bbielo Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 W kwestii nawoskowania auta zawsze możesz pocisnąć do garażu w jakimś centrum handlowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacuus Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Menzera jest ok. Nie wiem jak trwałość bo leciałem nim motocykl na szybko przed wyjazdem na wakacje. Ale wytrzymał około 1500 km w tym z 200-300 w deszczu i jedno mycie na Słowacji na bezdotykowce bo po deszczu było na nim z pół centymetra piachu . Ostatnio myłem motocykl i coś tam kroplował jeszcze. Teraz pójdzie fk. Jest jeszcze wosk kocha s001 albo odpowiednik menzery taki zielony niby lekko ścierny ale przynajmniej busa odświeży . S001 właśnie na aucie testuje na zderzakach . Szybko się aplikuje i szybko schnie. Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlowicz Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Jak długo trzyma wam wosk(fk,coli) na progach i dolnej części drzwi? Po nawoskowaniu zawsze mam problem z dolnymi częściami, np pada deszcz przez tydzien, potem umyje auto i dol wogule nie kropelkuje ani nie odpycha wody a reszta siedzie po 4miesiace. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3echo Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Standard Ale po fusso jest lepiej.Niewiele lepiej,ale lepiej Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlowicz Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 A powłoki siedzą w tych miejscach kilka miesięcy? NP UNCR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek-drummer Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Czy stosował ktoś wosk SOFT 99 Kiwami jako zimowe zabezpieczenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
typ2006 Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 [ref]maciek-drummer[/ref], jeżeli uważasz, że Kiwami = stary KoG, to ten w zeszłym roku siedział u ojca od połowy listopada do przełomu stycznia/lutego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crucialdamisss Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 @pawlowicz nie wiem jak u Ciebie ale u mnie Fusso na dole tez nie kropelkowal po myciu na myjce itp. ale dopiero po umyciu recznie wszystko wrocilo do normy i to po 2 miesiacach co u mnie rowna sie okolo 8kkm byl po prostu przypchany na dole ale byl Ja na zime polecam wlasnie Fusso w tamtym roku po nalozeniu wosku najpierw w pazdzierniku i potem poprawka w grudniu do lutego przelezal spokojnie a kilometrow to ja robie bo miesiecznie kolo 4kkm wychodzi Wysłane z Siódmej Galaktyki S7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ari Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Co to jest poprawka? Ponowne nałożenie? Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sqza Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Ja natomiast trafiłem na coś takiego i teraz mam pytanie. Czy z uwagi na zbliżającą się zimę lepiej nakładać wosk na mokro czy na sucho? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Nałóż tak jak zaleca producent wosku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
passtartowy Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 [ref=#ff3366]Sqza[/ref], troche nie w temacie wosku ale odnośnie twojego linku. Patrze na to i się zastanawiam bo ktoś daje porady dla chcących zadbać lepiej i bardziej niż typowy Janusz. A na zdjęciu gość szoruje szczotką po dachu... Nawet jak nie wiedziałem ze istnieje forum KA to miałem obiekcje co do mycia auta szczotką. Ja wiem, może ona jest super hiper turbo delikatna ale jednak ludzie patrzą i ktoś może sobie do serca wziąć za bardzo a potem będzie gadał, że ten cały detailing to gówno bo mył szmata albo szczotką ( jak pan w poradniku!!!) a i tak są rysy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz65 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Post nie na temat zimowy lecz wiosenny. Mam zamiar robić polerkę na wiosnę 1-etapową + mleczko nabłyszczające oraz 3 warstwy wosku "Jadę w trasę do niemiec i tam też ponad 1kkm zrobię" więc bezpośrednio po polerowaniu chciałbym nałożyć maszyno K2 Ultra Wax "Kończy mi się to na jeden samochód wystarczy" to byla by pierwsza warstwa potem 2-ga warstwa to Collinite 476s. i po tygodniu 3-cia warstwa FInish Kare 1000p Hi-Temp "kończy mi się tester więc nie ma co już zostawiać" + QD Morning Dew. Czy takie zabezpieczenie dało by wytrzymać od Marca do Maja ?? Te 3 woski chciałbym własnie wykorzystać dlatego 3 warstwy róznych wosków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 nie kładzie sie wosku na wosk. Próżna robota. Szczególnie collinite na zawoskowaną powierzchnie. Spłynie momentalnie i tak. SAM collinite połozony zgodnie ze sztuką ci wytrzyma od marca do maja nie trzeba kłaść kilku wosków na raz. O polerce to poczytaj bo chyba masz średnie pojęcie coś czuje, masz prawie 100 postów na tym forum i chcesz kłaść wosk K2 w puszce maszyną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz65 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 ten wosk z K2 kładzie sie recznie lub maszynowo bo nie jest twardym woskiem. A nie chce by mi się ten FK tester i z K2 zepsuli.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid_Bojarski Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Wosk się nie zepsuje, połóż tylko colli albo tylko fk, każdy z nich spokojnie wytrzyma 2 miesiące, a ten K2 to wywal bo to nie warte roboty, ani efektu ani trwałości Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Post nie na temat zimowy lecz wiosenny. Mam zamiar robić polerkę na wiosnę 1-etapową + mleczko nabłyszczające oraz 3 warstwy wosku "Jadę w trasę do niemiec i tam też ponad 1kkm zrobię" więc bezpośrednio po polerowaniu chciałbym nałożyć maszyno K2 Ultra Wax "Kończy mi się to na jeden samochód wystarczy" to byla by pierwsza warstwa potem 2-ga warstwa to Collinite 476s. i po tygodniu 3-cia warstwa FInish Kare 1000p Hi-Temp "kończy mi się tester więc nie ma co już zostawiać" + QD Morning Dew. Czy takie zabezpieczenie dało by wytrzymać od Marca do Maja ?? Te 3 woski chciałbym własnie wykorzystać dlatego 3 warstwy róznych wosków Połóż sobie Colli, dziewczynie FK, a kumplowi K2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz65 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Połóż sobie Colli, dziewczynie FK, a kumplowi K2. Sobie mogę położyć colli , Dziewczyny nie mam więc problem a kumplowi za darmo nie będe kłaść bo nawet za jedno czy dwa piwa nie chce mi się Ale może FK położę Bratu i Ojcu a K2 Wujkowi - pomagał mi w listopadzie zrobić dach na garażu bo dekarzem jest, to mu odpłacę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 wosk sie nie zepsuje tak szybko, po za tym FK sobie możesz zostawić do wosku felg na lato, pył potem schodzi bardzo łatwo. Po za tym jak masz collinite to po co chcesz kłaść K2 to nie rozumiem. ja mam z sześć różnych wosków to znaczy że mam kłaść jeden po drugim ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Lee Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 [ref]Mateusz65[/ref], Albo wujo żle połozył dach albo go nie lubisz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz65 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 [ref]Mateusz65[/ref], Albo wujo żle połozył dach albo go nie lubisz Ktoś musi wkońcu dostać ten "gorszy" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrowa607 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 FK na felgi to super pomysł.Felgi po aplikacji tego wosku domywa się bez problemów a colli to już jest legenda bo wszędzie gdzie pojawi się pytanie na temat wosków tam pojawia się Collinite Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek11 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Witam posiadam toyotę corollę czerwoną. Potrzebuje wosk który będzie najlepszy na zimę proszę o poradę i pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Witam posiadam toyotę corollę czerwoną. Potrzebuje wosk który będzie najlepszy na zimę proszę o poradę i pomoc. Polecam viewtopic.php?f=12&t=494 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek11 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Z tego co wycztytałem żę albo Fusso Coat 12 do jasnych aut a ja mam czerwone albo COLLINITE 476 Wyczytałem jeszcze żę ten wosk jest dobry Meguiar's NXT Generation Tech Wax 2.0 proszę o waszą opinię. Proszę o pomoc który lepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi