąsiada spryskać bo coś mi tu nie gra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid_Bojarski Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 No to nie wiem, ja rotona miałem, krwi robił ale nie czyścil jakoś mega... Teraz wolę vampire liquid i jest bardzo dobrze nawet na lekkie szczury, a prawdziwe szczury lecę kwasem... Mialem prixa, ironx, vampire liquid, carchem Iron remover i jak narazie vampire jest najlepszy pod względem cena/efekt... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michulek Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Jak mam teraz wosk ba felgach to czym je czyścić? Fk siedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpyrek Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 pawelpp, u mnie z przodu felgi miałem nie mal całe od pyłu hamulcowego tył jak tył troszkę. Roton bardziej krwawi właśnie na tyle gdzie mniej tego syfu było ale domyl bardzo ładnie wszystkie koła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michulek Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Jak mam teraz wosk ba felgach to czym je czyścić? Fk siedzi Vampire liqudi może być czy coś innego? Don't be the same, be better. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepacz Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 W jakim sklepie stacjonarnym w Warszawie (najlepiej na Woli) lub Kielcach mogę kupić K2 Roton? Byłem w Praktikerze, ale tam mieli tylko Felixa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Lee Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Kepacz, Kaufland, Castorama, Leclerc itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpp Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 https://www.google.pl/search?q=intercar ... z-aau1jdAI i pewnie większość sklepów motoryzacyjnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Degustator Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Witam. Jaki środek polecilibyście do regularnego czyszczenia felg znajdujących się na zdjęciu poniżej?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit_Krk Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 A czym te felgi różnią się od innych, że nie możesz użyć środków opisanych w tym temacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi