Skocz do zawartości

Coś do kokpitu

MetalMagnes

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, MMCzysci napisał:

Który z nich najmniej ingeruje w wygląd/matowi?

Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka

Kocha jeszcze nie testowałem, będę dopiero zamawiał. Ale z testów to widzę, że on raczej do typowych matów nie należy, daje przyciemnienie i idzie w satynę.

Mam za to porównanie SG vs. ADBL i zdecydowanie lepszy mat u mnie jest po użyciu ADBL. SG bardziej ingeruje w wygląd, no ale na innych plastikach efekt może być inny. Najlepiej wypróbować oba.

Trochę źle się wyraziłem może. Chodzi o to, że mam położonego perla, który wygląda super i nie chcę, by jakiś złośliwy qd go zjadł i wprowadził swoje porządki, że tak powiem Ma ładnie czyścić, ale nic ponadto. Chociaż podobno perla ciężko ruszyć. Na początek dam szansę ADBL, lubię tę firmę. Dzięki za odpowiedź, pozdrawiam.

• 2 tygodnie później...

Czysto z nudów wrzuciłem trzy produkty na twardy czarny plastik. Idąc od lewej Poorboys natural look, Koch refresh cockpit care i Funky Witch Gentleman.

jMdvt8Y.jpg

ez79xLO.jpg

z9eMvW8.jpg

W dotyku Poorboys i Koch wypadają prawie identycznie, plastik po nich zrobił się jakby to określić wilgotny, palec przesuwa się z oporem. Funky Witch natomiast uczynił plastik bardzo śliskim.

• Lubię to 2

• 2 tygodnie później...

Żeby nie kosztowało 100/butelka, spoko czyściło na szybko i w miarę możliwości nie zjadało dressingu. Właściwości antystatyczne mile widziane.
Kupiłem ostatecznie IQD od ADBL. Nie testowałem jeszcze, ale wiem już, że zapach "Flower scent" mi się nie podoba - pachnie jak płyn do płukania (mam wrażenie, że przyszła nie ta wersja, która zamówiłem, ale trudno, nie będę robić afery).

4 minuty temu, MMCzysci napisał:

Wiedziałem o tym, ale ktoś się pomylił - albo ja przy zamawianiu, albo sklep przy pakowaniu emoji6.png

No to zweryfikuj na stronie gdzie zamawiałeś i ewentualnie wymień jak się sklep pomylił 🙂  zapach limited mistrzostwo 🙂 

11 godzin temu, MMCzysci napisał:

Żeby nie kosztowało 100/butelka, spoko czyściło na szybko i w miarę możliwości nie zjadało dressingu. Właściwości antystatyczne mile widziane.
Kupiłem ostatecznie IQD od ADBL. Nie testowałem jeszcze, ale wiem już, że zapach "Flower scent" mi się nie podoba - pachnie jak płyn do płukania emoji2.png (mam wrażenie, że przyszła nie ta wersja, która zamówiłem, ale trudno, nie będę robić afery).

Tu masz wszytko oprócz nie zjadania dresingu. Niestety podjada aż miło.

Dzisiaj zrobiłem test, w sumie więcej sprawdzania właściwości QD niż czyszczenia, bo brudu było mało.

Działa fajnie (o czym napiszę w stosownym wątku), ale jednak to, że zgarnia razem z brudem dressing trochę mi przeszkadza. Dlatego zastanawiam się, jak do tego podejść. Przecież nie będę czyścić deski co miesiąc APC i kłaść dressingu, bo qd go zjada... Jak sobie z tym radzicie? Czy ktoś stosował jakiś QDek KONKRETNIE na Perlu i może potwierdzić, że go nie osłabia?

Albo inaczej - jaki dressing z podobnym wykończeniem da sobie radę z QD?

Myślę że adbl to nie produkt dla Ciebie jeśli lubisz wykończenie jakie zostawia perl zastanów się nad meguiars natural shine protectant i odrazu wyprzedze pytania tak nie jest nigdzie napisane że to INTERIOR QUICK DETAILER jeśli to dla Ciebie ważne choć myślę że to nie przeszkadza w użytkowaniu go jako taki produkt (czytaj opis) tymbardziej widzisz co robi bohater adbl iqd w Twoim wypadku przede wszystkim zmienia wykończenie (istnieją zmienne typ tworzywa i tak dalej) co do zmywania podjadania dressingu musiałby mieć dość mocne właściwości czyszczące jeśli nadgryza produkt na bazie sylikonu i nie przecze że takowe posiada choć perl to mocny towar. Czasem dobrze jest wyjść poza standardowy schemat. Powodzenia

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

W dniu Monday, December 30, 2019 o 16:45, MMCzysci napisał:

Dzisiaj zrobiłem test, w sumie więcej sprawdzania właściwości QD niż czyszczenia, bo brudu było mało.

Działa fajnie (o czym napiszę w stosownym wątku), ale jednak to, że zgarnia razem z brudem dressing trochę mi przeszkadza. Dlatego zastanawiam się, jak do tego podejść. Przecież nie będę czyścić deski co miesiąc APC i kłaść dressingu, bo qd go zjada... Jak sobie z tym radzicie? Czy ktoś stosował jakiś QDek KONKRETNIE na Perlu i może potwierdzić, że go nie osłabia?

Albo inaczej - jaki dressing z podobnym wykończeniem da sobie radę z QD?

Ja używam Soft 99 Wash Mist w rozcieńczeniu 1:1. Mam nalożony Koch Refresh którego nie zjada nawet bez rozcieńczania ale wolę 1:1 bo i tak bardzo dobrze czyści a wychodzi 2 razy taniej☺

• 2 tygodnie później...
  • Moderator

@jedrek1980 większość twardego na desce mam taki trochę miękki i on zwykle jest matowy, obojętnie co położę. Moim ulubionym dressingiem jest w dalsz ciągu PB NL ale ten od FX protect daje radę, jak chcesz mogę Ci jutro zrobić zdjęcie jak zachowuje się na progu ten dressing 🙂