Maximus2 Opublikowano 16 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2018 Do tej pory do kokpitu używałem SHINY GARAGE Apple Plastic Dressing. Chcę wypróbować teraz POORBOY'S Natural Look Dressing, czy to "wyższa półka" SHINY? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 16 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2018 18 minut temu, Maximus2 napisał: POORBOY'S Natural Look Dressing, czy to "wyższa półka" SHINY SG to SG, a PB to PB. PB NL to bardzo fajny dressing, tylko ma jeden minus - nie znosi kontaktu z wodą... Dlatego nadaje się na deskę, ale niekoniecznie na tworzywa drzwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rkom Opublikowano 16 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2018 @Eidos71 @Maximus2 To nielubienie się z wodą zależy chyba też od tworzywa. W Astrze H GTC żony stosuję PB NL od ponad roku na wszystkich plastikach i nie ma żadnych plam po kontakcie z wodą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 16 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2018 @rkom potwierdzam. Testowane na plastikach Leona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 16 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2018 5 minut temu, rkom napisał: To nielubienie się z wodą zależy chyba też od tworzywa. W Astrze H GTC żony stosuję PB NL od ponad roku na wszystkich plastikach i nie ma żadnych plam po kontakcie z wodą. Teraz, paperson napisał: potwierdzam. Testowane na plastikach Leona. Być może. VW, Skoda, Renault, Ford, Toyota - w tych autach na ciemnych tworzywach, po kontakcie z wodą (nie wycierane zaraz po kontakcie), po PB NL zostawały jaśniejsze plamy/zacieki. Na jasnych (beż, kremowe) plamy/zacieki nie były tak widoczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek_ Opublikowano 17 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2018 A ja używam ADBL interior wow i na plastikach w passacie sprawdza się bardzo dobrze - przyciemnia i pozostawia satynowe wykończenie. Ostatnio wpadły mi w ręce próbki SG interior satin dressing i powiem szczerze, że efekt bardziej mi pasuje, ale wow mam jeszcze grubo ponad pół flaszki 1l (nie było połówek w shiningcar) i za 10 lat kupie sobie połówkę SG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaszek96 Opublikowano 17 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2018 [mention=9327]Eidos71[/mention] [mention=21238]Maximus2[/mention] To nielubienie się z wodą zależy chyba też od tworzywa. W Astrze H GTC żony stosuję PB NL od ponad roku na wszystkich plastikach i nie ma żadnych plam po kontakcie z wodą.W BMW też nie ma ani śladu. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpako99 Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 Osobiście używam Nielsen Finesse. Zostawia fajną satynkę, ładnie przyciemnia plastik a efekt utrzymuje się do miesiąca. Jedynie czego mu brakuje to zapachu, który utrzymywałby się dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolomtx Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 Osobiście używam SG Interior Satin Dressing. Deskę przed dressingiem czyszczę APC i na to nakładam dressing. Efekt satynowy i kultura pracy przy migdałowym zapachu robią robotę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek1 Opublikowano 22 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 NL jesli dostanie wody nic nie robic wyschnie bez sladu przypadkiem wyprobwoane u siebie zapom ialem przetrzec jak nspadalo na boczki dwrzi i ku zdzwieniu jak wyschlo sladnu nie bylo ;)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximus2 Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 Do tej pory używam SG, na desce bardzo dobrze to wygląda, na plastikach boczków to jest fajnie ale jak napada na ten plastik to po wyschnięcie widać jaśniejsze plamki po kroplach. Poczytałem forum i bardzo dobre opinie ma ADBL INTERIOR WOW. A jak to sie ma do jego kontaktu z wodą? Posiadam Fiata Bravo II. Poniżej fotki, dziwny plastik jest na drzwiach, nawet zdjęcie jak by się mieniły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 12 godzin temu, Maximus2 napisał: ADBL INTERIOR WOW. A jak to sie ma do jego kontaktu z wodą? Nie ma z nim problemu. Możesz śmiało aplikować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 29 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2018 Dzisiaj sobie wrzuciłem testowo dressing Oh My Car. Zestawiłem do z moim ulubionym PB NL. Deska oczywiście umyta APC, w tym wypadku Excede Advanced 1:20. Dressing jak to dressing - aplikuje się banalnie, łatwo go równomiernie rozprowadzić. Konsystencja zbliżona do PB. Zapach ledwo wyczuwalny i mało ciekawy. Przyciemnia dość mocno. świeci się chyba troszkę bardziej niż PB ale jak wiadomo to kwestia materiału na jakim siada. W/g mnie powierzchnia pokryta Oh My Car jest jakby "żywsza" niż część PB. Generalnie całkiem fajny dressing 2 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_harry Opublikowano 29 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2018 Dodaje trochę " trzeciego wymiaru" strukturze tworzywa.No i przyciemnia dość mocno.Czy producent deklaruje że jest to mat? Natural?Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 29 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2018 W/g producenta dressing daje naturalny efekt cokolwiek by to miało znaczyć. Według mnie daje połysk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_harry Opublikowano 29 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2018 Wyraźny połysk masz na jednym zdjęciu. Ale może to być efekt światła (w sumie połysk to światło ). Pozostałe są bardzo ok. Mi się podoba efekt. Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 Na pewno jest nieco bardziej połyskujący niż NL. Ale efekt nie jest przesadzony. Mi też się podoba. Zobaczymy jak będzie z trwałością Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 30 Września 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 16 godzin temu, Strus napisał: Zapach ledwo wyczuwalny i mało ciekawy. jak długo go czuć po wejściu do auta ? godzinę ? więcej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 W ogóle go nie czuć w aucie i bardzo dobrze. Czuć go tylko z butelki i lekko przy aplikacji Ciekaw też jestem jak będzie z łapaniem kurzu. Producent pisze że dressing zawiera dodatki antystatyczne których chyba w PB nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaszek96 Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 W ogóle go nie czuć w aucie i bardzo dobrze. Czuć go tylko z butelki i lekko przy aplikacji Ciekaw też jestem jak będzie z łapaniem kurzu. Producent pisze że dressing zawiera dodatki antystatyczne których chyba w PB nie maU mnie PB NL zostawia jakąś antystatyke, jak przelece IQD to po kilku dniach widać już sporo kurzu a po tym samym czasie po NL nie ma za wiele. Producent IQD podaje że jakaś antystatyczność posiada.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddy Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 Producent podaje a my weryfikujemy rzeczywistość...Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 Od siebie dodam to ze uzyle gyeona preserve i miedzy nim a plakiem praktycznie zadna roznica. Mega czarne ale.i zarazem mega blyszczace plastiki plastiki hyundai i 20. jedyny pozytyw to maskowanie "rysek" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 Tak po miesiącu wygląda Oh My Car Dressing po lewej i PB NL po prawej. Nie myte ani APC ani żadnym IC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel23584 Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 Panowie co do kokpitu dla początkującego, czyli tanie i dobre? Po przeczytaniu kilku tematów pomyślałem o Nielsen Finesse,czy jednak coś innego? Ważne żeby aplikacja była łatwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 @daniel23584 nie spotkałem dressingu do kokpitu z jakąś specjalnie trudną aplikacją, więc możesz kłaść wszystko Zależy Ci na błysku czy macie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi