Skocz do zawartości

Jaki preparat hydrofobowy - NW, niewidzialna wycieraczka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja używam GYEON Q2 VIEW oraz G1 przejechane 21 tyś km ( głównie autostrady) i według mnie zachowują się identycznie. Obie godne polecenia :good:

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
  • Administrator
Opublikowano

Slovak, tak mam u siebie na szybie. Siedzi od połowy lipca i jak na razie jest oki. Krople uciekają od około 60-70 km/h

Opublikowano

Czy na kawał szklanego dachu w Fordzie Galaxy posmarować Rain-x czy NW Autoland? Od razu zaznaczam, że szukam czegoś budżetowego :-]

Opublikowano
A gdyby porównać Gyeon Q2 i Car Pro FlyBy30, to który lepszy? Cena ta sama, a czy jakość też?

Gyeon duzo trwalszy jezeli myslisz o przedniej szybie. U mnie na nowej szybie, przygotowanej ceriglasem, odtluszczonej prepem, lezakowanie w 25 stopniach 24h bez wody; flyby lezal 4 uzycia wycieraczek :kox:

Opublikowano

Ciekawe, tylko co? Mialem caly zestaw ceriglas, prep i fly. Maszynowo na filcu do szkla przejechalem cala szybe. Odtluscilem prepem. Nalozylem warstwe wzdluz i w poprzek szyby jesli mozna tak opisac proces.. a potem nawet dluzej niz 24h bez wody, chyba cos w okolicach 3 dni. W czasie deszczu wszystko super do momentu az wlaczylem kilka razy wycieraczki. Nowe bez przegubowe bosche. Zeby nie bylo ze papierem sciernym tarlem :D I co..w miejscach gdzie pracowaly wycieraczki bardzo duze oslabienie efektu odpychania wody. Na reszcie szyby spoko :mrgreen: tylko po co mi taki bajer :?:

Teraz mam G1 i jest :good:

Opublikowano

Jesli zwieksza tylko wytrzymalosc 4x no to niewiele to da trwalosci :mrgreen: a na powaznie to trzeba bedzie potestowac :D poza tym mogli by cos podzialac bo troche zostali w tyle..

P.S znalazlem filmik na ich forum :o

Opublikowano

Jeśli chodzi o dostępność to w USA tylko dla "prosów", w UK natomiast już dla wszystkich. Z tego co czytałem to zależy od osoby odpowiedzialnej za dany rynek. Może się załapiemy do UK :P

Opublikowano
Jeśli chodzi o dostępność to w USA tylko dla "prosów", w UK natomiast już dla wszystkich. Z tego co czytałem to zależy od osoby odpowiedzialnej za dany rynek. Może się załapiemy do UK :P

Opublikowano

G4 następnie przetarłem IPA G1 x 3 co 10 min ostatnia warstwa po 15 min zmyta G2 i polerowałem czystym bawełnianym podkoszulkiem. Ogólnie nie ma tragedii, ale denerwuje. W określonych warunkach (tuż po zachodzie słońca) widoczne są 2-3 pasy w poprzek szyby jakby jakiś nalot,

Opublikowano

Dzięki, IPA pomogło :) mazy zniknęły jednak jest mnóstwo centek które wyglądają jak drobne ryski, czy to jest ta powłoka G1 i tak ma być? Oczywiście widoczne jedynie w słońcu z wnętrza.