kashier Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 Hej! Czy środki do skóry RR Customs już ktoś zdążył sprawdzić? Zamawiam softa, stronga i odżywkę. Czy strongiem mogę oblecieć skórę w Passacie b7, która od nowości nie była czyszczona? (150k przelotu). Nie mam doświadczenia ze skórą, nie chcę spier***ić. Ew. softem oblecę kilka razy dla spokoju. Dawid. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gozdziu23 Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 W dniu 10.10.2018 o 22:51, czyzykel napisał: Witam. Kupiłem niedawno samochód, emocje już opadły więc postanowiłem zająć się skórzaną tapicerką. Nie wiem jak wyglądała kosmetyka skóry według poprzedniego właściciela, więc zwracam się o pomoc. Mazda cx5 wersja sky passion, skóra czarna perforowana czyli z otworami wentylacyjnymi. Siedzenie kierowcy ma wytarcie wielkości dwuzłotówki(zdjęcie). Czy jestem w stanie to naprawić samemu ,jakimiś farbkami np.colourlocka, czy może lepiej oddać to do fachowca? Drugi problem to pozapychane otwory wentylacyjne na tylnym siedzeniu. Próbowałem je udrażniać odkurzaczem ale syf nie chciał wychodzić. Wykałaczką raczej wpychałem pod tapicerkę niż wydłubywałem. Byłem w jednej myjni która zajmuje się wnętrzami i babec...... Ta skóra jest bardzo brudna, widac jak bardzo sie swieci nie mowie o perforacje przygotuj sobie sporo czasu Strong-a oraz wykalaczki do czyszczenia perforacji. Do drziurek dobra jest tez mala igielka ale roboty z tym masa, robilem tak w nowej BMW 6 i zajelo mi to spokojnie poltorej godziny na dwa fotele Jezeli chodzi o ta skore wygodniej bedzie ci zrobic druga kombinacje ktora wybrałeś, poniewaz gliptone gt 15 bedzie dobry ale na tylnia kanape, nie wyczysci foteli przod do idealu Weź sobie Colourlock-a stronga do tego GT11 lub GT13 i na to mozesz chociaz nie jest to koniecne uzycie leder veirseligunga lub gyoen leather coat i bedzie pan zadowolony Para nie jest dobrym pomyslem, raz moze nie ma tragedii i nic sie nei stanie ale czeste zalewanie skory wysoka temp oraz wilgotnoscia nie sprzyja. 27 minut temu, kashier napisał: Hej! Czy środki do skóry RR Customs już ktoś zdążył sprawdzić? Zamawiam softa, stronga i odżywkę. Czy strongiem mogę oblecieć skórę w Passacie b7, która od nowości nie była czyszczona? (150k przelotu). Nie mam doświadczenia ze skórą, nie chcę spier***ić. Ew. softem oblecę kilka razy dla spokoju. Dawid. Uzywam obecnie rrc, bardzo dobre produkty nei masz sie co bac stoja z PH lepiej niz sam Colourlock Sam strong nie ma agresywnego PH, i mnie nawet namalowanych skorach nie zrobil kuku, wiec jak narazie jestem bardzo zadowolony, oczywiscie uzywam w pianowowniczkach. Soft rowniez fajny, dlugo piana stoi na fotelach ladnie sie pieni, oba srodki bez zapachowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 Czy strongiem mogę oblecieć skórę w Passacie b7, która od nowości nie była czyszczona? (150k przelotu). Dawid.Śmiało możesz lecieć Strongiem Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kashier Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 Super. Dziękuję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej WTN Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 Czy jest więcej osób, które korzystały z cleanerów od RR Customs? Dobre czy słabe, można uzywac czy strach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 W dniu 29.10.2018 o 12:14, Gozdziu23 napisał: Uzywam obecnie rrc, bardzo dobre produkty nei masz sie co bac stoja z PH lepiej niz sam Colourlock Sam strong nie ma agresywnego PH, i mnie nawet namalowanych skorach nie zrobil kuku, wiec jak narazie jestem bardzo zadowolony, oczywiscie uzywam w pianowowniczkach. Soft rowniez fajny, dlugo piana stoi na fotelach ladnie sie pieni, oba srodki bez zapachowe Troszkę wyżej była odpowiedź na twoje pytanie☺ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej WTN Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 1 godzinę temu, Qlimaxss napisał: Troszkę wyżej była odpowiedź na twoje pytanie☺ Czytałem Chciałem poznać opinie jeszcze innych osób Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 @Maciej WTN Myślę ze nawet jak kupisz to się nie zawiedziesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gozdziu23 Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 8 godzin temu, Maciej WTN napisał: Czytałem Chciałem poznać opinie jeszcze innych osób szczegolnie ze drogo nei jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisbe Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Panowie jutro wymieniam tapicerkę w aucie na używane skóry i od razu rodzi się pytanie - czym to doczyścić i zabezpieczyć ? Fotele mają 10 lat i raczej nigdy nie widziały odpowiednich środków (tak zakładam). Na pewno jakiś cleaner + zabezpieczenie tu wchodzi w grę. Zastanawiam się czy iść w Colourlock'a czy może RR Customs ? Za Colourlockiem przemawiają dodatkowe dedykowane środki (np. do zmiękczania skór) i większe doświadczenie w temacie skór. Co do budżetu - zakładam claner + zabezpiecznie w okolicy 100 (150 z odżywką) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Idź w Kierunku Colourlock np. 1) Cleaner Colourlock Strong 2) Odżywka - COLOURLOCK LEDER PROTECTOR 3) Zabezpieczenie - Colourlock Leder Versiegelung Jesli chodzi o Cleaner to odpowiednikiem nieco tańszym będzie Kecav, który robi mega robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisbe Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Właśnie w stronę tych środków się nastawiam. Widziałem testy Kecav i mega na plus. Potrzebuje jednak całego zestawu (szczotkę itp.), więc Colourlock wydaje się najlepszy na początek Ale wolę zawsze dopytać, bo jednak każdy ma różne doświadczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał82 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 @krisbe bierz zestaw Colourlock Strong, zobacz co u mnie zrobił na tylnym zagłówku. A to wydawało się najczystsze w tym aucie. Mam nadzieję, że nic mi nie pokrzyżuje planów i w weekend ogarnę resztę skór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 Co polecacie do bieżącego przetarcia skór? Coś typu QD - pryśnij, przetrzyj, zapomnij ,ale żeby nie naruszało warstwy zabezpieczającej skóry, która została nałożona przy ostatnim dogłębnym czyszczeniu skór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Birkhof Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 Co polecacie do bieżącego przetarcia skór? Coś typu QD - pryśnij, przetrzyj, zapomnij ,ale żeby nie naruszało warstwy zabezpieczającej skóry, która została nałożona przy ostatnim dogłębnym czyszczeniu skór.Fibra, a na fibrze 1xmgiełka wody demiWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chochlik437 Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 A może Tenzi Skóra Pielęgnacja ? Tylko czy jego właściwości czyszczące naruszą wcześniejszą warstwę ochronną.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rudi0018 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Witam, do swoich pół skór w accordzie VII kupiłem Tenzi Detailer Czysta Skóra, a jako odżywka Tenzi Detailer Skóra impregnacja (mleczko). Po przeczytaniu tematu zauważyłem, że konserwacja skóry powinna składać się z trzech etapów: preparat do czysczeni, preparat do odżywiana i preparat do ochrony. Czy tenzi Skóra impregnacja jest taką właśnie odżywka? Czy po zastosowaniu jej powinnienem zastosować jeszcze jakąś ochronę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Tenzi impregnacja jest w zasadzie 2w1. Odżywia i zabezpiecza, ale może lepiej niech wypowie się @tenzi 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rudi0018 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Więc, czekam na odpowiedzi @tenzi. A czy są jakieś inne produkty do zabezpieczenia/utrwalenia prócz Colourlock Leder Versigelung? Czy inni producenci posiadają jedynie produkty 2w1? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 @rudi0018 Według mnie dobry jest do zabezpieczenia K2 Auron Protectant. Chodzi tu o stosunek jakość do ceny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor tenzi Opublikowano 17 Grudnia 2018 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2018 @david2888, @rudi0018 Skora Impregnacja to pełne zabezpieczenie po czyszczeniu (oczywiście z rekomendowanym użyciem Czysta Skóra). To zestaw na 1-2 razy w roku. Mamy jeszcze środek Skóra Pielęgnacja do bieżącego utrzymania czystości o odnowienia zabezpieczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 17 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2018 @tenzi Czy Skóra Pielęgnacja narusza zabezpieczenie, które zostało nałożone przy kompleksowym czyszczeniu skór? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor tenzi Opublikowano 17 Grudnia 2018 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2018 36 minut temu, david2888 napisał: @tenzi Czy Skóra Pielęgnacja narusza zabezpieczenie, które zostało nałożone przy kompleksowym czyszczeniu skór? Nie, to łagodny środek, do bieżących zabrudzeń. Ma też dodatki konserwujące, uzupełniające zabezpieczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rudi0018 Opublikowano 17 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2018 @tenzi dokładnie tak robię i taki mam zamiar dalej robić, 2 razy w roku czysta skóra + skóra impregnacja, a na bieżąco raz na miesiąc/półtora miesiąca skóra pielęgnacja. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej25 Opublikowano 19 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2018 Pierwszy raz będę zamawiać środki do czyszczenia i konserwacji skóry, i zastanawiam sie nad dwoma produktami, który wybrać? Colourlock STRONG czy GLIPTONE GT11 + GT12 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi