Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak dobrze zrozumiałem wątek to APC jest ogólnie do stosowania wewnątrz i na zewnątrz a różni się tylko stężeniem?

Dokładnie :-) Trzeba też brać pod uwagę, ze niektóre APC sa mocniejsze niż inne i wtedy wewnątrz trzeba naprawdę uważać z stężeniem.

Opublikowano
Fitte, rozcienczales to apc przy używaniu wewnątrz?

Każdy koncentrat sie rozcieńcza ;) Do wnetrza zazwyczaj używam 1:10 - 1:15 w zalezności od rodzaju/twardości plastiku.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie szukam APC który nie jest jakiś najdroższy a zarazem działa. Potrzebuje do wyczyszczenia zawiasów samochodów itp. generalnie ma być uniwersalny. Jakieś propozycję? :)

Opublikowano

Panowie z Shiningcar polecili mi ostatnio APC Kochchemie GS i musze przyznać że daje radę ....zapach w sumie żaden ale może i dobrze bo nie jest duszący jak inne apc po wyczyszczeniu plastiku nie wysusza go i fajnie wygląda:) ogólnie na plus trzeba sie pobawić ze stężeniami bo podane przez producenta zawyżone:) z0pZU2.jpg

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Szukam więcej informacji na temat UNIQUE Dionysus. Bardzo mało informacji jest o tej firmie, ale jak już coś jest to raczej pozytywnie (środki mocne i ładnie pachnące). Niby wszystko ładnie tylko dlaczego ta firma jest tak mało popularna?

Opublikowano
6y34nc.jpg

którym APC do tego podejść? nie chcę żeby zostały jakieś przebarwienia, plamy, ślady po oponach

nielsen cyclone, adbl apc, shiny garage apc z tym, że większym stężeniu niż 1:20 :good:

Opublikowano

Jak używać apc na tapicerkę? Na boczkach z materiału mam jakieś plamy, jak się do tego zabrać? czy na fotele też mogę użyć? mam adbl apc

Opublikowano
Ktore APC SG Red Devil vs Poorboy's APC ?

zależy do czego ;) Red Devil jest silny więc do wnętrza to może być petarda :mrgreen:

Jak używać apc na tapicerkę? Na boczkach z materiału mam jakieś plamy, jak się do tego zabrać? czy na fotele też mogę użyć? mam adbl apc

tak można używać do tapicerki, stężenie 1:20 użyj delikatnej szczotki, bezpiecznej do tapicerki bądź mikrofibrę, resztki wytrzyj lekko wilgotną mikrofibrą a później suchą ;) tylko nie przemocz materiału :good:

Opublikowano

Ale to przecież tapicerka będzie mokra, przydałoby się później jakieś suszenie, czyli nie zostawiam na jakiś czas ze y brud wyszedł na wierzch? Pytam bo szukałem instrukcji używania apc ale nie udało się