Geniusz Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Jak długo w warunkach zimowych może posiedzieć Natural ( np nattys czy beads) jeśli będzie wspomagany qd również z dodatkiem carnauby ? Próbował ktos juz sprawdzić ? Czy sól i mróz w tydzień te woski zje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misior1993 Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Jak długo w warunkach zimowych może posiedzieć Natural ( np nattys czy beads) jeśli będzie wspomagany qd również z dodatkiem carnauby ? Próbował ktos juz sprawdzić ? Czy sól i mróz w tydzień te woski zje ? Jeśli Nattys w lecie siedzi max miesiąc czasu nie wspomagany QD to w zimie nie wróże mu długiego życia. Mój grzecznie czeka w lodówce na lato Jak juz bardzo go chcesz mieć na lakierze w zime to daj pod niego colli/FK i co mycie obficie wspomagaj QD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor e36ace Opublikowano 25 Listopada 2015 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Jak długo w warunkach zimowych może posiedzieć Natural ( np nattys czy beads) jeśli będzie wspomagany qd również z dodatkiem carnauby ? Próbował ktos juz sprawdzić ? Czy sól i mróz w tydzień te woski zje ? Mam na aucie glasura już drugi miesiąc i siedzi jak zły, fakt że śniegu i soli nie było zbyt dużo ale za to ciągle padał deszcz. Jako że posiadam garaż postanowiłem smalcować naturalami ze względu na frajdę. Śmierdziele wszystkie sprzedałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazman Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 tylko nie porównuj glasura do reda, on w lecie mistrzem trwałości nie jest a co mówić przy obecnej pogodzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor e36ace Opublikowano 25 Listopada 2015 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 tylko nie porównuj glasura do reda, on w lecie mistrzem trwałości nie jest a co mówić przy obecnej pogodzie Nie miałem najmniejszego zamiaru porównywać glasura z natysem odnosiłem się do określenia natural a nie ww wosków, wiadomo nie ta liga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktm950 Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Jak długo w warunkach zimowych może posiedzieć Natural ( np nattys czy beads) jeśli będzie wspomagany qd również z dodatkiem carnauby ? Próbował ktos juz sprawdzić ? Czy sól i mróz w tydzień te woski zje ? Ja mam u siebie Red'a - nakładany jakiś miesiąc temu, przebieg circa 4000 km. Kilka razy auto zostało przemrożone i wosk generalnie dalej żyje. Wiadomo - doły drzwi, tylna klapa - woda bardziej ścieka niż kropelkuje, ale przy użyciu QD i garażowaniu 6-7 tygodni jest w zasięgu. Tym bardziej, że pewnie sam wiesz, że istnieją QD, które znacząco są w stanie podbić kropelkowanie, więc takiego naturala można naprawdę długo boostować. Dużo zależy też od tego gdzie auto jeździ - na długich trasach i przy dużych prędkościach wiadomo, że wosk pożyje znacząco krócej niż turlając się po mieście od świateł do świateł. Jeśli masz wystarczająco dużo miejsca w garażu, aby dobrze przygotować auto nawet w czasie mrozu - myślę, że warto. Po pierwsze dlatego, że jest wiele fajnych naturali, które żyją sporo dłużej od takiego Red'a, a dają tyle samo frajdy w czasie smarowania, a po drugie - życie jest zbyt krótkie, żeby smarować auto tylko Colli i Fk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaamil_ Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Może pytanie troszkę nie na temat chodź chciałbym zabezpieczyć swoją nową astre j woskiem na zimę i zamówiłem już wosk SOFT99 - King of Gloss Black& Dark i glinkę BILT HAMBER AUTO CLAY SOFT. I na początku planuje porządnie wymyć samochód szamponem na dwa wiadra i glinka. Czy to wystarczy przed woskowaniem? Czy zastosować IPA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geniusz Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Czy zastosować IPA? Nie IPA, a cleaner przed woskowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaamil_ Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Jaki będzie najlepszy? Mogłoby się obejść bez? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Jaki będzie najlepszy? Mogłoby się obejść bez? Bez cleanera? Nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azgorath Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 Witajcie! Przez ostatnie dwa lata używałem wosku Collinite 476S zarówno na wiosnę, lato, jesień oraz na zimę. Z racji tego, że nie tylko ja go używam, puszeczka już się kończy i na wiosnę trzeba kupić coś nowego, w związku z tym mam pytanie: Czy jest coś lepszego niż Collinite 476S w kwocie do 100 zł? Zależy mi na trwałości minimum 3 miesiące, do ciemnych lakierów (mój samochód to Golf IV lakier LB5N), oraz czy jest wosk, który poprawia wygląd lakieru, a do tego jest wytrzymały? Samochód myję tylko ręcznie, a szampon, który używam jest od Megsa i ma neutralne pH. Chciałbym, żeby "nowy" wosk dobrze współpracował z BSD od Sonaxa. Pozdrawiam serdecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 Azgorath, zajrzyj do tematu viewtopic.php?f=12&t=1649 W dział z testami też zajrzyj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 jak ci zależy na wytrzymałości i Collinite ci pasował do tej pory to ja bym nie zmianiał. Bedzie ciężko znalezc coś równie trwałego w tej cenie, czy zauważysz jakaś różnice w wyglądzie pomiędzy woskami - wątpliwa sprawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berd Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 Azgorath Ja używam Meguiar's Mirror Glaze #16 Jestem zadowolony z niego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 Azgorath, mi tam do Twojego opisu potrzeb pasuje fusso coat 12 months wax dark, bo długo siedzi, fajnie kryje, kropelkuje świetnie i dogada się z BSD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacek _b Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 dogada się z BSD A z jakim woskiem BSD się nie dogaduję ? Walisz na każdy padnięty wosk i " cieszysz się jak ten wosk pięknie kropelkuje i trzyma " o'la-la Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 i " cieszysz się jak bsd pięknie kropelkuje i trzyma zamiast wosku ...raczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azgorath Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Dzięki wszystkim za odpowiedzi, poczytam jeszcze o tym Meguiar's Mirror Glaze #16 oraz Fusso, chociaż słyszałem, że on uwydatnia rysy, prawda to? BSD stosuję dla lepszego kropelkowania, oraz po to, żeby wspomóc wosk, gdy już leży jakiś czas, a nie mam czasu lub ochoty na porządne woskowanie, bo BSD uzupełnia warstwę wosku i się z nim łączy, przynajmniej w teorii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 chociaż słyszałem, że on uwydatnia rysy Fusso? Na forum jest cały temat o nim viewtopic.php?f=223&t=18098 , a w nim powinny być fotki jak kryje ten wosk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wifi944 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Witajcie! Przez ostatnie dwa lata używałem wosku Collinite 476S zarówno na wiosnę, lato, jesień oraz na zimę. Z racji tego, że nie tylko ja go używam, puszeczka już się kończy i na wiosnę trzeba kupić coś nowego, w związku z tym mam pytanie: Czy jest coś lepszego niż Collinite 476S w kwocie do 100 zł? Zależy mi na trwałości minimum 3 miesiące, do ciemnych lakierów (mój samochód to Golf IV lakier LB5N), oraz czy jest wosk, który poprawia wygląd lakieru, a do tego jest wytrzymały? Samochód myję tylko ręcznie, a szampon, który używam jest od Megsa i ma neutralne pH. Chciałbym, żeby "nowy" wosk dobrze współpracował z BSD od Sonaxa. Pozdrawiam serdecznie. Ja polecam Angelwax BODY WAX u mnie już od sierpnia leży na aucie o dziś i dalej się trzyma :)a poza tym ładnie podbija wet look ja płaciłem 125ł za niego nie wiem jak teraz dla mnie warto dołożyć, ale mam też 476 ale leży w garażu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael MSTP Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 A czyms wspomagasz tego Body Waxa? Sporo km zrobione? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Ja polecam Angelwax BODY WAX Dobrze położony Body potrafi być niezłym długodystansowcem. I wygląda lepiej niż Natty's. I kładzie/dociera się jak marzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wifi944 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Ja polecam Angelwax BODY WAX Dobrze położony Body potrafi być niezłym długodystansowcem. I wygląda lepiej niż Natty's. I kładzie/dociera się jak marzenie. dokładnie u mnie od początku sierpnia leży i jeszcze ma się dobrze Dodane po 1 minucie 15 sekundach: A czyms wspomagasz tego Body Waxa? Sporo km zrobione? ręczne mycie i różny QD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaszczu Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Ja bardzo chwalę sobie ostatnio Kiwami od Soft99. Na wymytym IPĄ Achillesie leży jak szalony od ponad 3 miesięcy, co jakiś czas tylko podbiję go QD i naprawdę robi robotę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeq631 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Ja na zime zapodałem Soft 99 Fusso a u taty na samochodzie Sonax PNS Zobaczymy co dłużej posiedzi ale wiem że Fusso jest twardy zawodnik bo całe lato na zderzakach siedział jak zły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi