Skocz do zawartości

Jakie Gąbki / Pady wybrać ?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Ja pracowałem na NATach, mieszane uczucia cena ok , jakosc hmm napewno gorzej niz flexi. Rozwalanie sie przy rzepie. Jedynie wafel mi sie ostał, ale on nie byl narazony na ciezka prace :)

Mysle,ze w tej chwili lepsza alternatywa sa Royal Pady cos pomiedzy NAT a FLEXi

Dziś skrobałem autko Megs UC i mały pad Royal pads 80mm Biały Cutting po ok 30 minutach pracy rozkleił się rzep od gąbki, a duży 135mm coś się kruszy nie dopuszczałem do przegrzewania pasty ani też by pracował na sucho za to czerwony royal mały i duży jak nowe

Dziś skrobałem autko Megs UC i mały pad Royal pads 80mm Biały Cutting po ok 30 minutach pracy rozkleił się rzep od gąbki, a duży 135mm coś się kruszy nie dopuszczałem do przegrzewania pasty ani też by pracował na sucho za to czerwony royal mały i duży jak nowe

Odezwij się na naszego maila/facebook/PW, wyślemy nową 80mm :good:

• 4 tygodnie później...

Kupiłem niedawno po super cenie polerke Flexa PE 14-2 i takie moje pytanie.

Jestem początkujący, dopiero bede zaczynał swoją przygodę z detailingiem. Czy zestaw padów od Scholl Concepts bedzie dobry na początek? Myślałem o kupnie fioletowego, niebieskiego, pomarańczowego i pomarańczo-czarnego karbowanego w wersji 145mm i 85mm. Do tego futro polerskie tak samo w 2 rozmiarach.

Macie może jakieś sugestie odnośnie użytkowania, trwałości i czyszczenia. Czy moze na początek wybrać coś innego?

• 1 miesiąc temu...
Bezapelacyjnie polecam Pady firmy BRAYT 150mm/30mm dostępne 2 rodzaje twardsze i miękkie ( biały/czerwony ) można nimi bardzo długo pracować, po 40h ciągłej pracy pady białe są w super kondycji jak mało które innych firm

Jakie to są te inne firmy?