Moderator krd Opublikowano 3 Grudnia 2015 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Tak czy siak, jest to powłoka - czytaj bardziej wymagający i droższy produkt. Ja bym nie eksperymentował i jednak dał jej doschnąć w garażu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek WRO Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Jeśli piszecie np. o G1 i trwałości rzędy 20kkm to rozumiem, że wycieraczki szyby są też używane? Jeździ i stoi się w różnych warunkach i nieraz sytuacja wymaga używania wycieraczek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 3 Grudnia 2015 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Tomek WRO, tak. Nie zauważyłem by używanie wycieraczek znacząco zmniejszało czas życia G1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dante05 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 A smarowaliście pióra wycieraczek G1? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funkoval Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Jeśli piszecie np. o G1 i trwałości rzędy 20kkm to rozumiem, że wycieraczki szyby są też używane? Jeździ i stoi się w różnych warunkach i nieraz sytuacja wymaga używania wycieraczek. Moje auto te ~20 kkm "przestało" od maja z tego co się orientuję, więc nie miałem jak testować w warunkach zimowych. W tym okresie wymieniłem komplet piór wycieraczek. Jeśli chodzi o jazdę w różnych warunkach, to: Kilka "wycieczek" autostradami i eskami do środka i na południe kraju (Łódź, Częstochowa, Bielsko-Biała), warunki zdarzały się mokre, czasem mgliste. Sporo wypadów na Mazury, podczas suszy i upałów trzeba było jakoś kurz z szyby usunąć, a jak się zrobiło chłodniej, to mgła osiadała w kilka sekund. Jesienią trochę deszczowych lub wilgotnych przelotów. Poza tym miejska proza - brud, pył, mżawka. Dodane po 1 minucie 42 sekundach: Re: RE: Jaki preparat hydrofobowy A smarowaliście pióra wycieraczek G1? Nie, bo i w jakim celu? Preparat oparty na kwasie siarkowym, przeznaczony do szkła. Jeśli jednak ktoś testował w ten sposób, to chętnie zobaczę efekty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proximo Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 mkbewe temperatura minimalna 5 stopni, u mnie trzyma od 15 tyś i ma sie dobrze, glownie jazda miejska wiec i sporo uzywam wycieraczek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkbewe Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 dziękuje wszystkim za odpowiedzi położymy go na szybki i zostawimy autko na noc w garażu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżizas Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Jaki dobry preparat polecicie na szyby, chodzi mi głównie o przednią. Do tej pory leżał Xrain i o ile na postoju nie ma się do czego za bardzo przyczepić o tyle podczas jazdy, nie dość, że jego działanie zaczyna się przy ok. 70-80 km/h, to na przedniej szybie powstaje również delikatna mgiełka po przetarciu wycieraczek. Dodatkowo stare wycieraczki strasznie skakały po szybie, po założeniu nowych efekt zniknął jak ręką odjął jednak po ok 2 mies. sporadycznie zaczyna występować ponownie. I tu przechodzę do sedna sprawy. Prześledziłem trochę forum i Nie wiem co wybrać Gtechiq G1 czy CarPro FlyBy30 Myślałem również o czymś pokroju: Angelwax H2Go, Nanolex Urban, Gtechniq G5 i inne. Zdaję sobie sprawę, że nie będą one tak trwałe jak powyższe, ale może mają w sobie coś za co je szczególnie cenicie np. że zaczyna działać przy dość niskich prędkościach, super hydrofobowość itp. Z góry dziękuje za wszystkie sugestie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek246 Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 G1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżizas Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 G1 Nie pozostaje mi nic jak tylko to potwierdzić G1 od tygodnia na szybie i póki co pod każdym względem bije na głowę Rain•x-a, który leżał poprzednio. Zupełnie inna liga produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AUTO-MATI Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Czemu G1 na allegro ma różne opakowania? Ma to znaczenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 17 Stycznia 2016 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 AUTO-MATI, na allegro obecnie są: set 15ml w nowej butli - biały korek, set 100ml w nowej butli oraz set 15ml w starej butelce - czarny korek. Myślę, że to tylko zdjęcie, a dostaniesz wersję nową z białym korkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek246 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 krd, a jak z tą 100 jest? pomimo otwarcia produkt nie traci właściwości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 17 Stycznia 2016 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 grabek246, moja ma już ponad rok i nie dzieje się nic złego - stoi cały czas w garażu na półce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek246 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 krd, dziękuję za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sereks91 Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Nanolex Ultra Glass Sealant jak z trwałością ? Szukałem na forum to ludzie chwalili z tym, że ostatni post jaki znalazłem był z sierpnia 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 13 Lutego 2016 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Sereks91, jedna z bardziej trwałych NW na rynku Nie powinieneś być zawiedziony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Mam od kilku miesięcy na zużytej szybie w Ducato, katuje starymi wycieraczkami i cały czas jak nowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sereks91 Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 krd, kamilgt, Dzięki panowie Zamówione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzeszowiak Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Hej, używał ktoś z was może preparatu SCS TITANIUM GLASS GUARD ? Opinie ma niby dobre i to wielu użytkowników jednak wydaje mi się, że jego działanie jest znikome. Zaaplikowałem go na ograniczony ( taśmami ) kawałek szyby i woda na całości szyby spływa praktycznie identycznie zarówno tam gdzie preparat jest nałożony, oraz tam gdzie go nie ma ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 20 Lutego 2016 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 rzeszowiak, to coś źle aplikowałeś. SCS TGG to bardzo dobry produkt. Trwały i bardzo hydrofobowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzeszowiak Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Ciężko chyba źle takie coś zaaplikować, wszystko zgodnie z zaleceniami ... Szyba fabrycznie nówka sztuka, odklejone fabrycznie folie i od razu zaaplikowane płatkiem kosmetycznym, w odpowiedniej ilości "aby prawie powstawał biały nalot" wyczyszczone mikrofibra i tak 3 razy w kilkunastominutowych odstępach czasu. Chyba prawidłowo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/miodu/ Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Odłusciłeś powierzchnię po tej folii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzeszowiak Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Tak, IPĄ więc chyba odpowiedni do tego środek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 21 Lutego 2016 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 rzeszowiak, ja bym osobiście przeleciał czymś ściernym. To, że szyba jest nowa nie znaczy, że nie ma na sobie jakiegoś nalotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi