Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja zawsze używam ręcznika papierowego rewelacyjny efekt, pieluchę tetrową po pewnym czasie można albo wyrzucić albo wyprać a ręcznik używasz - wyrzucasz :)

Opublikowano
docieram czarnobiałą gazetą.

Gazety potrafią rysować.

Lepiej polerować pieluchą tetrową.

wszystko z wyczuciem :)

Teraz kupiłem AutoGlym Car Glass Polish zobaczymy jak się będzie spisywał.

Ręczniki papierowe w moim przekonaniu nie zdają egzaminu, zwykle szyba po użyciu wydaje się czysta ale jak jadę w nocy i jedzie coś z naprzeciwka to widzę sporo wkurzających smug.

Opublikowano

Będziesz bardzo zadowolony.

Opublikowano

Gazety potrafią rysować.

Widzialem szybe, wycierana gazeta na myjni recznej. Masakra. Zdecydowanie odradzam. Pozatym gazety przeciez barwia, wystarczy potrzymac gazete dluzej w reku i pod wplywem wilgoci beda czarne.
Opublikowano

Gazety potrafią rysować.

wszystko z wyczuciem :)

Ręczniki papierowe w moim przekonaniu nie zdają egzaminu, zwykle szyba po użyciu wydaje się czysta ale jak jadę w nocy i jedzie coś z naprzeciwka to widzę sporo wkurzających smug.

Wszystko zależy jakim płynem myjesz (tutaj naprawdę zdaje egzamin ten plyn co kupiłem na Allegro - Shine firmy Gamur) oraz jak dokładnie umyjesz szybę tu też kłania skuteczność płynu do mycia, niektóre są tak słabe że trzeba wylać pół butelki żeby cokolwiek umyć.

Opublikowano

Gazety potrafią rysować.

Widzialem szybe, wycierana gazeta na myjni recznej. Masakra. Zdecydowanie odradzam. Pozatym gazety przeciez barwia, wystarczy potrzymac gazete dluzej w reku i pod wplywem wilgoci beda czarne.

szmatką wycieram szyby, gazeta jako ostatni etap :)

Co do AG car glass polish... jak często można go stosować ? Jak sama nazwa wskazuje ten środek lekko poleruje szybę.

• Administrator
Opublikowano

Od czasu do czasu będzie ok, nie ma sensu używać często bo po aplikacji szyba jest na tyle czysta i gładka że zwykły płyn do szyb starcza. Mówie tu nie tylko o środu autoglym, ale generalnie o wszelkich ściernych cleanerach użytych na szybach.

Opublikowano

Użyłem dzisiaj tego:

http://www.waxparadise.pl/produkt,Durag ... ,6387.html

Aplikuje się jak cleaner, konsystencja też podobna. Wystarczy cztery większe krople na aplikator. Wciera się aż zacznie skrzypieć. Potem MF. Efekt bardzo dobry. Szyba wygląda jak po polerce. "Widać przeźroczystość". :good: Czekam na deszcz, zobaczę jak z wodą i smugami po opuszczaniu szyby.

Opublikowano

ja wziąłem pierwszą jaka się nawinęła, akurat żółtą megsa do lakieru. I chyba taka powinna być, jak do cleanera i innych. Miękka.

• Administrator
Opublikowano

U mnie różnie z tym bywa. Mam mikrofibry frotte,jedne świetnie działają na szybach,drugie tylko mażą,mimo podobnej struktury. Kupiłem też ostatnio dedykowaną MF do szyb,na dziale z artykułami AGD,i jakoś nie jestem specjalnie zachwycony,zostane przy tych,które używam do lakieru.

Opublikowano

Osobiście najbardziej preferuje mikrofibrę o strukturze waflowej , dobrze i skutecznie działają na szkle .

Opublikowano

Maciek, zgadza się.Przy operacjach na mokro. A tutaj zbierasz nadmiar suchego środka (sypie się i pyli) i do tego dla mnie lepsza jest miękka polerska. :)

Opublikowano

A oczywiście , jakoś źle to przeanalizowałem i myślałem o pracy na "mokro" do polerowania resztek jak najbardziej coś bardziej puszystego ale raczej krótkim zwartym włosiu :)

Opublikowano

Jeszcze o Duragloss nu glas 755: zrobiłem tym szybę przednią, od środka. Pierwszy raz naprawdę szyba jest czysta. Żaden z płynów,które wcześniej używałem nie dał takiego efektu. Ciągle przy różnych konfiguracjach światła jakaś smuga wyłaziła. I jeszcze jedno: w czasie deszczu potrafiła łapać parę. Wczoraj tego nie było. I zero refleksów. Jak dla mnie najskuteczniejszy preparat do szyb, dotychczas. :good:

Opublikowano

marctwain, bo to najlepszy plyn do szyb jaki znam:P i fajnie pachnie. zadnych smug, ogranicza parowanie a na przedniej szybie powoduje lekkie kropelkowanie w czasie jazdy:P

Opublikowano
marctwain, bo to najlepszy plyn do szyb jaki znam:P i fajnie pachnie. zadnych smug, ogranicza parowanie a na przedniej szybie powoduje lekkie kropelkowanie w czasie jazdy:P

Maguiars Glass Cleaner Concentrate z linii profesjonalnej daje te same efekty w znacznie niższej cenie. Z 4litrowej bańki mam 40litrów najlepszego płynu do szyb jaki mi dane było testować i też ładnie pachnie bo czuć borówki :)

Opublikowano

Pozostaje tylko się cieszyć, że mamy tyle rewelacyjnych środków i jest w czym wybierać. :)