Revo7 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 tutaj kolega grabek doradza również zainwestowanie w IPA... jaka butla wychodzi najbardziej ekonomicznie ? Albo gdzie dostane ten środek (brico, praktiker) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Lee Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Revo7, Niekoniecznie musi być IPA, może być praktycznie każdy inny preparat odtłuszczający np. benz. ekstrakcyjna, zmywacz sylikonowy czy jakiś inny panel wipe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msky Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Revo7, daj znać jak wyszło. Mam identyczne "kropelki" na szybach bocznych w samochodzie ojca i już jakiś czas walczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hondacbr11 Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Ja mam coś takiego w Lagunie II na wszystkich szybach oprócz tylnej w klapie. Czy usunę to tak samo tym preperatem ?? http://sklep.motogo.pl/pl/p/Autoglym-Ca ... 325ml/1358 Mam tricolora którą stroną to stosować ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Lee Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 hondacbr11, Powinieneś dać sobie z tym rade no i oczywiście używaj tej twardszej strony Tricolora. Jeśli masz w domu jakaś pastę polerską to możesz tym spróbować na początku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 640671 Jeśli masz w domu jakaś pastę polerską to możesz tym spróbować na początku. Dokładnie. Jeżeli masz jakiś cutting to lepiej od niego zacznij. CGP nie jest jakimś mocarzem. Na koniec sprawdź sobie czy na pewno usunąłeś to tj. strzał z atomizera wodą, przetarcie MF i jeżeli na szybie nie zostają chwilę po przetarciu żadne plamki to znaczy, że jest czysto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hondacbr11 Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 640671 Jeśli masz w domu jakaś pastę polerską to możesz tym spróbować na początku. Dokładnie. Jeżeli masz jakiś cutting to lepiej od niego zacznij. CGP nie jest jakimś mocarzem. Na koniec sprawdź sobie czy na pewno usunąłeś to tj. strzał z atomizera wodą, przetarcie MF i jeżeli na szybie nie zostają chwilę po przetarciu żadne plamki to znaczy, że jest czysto. Mam tylko black hole. Nic innego nie mam. Wytaptane z ElDżi GieCzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor e36ace Opublikowano 12 Maja 2016 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Bh się zbytnio nie nadaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hondacbr11 Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Bh się zbytnio nie nadaje Logiczne heh Wytaptane z ElDżi GieCzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaell68 Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Muszę zająć się przednią szybą. Normalnie tego nie widać, ale pod słońce jest masa mikrokropeczek (bardzo delikatnych odbić od kamyszków lub coś tego typu). Czy AG CGP ręcznie sobie z tym poradzi? Ma na tyle mocy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SubaruSK Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Na dziurki po kamieniach ag sobie nie poradzi. Wejdzie w nie, i zamiast dziurek będą białe kropi które bardziej denerwują a niżeli same dziurki. Tu już tylko wymiana szyby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor e36ace Opublikowano 12 Maja 2016 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 hondacbr11, wpadnij po sąsiedzku to coś poradzimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hondacbr11 Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 hondacbr11, wpadnij po sąsiedzku to coś poradzimy Wieczorem sie odezwę na PW. Dzieki za propozycję Wytaptane z ElDżi GieCzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaell68 Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Na dziurki po kamieniach ag sobie nie poradzi. Wejdzie w nie, i zamiast dziurek będą białe kropi które bardziej denerwują a niżeli same dziurki. Tu już tylko wymiana szyby. Może źle wytłumaczyłem, a ciężko to będzie na zdjęciach pokazać. Nie chodziło mi o typowe dziury. Jak patrzysz na szybę z zewnątrz lub wewnątrz nic nie zauważysz. Widać to tylko pod słońce. Po prostu szyba ma setki kropeczek takich naprawdę mikro. 1) Pytanie czy jest jakiś środek, gdzie ręcznie jestem w stanie coś z tym zrobić? AG CGP ma właściwości ścierne? 2) Czy szyba ma jakąś warstwę zewnętrzną (ochornną), którą ewentualnie podczas polerowania ręcznego/maszynowego się zdziera? czy jest w całej grubości jednakowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor e36ace Opublikowano 12 Maja 2016 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 AG CGP ma takie wlaściwości ścierne że daje radę usunąć zabrudzenia, szyby nim nie wypolerujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwdomu Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Ja mam coś takiego w Lagunie II na wszystkich szybach oprócz tylnej w klapie. Czy usunę to tak samo tym preperatem ?? http://sklep.motogo.pl/pl/p/Autoglym-Ca ... 325ml/1358 Mam tricolora którą stroną to stosować ?? Tempo powinno dać radę. Ja to Fareclą 3G dotarłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hondacbr11 Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Ja mam coś takiego w Lagunie II na wszystkich szybach oprócz tylnej w klapie. Czy usunę to tak samo tym preperatem ?? http://sklep.motogo.pl/pl/p/Autoglym-Ca ... 325ml/1358 Mam tricolora którą stroną to stosować ?? Tempo powinno dać radę. Ja to Fareclą 3G dotarłem. Tempo sobie nie daje z tym rady, całkowicie sobie z tym nie daje rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ozziwawa Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 Witam, Mam problem z szyba przednia. Gdy szyba paruje pojawiaja sie straszne smugi. Poczatkowo myslalem, ze to jakies zacieki od wew. teraz nie jestem juz pewien czy to mozliwie zeby od wew powstalo tak wiele zaciekow. Sonax i inne plyny sobie nie radza. Probowalem czyscic o wew i od zew. Efekt zerowy... jakies pomysly i sugestie? Waszym zdaniem to zabrudzejia od zew? Dodam, ze czyszczac od wew. jest wrazenie doczyszczyczenia lecz po chwili smuga pojawia sie ponownie. Zalaczam zdjecia. Czy konieczna bedzie jakas polerka? czytalem o tlenku ceru. Czy mozna probowac polerowac te szybe recznie? Chyba, ze macie sugestie co to i jak to usunac . Chyba jednak sprawa dotyczy wnetrza. Mam tez teorie, ze to jakies smugi miedzy warstwami szyb. Czy az takie smugi mogby powstac w wyjiku zawilgocenia rozszczeljlnienia szyby, a raczej rozwarstwienia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario88 Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 A nie myłeś samochodu ostatnio gdzieś gdzie była twarda woda ? Bo mi to wygląda jak osad kamienia ... Najtańszym sposobem będzie użycie środka o nazwie CLIN który powinieneś mieć w łazience Jakiś czas temu myłem samochód i powstało coś podobnego jak u Ciebie i pozbyłem się tego Clinem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ozziwawa Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 Czyscilem to octem, ktory powinienem mieć właściwości odkamieniajace i nic... pozatym taki zaciek z kamienia powinien miec moim zadaniem chropowata powierzchnie i raczej nie znikac przy wyrównaniu temp w zaparowanym aucie. Tutaj ciezko ogarnac czy jest to z wew czy od zew... sprobuje benzyny ekstrakcyjnej. Jezeli to nic nie da. Przetestuje i clin dla spokoju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 6 Października 2016 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 670553 Przetestuje i clin dla spokoju mialem takie cos kiedys. Cleaner do szyb AutoGlym zalatwil sprawe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vujek Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Cleaner do szkła typu Autoglym CGP a jeszcze lepiej Duragloss Nu Glass się z tym upora.Mozna też na początek WSR od RRC. Fajny produkt do kolekcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yas Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 5 godzin temu, Vujek napisał: Cleaner do szkła typu Autoglym CGP a jeszcze lepiej Duragloss Nu Glass się z tym upora.Mozna też na początek WSR od RRC. Fajny produkt do kolekcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vujek Opublikowano 22 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 Bez ironii.Jak ktoś pyta to się odpowiada.Nie wszyscy mają czas na przekopanie setek stron.Od tego jest forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1RU$ Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 CARTEC GLASS POLISH - dużo i w dobrej cenie. Nic nie gorszy od AG. Może kapkę więcej pyli. Łopaty nie chcę mam swojego fiskarsa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi