Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam takie pytanie kupilem tester DoDo lime prime i ile siego naklada jaka dawke ?i czym ? czy gabka mozna to nakladac i wcierac ?

Opublikowano

czecho79, nakładaj tyle, żebyś mógł wypracować środek do końca, pracuj na małych obszarach. Możesz nakładać ręcznie za pomocą aplikatora z bawełny lub maszynowo na finishowym padzie.

Opublikowano

ale zawiera środki ścierne i tłuste olejki które wygładzają i usuwają niektóre zarysowania, a te duże są mniej widoczne

Opublikowano
Załatwione Próbka do testów pojechała do Packa

I dojechała, niedługo test. Pierwsze wrażenia bardzo dobre, pachnie trochę waniliowo :)

Opublikowano

Mam pytanie, czy R222 Gloss Enhancing Paintwork Cleanser nadaje się pod sealanta? Na zagranicznych forach czytałem, że ludzie używają go w tej roli. Ma ktoś jakieś doświadczenia?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam serdecznie....

Do nakladania DJ LP Lite na nowe auto bawełniany czy piankowy aplikator... ??

pozdrawiam

z góry dziekuję za odp.

Opublikowano

A co powiecie o Prima Amigo? Według mnie lepiej się nada pod sealanta niż R222 czy DJLP, a i cena też atrakcyjna.

Opublikowano
Witam serdecznie....

Do nakladania DJ LP Lite na nowe auto bawełniany czy piankowy aplikator... ??

.

najlepiej z mikrofibry, ja w sumie pod kilka cleanerów używałem też piankowego i było ok

Opublikowano

chodzilo mi o konkretne podanie (kolor , firma, link) ;) bo ja jestem zielony w tym... nic mi nie mowi jaka jest miekka ;P czy cutting, czy finishing - jeszcze nigdy zadnej w łapkach nie trzymałem

Opublikowano
chodzilo mi o konkretne podanie (kolor , firma, link) ;) bo ja jestem zielony w tym... nic mi nie mowi jaka jest miekka ;P czy cutting, czy finishing - jeszcze nigdy zadnej w łapkach nie trzymałem
finishin np niebieska 3M, czarna ABW, czerwona Liguid Shine, flexipads Blue Eye ;) finishing lub glazing różnie pisze w opisach
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy IPA trzeba zmieszać z wodą destylowaną? Bo coś tak słyszałem.

Jest jakaś różnica między destylowaną, a demineralizowaną?

Opublikowano

Woda z kranu jest wodą zanieczyszczoną, zawiera duża ilość minerałów, takiej wody najlepiej w ogóle nie używac do auta. Ipa z wodą ma za zadnie usunąć to co niepotrzebne, a IPA z kranówką nam tego nie zapewni, tzn. powierzchnia będzie wolna od wypełniaczy, ale nie będzie idealnie czysta.

Opublikowano

APC lub jakaś mocna piana, czyli nota bene praktycznie to samo. Warto umyć ręcznie łącznie z pędzlowaniem zakamarków bo nic tak nie szpeci świeżo wypolerowanego auta jak białe osady w szczelinach

Opublikowano

Jestem zielony.

Czy po cleanerze Dodo Juice mam jeszcze użyć IPA, czy na wypracowany Dodo od razu mogę nakładać collinite 845. Kiedy będzie dłużej trzymał collinite 845?