menior Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Jest to tak ledwo widoczne ze nie sadze aby na zdjeciach bylo cos widac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Może jakieś hologramy ci wyszły bo nierównomiernie wypracowywałeś UC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegarek Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Menior, białe smugi po UC na ciemnych lakierach to z reguły hologramy od punktowego tarcia padem. Trzeba nacisk rozkładać na całą powierzchnię pada. Tricolorem robiłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menior Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 acha,tyle ze hologramy kojarza mi sie bardziej z rysami,a to sa bardziej smugi,plamy,nakladalem po raz pierwszy Megsem DA power system,i to pewnie tu problem -- 10 kwie 2015, o 09:21 -- po raz piereszy bawilem sie tym ustrojstwem i to w warunkach polowych,niemal napewno nie nalozylem go zbyt poprawnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Hologramy to nie rysy tylko choćby chmury na lakierze powstałe właśnie w skutek nieprawidłowej polerki lakieru.Najbardziej widać to w półmroku lub słońcu pod pewnym kątem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menior Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Hologramy to nie rysy tylko choćby chmury na lakierze powstałe właśnie w skutek nieprawidłowej polerki lakieru.Najbardziej widać to w półmroku lub słońcu pod pewnym kątem.Czyli wszystko jasne Dzieki mario704 Zeby sie tego pozbyc domyslam sie ze musze od nowa przeleciec UC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 No niestety ale jak masz maszynę to może lepiej manzerną ? chyba że masz tylko te DA do wiertarki toś trochę utopił bo za 200 zł mogłeś mieć już rotacje od k2 choćby nawet lub jakąż używkę DA lare np Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robotyk Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Witam, Posiadam od niedawna 8 letnią Honde Civic VIII w kolorze czerwonym. Przede mną pierwsza w życiu regeneracja/ odnowa lakieru. Nie jest on jakoś strasznie zniszczony ale jakieś tam lekkie ryski posiada. W tym celu zakupiłem już UC, wosk meguiars wosk nxt 2.0, niestety te gąbeczki megsa żółte ( czytam własnie ze lepszy byłby tricolor, no ale cóż). Kilka pytań: 1.Mam IPA ten z allegro - http://allegro.pl/izopropanol-alkohol-i ... 27543.html nada się ? Jeśli tak to jak z tego korzystać ? Rozcieńczyć z wodą 50/50 do jakiegoś spryskiwicza i po zakończeniu procesu polerowania spryskać auto i przetrzeć ręcznikiem z mikrofibry? 2. Nie mam żadnego cleanera, jaki polecacie do tego mojego zestawiku ? Użyć go po polerowaniu i przed IPA tak ? 3. Przed nakładaniem wosku ile czasu odczekaać, można zacząć od razu tą czynność po poprzednich ? Byłbym wdzięczny za wyjaśnienia, czytałem kilkadziesiąt stron tematu ale wolałbym zapytać dla pewności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 robotyk, viewtopic.php?f=25&t=843 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menior Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 No niestety ale jak masz maszynę to może lepiej manzerną ? chyba że masz tylko te DA do wiertarki toś trochę utopił bo za 200 zł mogłeś mieć już rotacje od k2 choćby nawet lub jakąż używkę DA lare np manzerny nie posiadam z bardziej sciernych mam tylko jakas paste od MA-FRA ale to raczej niewiadoma wiec wole nie eksperymentowac,wzielem te DA do wiertarki tylko dlatego ze mam bardzo ograniczone mozliwosci do zabawy w garazu,przelece od nowa UC tym razem bardziej starannie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbiz Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 wygląda ja poniżej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menior Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 wygląda ja poniżej? nie,u mnie to bardziej takie nie tluste chmurki,calkiem niewidoczne pod sloncem mam 2 pady do tego Megsa DA Power System,brazowy tnacy i zolty sredni.Jaka bedzie lepsza kombinacja do takiej poprawki? Przeleciec UC tym brazowym i cleaner tym zoltym czy moze UC zoltym i cleaner recznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zrób zdjęcie choćby telefonem jak masz funkcje hdr to jeszcze lepiej bo przy dużym kontraście napewno będzie widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rryba Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 mam jeszcze jedno pytanie , czy UC poradzi sobie tez z lampami ręcznie ? oczywiscie wczesniej papierami przelece Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wawek Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Witam Czym można najłatwiej usunąć białe ślady od UC na plastikach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Magiczna gąbka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrisAGC Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Jakim padem (mam Royal Pads) maszynowo pracować z UC? Twardy? Średni? Miękki? Czy do nałożenia inny a do wypracowania inny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cannonn Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zależy co chcesz usunąć i jakie efekty osiągnąć. Możesz próbować każdym. Jak masz DA to miękki raczej bym odpuścił, bo wiele nie sfiniszujesz UC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszk Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Osobiście najlepiej mi się polerowało średnim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrisAGC Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Maszynę mam k2 a na lakierze drobne ryski od magnesu anteny cb, jakieś tam z myjki bezdotykowej i pewnie delikatne pozostałości po poprzednim właścicielu, choć pewnie pod halogenem wyjdzie coś jeszcze.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cannonn Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Próbuj średnim, różna prędkość i docisk, jak będzie słabo szło to zmień na twardy i tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrisAGC Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 A miękkim jakiś finisz przelecieć czy już tylko ściereczką z mikrofibry wystarczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tdzuku Opublikowano 12 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Czy UC zrobi robotę przy 14-letniej Audi A3 8l ze średnio zaniedbanym lakierem? Nie ma głębokich rys. Oczywiście przy aplikacji ręcznej, aplikator tri color. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cannonn Opublikowano 12 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Zależy jaki masz obwód bajcepsa Tak na serio, jakieś efekty lekkie będą, ale umordujesz się niesłychanie, efekt może cię nie zadowolić i tylko zrazisz się do tematu. Ja sam spróbowałem tylko kawałek zderzaka i stwierdziłem że kupuję polerkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tdzuku Opublikowano 12 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 a może jakiś inny środek do ręcznej korekty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi