salvien Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 Wiem wiem, ale budzet chwilowo nie pozwala na kupowanie roznych past tylko pod wycinanie. Szkoda, ze najmniejsze sa w 250-500ml. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salvien Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 Zestaw wybrany. Niedługo zamawiam. Jeśli macie jakieś uwagi to chętnie wysłucham. Akurat będzie okazja na przetestowanie vasco prewash i adbl lighta :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 Panowie. Polerował ktoś ford race red? Macie z nim doświadczenie? One step, takie liźnięcie, hamron 15tka. Przyglądam się na carpro refelct, ponoć to samo co essence ale bez primera. Do tego kupiłbym pady carpro miękkie, zalecane do tej pasty. https://carpro.global/catalog/708/ Lakier stan bardzo dobry. Pojedyncze spoty gdzie wiem, że coś jest poleciałbym jakąś pomarańczową i megsem uc. Udzielcie mądrości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salvien Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 Panowie jakiej firmy pady polecacie do talerza 30mm? W planach mam kupić masnera, przedłużki już mam i talerz, lecz nie wiem jakie gąbki zastosować na relingi w VW i wnęki. Relingi chyba przejadę Royal Pads Nano Hard lub feltglass i koch czy lepiej autosol do aluminium? Do tego RP PRO, Ultimate, Hard Cut? Nie wiem który wybrać i ewentualnie coś na finisz - nano midium? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MS11 Opublikowano 11 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 Próbował ktoś może kombinacje na menzernie tzn - 2500 srednia gąbka i wykonczyc 3500 super finish na miękkiej? Ma to sens czy lepiej 3in1? Auto uzytkowane na codzien , 4letnie takze typowo cuttingowa typu fg500 raczej odpada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 11 Marca 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 @MS11 wszystko zalezy jaki lakier i jakie auto. Nie ma jednej reguły ze na 2500 jest żółty pad a na 3500 czarny (chociaż czarny jest za miekki lepiej czerwony) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 11 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 1 godzinę temu, Streat napisał: chociaż czarny jest za miekki lepiej czerwony Masz rację, czarny to do wosków się nadaje co najwyżej. Nat i podobne, Niebieski mocno tnący Royal pomarańczowy one step NAT i podobne czerwony zamkniętokomórkowy średnio miękki I da się tym ogarnąć mocną większość aut na rynku Dorzucając do tego żółtego średniego nata idzie ogarnąć prawie wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 11 Marca 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 1 minutę temu, ghost napisał: Nat i podobne, Niebieski mocno tnący Royal pomarańczowy one step NAT i podobne czerwony zamkniętokomórkowy średnio miękki I da się tym ogarnąć mocną większość aut na rynku Dorzucając do tego żółtego średniego nata idzie ogarnąć prawie wszystko Zgadzam sie ale trzeba do tego dorzucić odpwiedni zestaw past, przynajmniej miec cut/polish/finish Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MS11 Opublikowano 11 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 Na takie coś probowac od 3500 czy dawac od razu 2500 i wykończyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 11 Marca 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 @MS11 co to za lakier? Zdajesz sobie sprawe że producenci róznych marek mają rózna twardość lakierów, takie audi ma bardzo twardy lakier gdzie powiedzmy honda ma bardzo miekki, nie jesteśmy wróżbitami i nie wiemy jakiej to jest twardości no i druga sprawa czy to orgyginalny lakier jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 11 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 @MS11 skoro masz polerkę, pasty i zabierasz się za działanie to sam najlepiej sprawdzisz jaka kombinacja past/padów będzie najlepsza. btw: czytałeś coś na forum odnośnie "polerowania"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerf91 Opublikowano 12 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 @MS11 Jak masz obie pasty to sprawdź najpierw łagodniejszą kombinację i zobaczysz czy daje radę. Jak nie to wtedy bierz pastę bardziej tnącą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 12 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 13 godzin temu, Streat napisał: Zdajesz sobie sprawe Nie zdaje sobie sprawy, bo gdyby poświęcił chwilę na zdobycie wiedzy nie zadawałby podstawowych pytań Wiedziałby, że przed polerką wykonuje się próby i dobór kombinacji pad/pasta od najlżejszych, zwiększając stopniowo agresywność do momentu gdy widoczne są oczekiwane rezultaty 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szybson Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Panowie jakiej firmy pady polecacie do talerza 30mm? W planach mam kupić masnera, przedłużki już mam i talerz, lecz nie wiem jakie gąbki zastosować na relingi w VW i wnęki. Relingi chyba przejadę Royal Pads Nano Hard lub feltglass i koch czy lepiej autosol do aluminium? Do tego RP PRO, Ultimate, Hard Cut? Nie wiem który wybrać i ewentualnie coś na finisz - nano midium? Ja na talerz 30mm i 50mm uzywam padow od royal pads i daja rade, zarówno te zwykłe jak i z mikrofibra, myśle ze na taki maly talerz wystraczy ci twarda biała do ciecia i do wykonczenia średnia złóta. Umnie sprawdza sie dobrze (z tego co zauwazylem to biała jest zamknieto komórkowa a zółta otwarto). W najblizszym czasie planuje sprobowac padów 30mm i 50mm od 4CR. Takie małe elementy robie na Proxxon wp/e. Na foto robiłem tymi padami dla zabawy lusterko w Mitsubishi Outlander i wszyło całkiem fajnie. Używałem pasty Sonax Cut max. Tak samo z lampa w Corsie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioter83 Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Muszę dokupić pady finishowe, myślałem żeby dokupić czerwone z rrc. Założenie jest żeby użyć ich tylko raz na 2 lara, dlatego myślę o RRC. Da radę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 22 Marca 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 @Pioter83 mam pady rrc i daja one rade także smiało mozesz kupować 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubsonke Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 NAT Slash Booski Royal Pads Który z tych trzech padów (czerwone, finish) będzie najbardziej opłacalną opcją? Pierwsze krok planuję FP Pro Wool, bądź żółty nat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioter83 Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2020 W dniu 12.01.2020 o 17:23, marco80 napisał: @Pioter83 Co prawda nie ten pad, ale z SS jest to jak najbardziej możliwe-wiadomo ze nie na każdym lakierze . Czasem siada taka kombinacja szczególnie na tych troszkę twardszych lakierach @marco80 który to z SS? Chodzi o ten pad z fibry do one step. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco80 Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2020 @Pioter83 Były takie żółte - hybrydy ,teraz wyszły jakieś poprawione,-trzeba kombinować sztuka kompromisu,dziś też robiłem one step - cut maxem z sonaxa na mercedesie ...robie fotki kto wie, może sklece jakąś relacje z tego...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2020 44 minuty temu, marco80 napisał: kompromisu,dziś też robiłem one step - cut maxem z sonaxa na mercedesie W zeszłym roku robiłem cięcie na mercedesie, DA15 ClearCut Niebieski twardy nat, wyciął pięknie i mogłem to zostawić jako onestep, podczas inspekcji żadnych holsów i haze, ładny połysk. Finish zrobiłem tylko bo chciałem wyciągnąć max, miałem wolny czas i chciałem potestować pasty wykończeniowe Świetnie się pracuje z tymi lakierami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco80 Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2020 @ghost Clear cut ma to do siebie że pozostawia ładne wykończenie,to prawda.Mój jest biały jak śnieg więc dochdzi jeszcze kolor na którym mało widać,ale spokojnie mam foty w scangripie........Piszę bo po prostu się da.Ja preferuję jednak pracę na maszynie planetarnej- jest znacznie szybciej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Pewnie mowa o tej żółtej hybrydzie od SS. Dzis nią robiłem cutting + sonax cuttmax. Jako wykończenie sonax Perfect Finish i gąbka polishowa żółta. Maszyna Flex VRG Autko Passat CC Wyszła igiełka PS. Niestety mistrzem fotek nie jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco80 Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2020 @david2888 Tak o tym padzie mowa-ale jest już nowsza wersja........Robi sporo syfu(pyli) ale fajnie tnie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodziak22 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 W dniu 8.04.2020 o 01:10, marco80 napisał: @david2888 Tak o tym padzie mowa-ale jest już nowsza wersja........Robi sporo syfu(pyli) ale fajnie tnie Nowszy to biały neohybrid+?? Znalazłem 3 rodzaje . Zielony i żółty są wełny naturalnej , a biały z syntetycznej. Jak to przekłada się w praktyce?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco80 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 @mlodziak22 @mlodziak22 Zawsze jest to indiwidualna kwestia.Jak wiesz wszystko jest zmienną . Lakier,pasta, rodzaj zniszczeń - musisz próbować i na bieżąco korygować wyniki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi