Skocz do zawartości

Polerowanie plastików i świateł

Rekomendowane odpowiedzi

renault clio

b10e4e82b9400b25gen.jpg60482ac1e77fc6b0gen.jpg

706682279c247f40gen.jpg

0f616b235c476aefgen.jpg

d97a32f4e1621df5gen.jpg

50/50

7a576aed6e7d1367gen.jpg

fotki robione telefonem, sorki za jakość

właściciel autka mega zadowolony, a już szukał lamp do wymiany, teraz ze już nie będzie szukał na pewno ;)

[ Dodano: 21 Styczeń 2013, 18:57 ]

Siwyalf co do peugota 206 to problemów nie będzie, tam są plastikowe lampy przednie, tak że efekt będzie dobry. co do saba to ci nie powiem

• Odpowiedzi 493
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Tomek WRO, to tylko po pastach tak się świecą, robiłem już nie jedne lampy np. w moim passku i od 18mieisecy nic się z nimi nie dzieje. Moim zdaniem lepiej wypolerować zmatowiałe niż kupować kolejne. Aż takiego dużego nakładu na to nie ma.

Mam HP i mam mieszane uczucia, nie jest to typowy wosk czy sealant, nakładany według zasad z etykiety jest trudny do wypracowania, nakładając cienką warstwę i od razu wypolerowany, jest ok ale pozostają ślady po palcach nawet nie tłustych a powierzchnia jest ok dopiero po parunastu minutach.

Także o ile PlastiX sprawdza się dobrze o tyle Headlights Protectant nie powalił mnie na kolana.

• 1 miesiąc temu...

Klosze u kolegi zrobiliśmy.

tu była zdecydowanie za duża fotka

img280i.jpg

Niestety, trzeba zabezpieczyć to czymś. Jakimś bezbarwnym lakierem bo koledze zaczęło to znowu delikatnie matowieć. Wosk nic nie dał. No chyba że klosze miały już takie mikro ubytki i teraz to powoli wychodzi.

Jakiś bezbarwny lakier do plastików jednak pasowało by chyba użyć.

lampy żółkną tylko gdy pasta polerska nie została wypracowana.

Mam takie same wrażenie.

Poza tym nie oszukujmy się,to po czasie wróci.Skoro fabrycznie nowa lampa zżółkła/zmatowiała mając ochronną warstwę,to bez warstwy tym bardziej to wróci. :dontknow:

Z tym,że im lepiej przeprowadzimy proces,tym dłużej pożyje ;)

embargo , zgadzam się z Tobą.

bo koledze zaczęło to znowu delikatnie matowieć

Po jakim czasie zaczęły matowieć ? Jeśli dosyć szybko to najprawdopodobniej jest to wina niedostatecznego wypolerowania szlifu. Wypełniacze wypłynęły i jest mleko.

to ta nieszczesna warstwa ochronna zółknie a nie plastik

Moim zdaniem łuszczący się lakier bezbarwny przyjmuje taki żółty kolor.

Skoro fabrycznie nowa lampa zżółkła/zmatowiała mając ochronną warstwę,to bez warstwy tym bardziej to wróci.

Zżółkła bo złuszczył się na niej lakier, po usunięciu go co ma żółknąć ? Sam plastik ?

Nie twierdze, że nie ma prawa tak się dziać, ale lampy, które robiłem ponad rok temu nadal wyglądają jak nowe.