Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, jaki cleaner byłby dobry pod Collinite 476 na lato ?

Myślę nad Finish Kare 215 One Step Cleaner tylko niewiem czy będzie dobrym rozwiązaniem i pjemność ponad 900ml za 79zł bardziej mnie przekonuje niż jakiś Dodo juice za 250ml :/

Opublikowano

ja sie do niego zraziłem po tym jak mi sie zważył i musiałem wyrzucić pół butelki :thumbdown: Robote robił dobrą ale niestety środek do wyrzucenia. Stał może ze trzy miesiące. Żaden środek stojący obok się nie zepsuł przez ten czas.

Opublikowano

Witam kupiłem SOFT99 EXTREME The Kiwami Gloss Hard Black Wax do mojej zafiry i potrzebuje teraz cleaner i ipa żeby przygotować lakier pod niego tylko jakie?

Prosze o pomoc:)

Opublikowano

Cleaner pod syntetyki? Myślałem nad Duragloss Squeaky Clean zostawia tępy lakier i o to mi chodzi. Niestety na obecną chwilę nie jest nigdzie dostępny w sprzedaży jest dla niego jakaś alternatywa?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie jaki cleaner pod natty's blue? Po przeczytaniu tematu wstępnie wybrałem DODO juice lime prime, ale zastanawiam się tez na Black hole, a może jeszcze coś innego?

Opublikowano
Panowie jaki cleaner pod natty's blue? Po przeczytaniu tematu wstępnie wybrałem DODO juice lime prime, ale zastanawiam się tez na Black hole, a może jeszcze coś innego?

To dobry wybór, albo prima amigo.

Black hole to bardziej politura niż cleaner, poza tym wosk na tym nie poleży.

Opublikowano
ja sie do niego zraziłem po tym jak mi sie zważył i musiałem wyrzucić pół butelki :thumbdown: Robote robił dobrą ale niestety środek do wyrzucenia. Stał może ze trzy miesiące. Żaden środek stojący obok się nie zepsuł przez ten czas.

Zważył, czy rozwarstwił? Rozwarstwienie nie wpływa w nim na działanie, wystarczy zamieszać solidnie i jest jak nowy.

Opublikowano
A co powiecie na AngelWax Pefrect Polish PreWax pod FinishKare Hi-Temp oraz Collinite 476s ? :mrgreen:

Pod jeden i drugi jest ok.

To cleaner, który na DA najwięcej mi "wycina" swirli i zostawia ładne głębokie wykończenie.

Opublikowano

Zważył, czy rozwarstwił? Rozwarstwienie nie wpływa w nim na działanie, wystarczy zamieszać solidnie i jest jak nowy.

zważył. Wymieszanie nic nie dało. woda osobno i cleanaer osobno w malutkich kawałeczkach

Opublikowano

Miałem tak z Amigo, wstrząśnij naprawdę długo i porządnie. Ja odzyskałem prawidłowa konsystencje.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Dodane po 1 minucie 43 sekundach:

Dopiero teraz zauważyłem że wyrzuciłeś

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ktoś doradzi cleaner/AIO mocno zbliżone do AB Cherry Glaze ? chodzi głównie o całkowity brak pylenia, łatwość docierania ale lepszą wytrzymałość w połączeniu z woskiem ;) chyba, że za duże wymagania ;)

SRP pyli, Menzerny 3w1 za tłuste, Lusso lekko za tłuste ale bliskie ideału :o jakieś pomysły ?

Opublikowano

[ref=#ff3366]dominooo.o[/ref], niestety ja nie z tych co Ci dokładnie w dniach podadzą bo zbyt wiele zmiennych przy każdym produkcie i przy każdej aplikacji ale generalnie nie jest to trwałe połączenie.

Cherry Glaze po prostu dość szybko spływa wraz z woskiem ale daje fajny efekt i bajecznie łatwo się z nim pracuje ;)

Opublikowano

[ref]W1Michal[/ref], Uuu zielony dodo, miałem go jakieś 6 lat temu :) przypomnisz, która wersja będzie najlepsza ? LP, LPL czy chyba nowy LP Plus ?