patryczek11 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 a DODO JUICE LIME PRIME by pomógł ? Bo może udało by się zamienić
aro_77 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zwykły LP ma jakieś tam cząstki lekko ścierne więc będzie lepszy ale czy najlepszy ?
wasyl156 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 VP Achilles Prep jest bdb Jak dla mnie SRP przy nim wymięka.
patryczek11 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Bo kurcze juz mi przyszedł no i myslałem o jakieś zamianie na inny cleaner w podobnej cenie .Chodzi mi cos ze strony showcarshine Prosze o szybka odpowiedz
abc045 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 VP Achilles Prep jest bdb Jak dla mnie SRP przy nim wymięka. czyli mówisz że jest lepszy od SRP. Używał go ktoś z produktami PB?
patryczek11 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 co by sobie poradziło może coś z tych produktów: MEGUIARS ULTIMATE POLISH , DURAGLOSS 101 POLISH AND CLEANER a może 3M SCRATCH REMOVER
saddam Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 patryczek11, a nad AUTO FINESSE REJUVENATE myślałeś? Posiada cząsteczki ścierne więc w jakimś tam stopniu powinien delikatne rysy zniwelować. A tutaj test: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=5957.
patryczek11 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Tylko czy sobie poradzi Ja juz pisałem stan lakieru to taki : http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 6310f353bd wszystko już mam tylko ten cleaner chce wymienić A niewiem czy sobie właśnie poradzi ten AUTO FINESSE REJUVENATE
aro_77 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Jeśli ręcznie, to nie wiem czy którykolwiek na rynku cleaner sobie poradzi.
SJake Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Żaden Chyba ze ktoś szuka wypełniacza...
patryczek11 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 To chociaż na co wymienić co choć w jakiś sposób pomoże ?
abc045 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 VP Achilles Prep jest bdb Jak dla mnie SRP przy nim wymięka. czyli mówisz że jest lepszy od SRP. Używał go ktoś z produktami PB? ktoś używał? chcę dziś złożyć zamówienie i nie wiem czy brać SRP czy może VP
damian Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 abc045, to może zobacz dział testy...
kolargol Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 abc045, według mnie srp dużo łatwiej się pracuje niż achillesem i moim zdaniem lakier lepiej po nim troszkę wygląda. natomiast na vp lepiej się trzyma wosk (na obu kładłem PB Nattys Blue)
SzaKal Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 patryczek11, Tak jak napisał kolargol, srp łatwiej się pracuje, ale achilles jest bardziej ściernym clinerem od srp, jak dla mnie nr.1 to Autobrite Cherry Glaze, mocno ścierny nie jest ale tak jak wykańcza powierzchnie ... i według mnie najlepiej wypełnia
abc045 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 damianTDCI, przeoczyłem ten test, następnym razem poszukam lepiej. Wpadł mi jeszcze do głowy Auto Finesse Rejuvenate? Co o tym myślicie? Po teście przeprowadzonym przez Evo wydaje się być ciekawą propozycją.
zip48 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2011 mam pytanie jaki wybrać dobry i w przystępnej cenie Cleaner do wosku FINISH KARE 1000P Hi-Temp Paste Wax? Proszę podajcie z dwie, trzy propozycje, chcę uzyskać maksymalny efekt wet look, cleaner musi być delikatny NIE może mieć właściwości ściernych ponieważ mój lakier ma dosyć cieńką warstwę mimo że auto ma dopiero 5lat, kolor auta srebrny. dodam że oczywiście użyje glinki przed cleanerem (Valet Pro lub może Bilt Hamber soft)
Tygrysek3005 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Ja bym zaproponował AIO Autobrite Chery Glaze, bardzo fajny produkt który może pełnić rolę clenera.
dkk Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2011 abc045, Rejuvenate, chyba najlepszy po Zymolu (gdyby nie zapach) cleaner jaki używałem, lepszy od Dodo Juice Lime Prime, który kosztuje praktycznie tyle samo Rejuvenate to czysty cleaner, tak jak DJ LP, czy Zymol HDC.
Tworek Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2011 zip48, osobiście zaopatrzyłem się w WOLFGANG - PAINTWORK POLISH ENHANCER 473ML, ale na mysli też miałem R222 PAINTWORK CLEANSER 350 ML Porównując co nich DODO JUICE LIME PRIME LITE 250ML wychodzi dosyć drogo, jako stosunek cena do ilości.
kedar Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2011 mam pytanie jaki wybrać dobry i w przystępnej cenie Cleaner do wosku FINISH KARE 1000P Hi-Temp Paste Wax? To samo pytanie mnie nurtuje od dłuższego czasu, myślałem o Optinum Poli-Seal, ale jakoś nie mogę znaleźć opinii o tym produkcie. Spełni swoją rolę?
zip48 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2011 dzięki, czyli najbardziej do tego wosku Wosk Finish Care 1000p i srebrnego lakieru pasują: - Rejuvenate - Dodo Juice Lime Prime - Zymol HDC - WOLFGANG - PAINTWORK POLISH ENHANCER - R222 PAINTWORK CLEANSER 350 ML jeszcze jakieś propozycje? [ Dodano: 31 Sierpień 2011, 19:24 ] 1. przeczytałem prawie cały ten wątek i mam pytanie bo chciałbym po glince użyć jakiegoś Cleanera który kryje ryski i posiada wypełniacze czyli najlepszym rozwiązaniem będzie jakiś SRP i teraz który najlepiej Auto Glym SRP czy też HDC (proszę o rozszyfrowanie tego skrótu) czy też może jakiś inny? 2, No i drugie pytanieczy po użyciu SRP nie trzeba stosować już zwykłego Cleanera? bo jeśli nie to chyba mając używane auto lepiej stosować SRP zawsze to pokryje ryski a dodatkowo ma właściwości podobne do zwykłego cleanera
Moderator rychu Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Przez takie genialne pytania to na forum za chwilę będzie jeden wielki śmietnik, w każdym temacie Ile razy można o SRP pytać? O tym środku napisano już wszystko! Czytać
zip48 Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 OK poczytałem o Auto Glym SRP faktycznie jest dużo o tym na forum, także sorki za wcześniejsze pytanie, ale nachodzi mnie jeszcze pytanie na które jednoznaczenie nie znalazłem odpowiedzi, bo wcieramy ten SRP w lakier aplikatorem bawełnianym no i po ilu minutach przecieramy mikrofibą? robimy test palca jak na wosku? bo na filmie na youtube wogule nie widać by gość wycierał to mikrofibą
Liptonosz Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 Pozwolę sobie zabrać głos odnośnie HDC, pachnie obłędnie i tak samo wygląda na lakierze. Praca może nie należy do najłatwiejszych, trzeba pracować na małych obszarach i w miare szybko wycierać/docierać bo szybko zasycha. Już po samym HDC lakier wyglądał mega i nie jestem pewien czy wosk wniósł coś więcej do wyglądu auta:) Polecam HDC i jak dla mnie jest to must have w moim detailerskim arsenale.
Rekomendowane odpowiedzi