Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A ja przyłączam się do pytania które było wcześniej jakie futro nada się do DA 21? Bo flexipads nie wytrzymuje rozkleja się.

Bierz Wet Wet Look Szonn. Flexi przy tym to badziew. Flexi rozklejało mi się po połowie auta (mega twarde X5), Szonn zrobił już 3 i nie myśli poprzestawać. Ponadto flexi po jakimś czasie staje się takie płaskie i wymięte, a szonn po wyszczotkowaniu nadal wygląda jak nowy. Jak dla mnie do tej pory najlepsze futro jakiego miałem okazję używać.

Opublikowano

Panowie pytanie mam, który z NATów będzie odpowiednikiem żółtego Flexi oznaczonego jako miękki? Miękki to on nie jest więc podejrzewam, że żółty NAT będzie podobny. Potrzebuje coś na rotacje do Megsa UC i Cherry Glaze. Myślałem o żółtym karbowanym do UC i czarnym karbowanym do Cherry dobrze kombinuje? ;)

Opublikowano

Witam.

Jestem początkujący, a nie mogę odnaleźć odpowiedzi na moje pytanie. Kupiłem maszynkę, a razem z nią jest pad z dużej grubej gąbki 180mm oraz dwa tej samej wielkości pady z mikrofibry. Czeka mnie spolerowanie auta ( lakier z BMW ). Pyt.1 Skompletować nowy zestaw ( jakiegoś droższego uniwersalnego pada), czy pozostać przy obecnych padach + dokupienie mniejszego pada z gąbki? Będę wdzięczny za informację jakich padów użyć na mój "pierwszy raz" Posiadam tylko SWIRL REMOVER.

:ad:

Opublikowano
Jaka ta polerka? DA czy rotacja? Jakie masz te pady ...marka,model , jakas fota , bo jak Ci pomoc w ciemno?

Maszynka Royal'a, obrotowa waga 2kg. Wydaje mi się, że pady nie są jakieś markowe, a w dodatku nie równe.

IMG_1570_zpsjyqc749h.jpg

IMG_1572_zpsmwf3wr4k.jpg

Opublikowano

Jakie pady polecicie do polerki maszynowej rotacyjnej pastami:

Menzerna PF2500

Koch Chemie Antihologram

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam zastanawiam się jakie pady wybrać NAT czy Booski ewentualnie FLEXIPADS, jak narazie pracowałem tylko z padami Royal Pads oraz z żółtym FLEXI (dziwnie mi się pracowało bo jak na finisz jest strasznie twarda) przymierzam się do zrobienia całej BMW e46 czarny kolor co polecacie ? :)

• Dystrybutor
Opublikowano

jeśli robisz BMW to kup sobie oprócz padów gąbkowych pad z mikrofibry, Booskie pady są spoko flexi też ale strasznię miękną pod wpływem temperatury

Opublikowano

np Czarny Lake County ccs ( Eryczek taki pad polecił ) dziś testowałem i na DA super, zero jakich kol wiek problemów z HDC, pracowało się super prosto a pierwszy raz bawiłem się z tym środkiem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jaka polecacie kombinacje padow do rortacji? z Natem mam dosc kiepskie doswiadczenia bo np bialy pad do cuttingu jakby za delikatny, a niebieski pyli strasznie no i po jednym aucie raczej nie nadaje sie do roboty..3M wiadomo..genialny niebieski wafel i zielony pad, ale jaka alternatywa?