Gość Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 A ja myję jakimś turtlem nano do szyb i takim papierem w rolce z autokosmetyki.pl
kojak Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zwyczajny klin "anty para" i dobry nie pylący ręcznik papierowy i ewentualnie mikrofibra wystarcza mi. I szyby lśnią i nie ma na nich żadnych smug. [ Dodano: 21 Styczeń 2010, 11:49 ] marctwain, moze szyba,którą tak ciężko Ci było domyc była "zabezpieczona i zakonserwowana" plakiem ?
wikto32 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 Witam. A czym czyścić uszczelki szyb, bo strasznie brudzą jak sie je wyciera. Pozdrawiam.
stormsystem Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 Tak odnośnie wikto32-nie wiem po czym brudzą uszczelki.Ale jeśli przy myciu szyb to może być kilka wersji -wietrzenie, pozostałości po antyfrozerach, albo jakieś ,tajemnicze zjawisko lecz pragniesz wyczyścić uszczelki , to proponuję produkt czyszczący i konserwer do gumy (czytaj internacjonalnie-vinylu,etc.)najlepiej na allegru,...miłych połowufff...
grubeer Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 a ja polecam już teraz na 100% zwykłą gładką mikrofibre (DO SZYB) i "Blue Window Clean" z Nielsen'a rewelacja nie zostawia żadnych smug i perfekcyjnie doczyszcza.
Administrator Evo Opublikowano 28 Lutego 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2010 Z ciekawości kupiłem dziś płyn do szyb Sonaxa,zielony kolor. Cena 6,99 zł,a jeszcze nie zdarzyło mi się używać tak skutecznego środka do szyb. Zdecydowanie bije na głowe wszlekie Cliny,Mr.Musce,Ajaxy itp pod względem braku smug i łatwości użyciu. Na plus też bardzo przyjemny zapach.
przemas22 Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 Nie wiem czy o tym płynie Sonaxa mówisz. Ale ja do niedawna nie mogłem nim osiągnąć zadowalających rezultatów. Jak sie okazało sukces tkwi we właściwej mikrofibrze. Ktos juz tu o tym pisał, ale u mnie swietnie sprawdziął się mikrofibry z krótkim włosem. Moja miała 30x30cm a objechałem nią wszystkie szyby. Do tej pory robiłem to wiekszymi bardziej włochatymi i była kicha
Administrator Evo Opublikowano 9 Marca 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 Tak,wygląda tak samo. Mi się dobrze pracowała zarówno ze zwykłymi MF jak i tymi specjalnie do szyb.
firmek Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 Nie wiem czy o tym płynie Sonaxa mówisz. Ale ja do niedawna nie mogłem nim osiągnąć zadowalających rezultatów Moze dlatego ze w butelce masz mleko , z takich babcinych sposobow to slyszalem o occie, o mleku jeszcze nie A tak na serio to korzystalem z tego plynu i na mnie zrobil bardzo ale to bardzo dobre wrazenie. Cena 6,99 zł, Troche tanio, chyba, ze mowimy o innym plynie. Ja kupowalem tak za 20-30 zl, i to byl normalny plyn, nie zaden tam xtreme.
Administrator Evo Opublikowano 9 Marca 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 Troche tanio, chyba, ze mowimy o innym plynie. Faktycznie coś tanio,bo patrze na Allegro i są po ok 20 zł. Najwidoczniej pomyliłem się sprawdzając cene,a że robiłem wieksze zakupy to przeoczyłem.
malkolm Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 a ja dzisiaj wypróbowałem coś o nazwie "top drive" jest to marka tesco, jeśli chodzi o działanie to rewelacja, na pewno lepszy od specyfików do mycia okien, jest jedno ale, zapach, czeka mnie gruntowne wietrzenie auta
Przemek Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 EVO, to proste, podałeś wartość VAT... Do Twojej kwoty dodajmy sobie jeszcze resztę, czyli 78% i wyjdzie cała suma
Gość Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 Panowie i Panie polecam do mycia szamatke vileda wyglada jak ircha ale to syntetkyk wystarczy ciepła woda i zero smug czy innych badziewi na szybkach
Roko Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 a ja dzisiaj wypróbowałem coś o nazwie "top drive" jest to marka tesco, jeśli chodzi o działanie to rewelacja, na pewno lepszy od specyfików do mycia okien, jest jedno ale, zapach, czeka mnie gruntowne wietrzenie auta Ile Kosztowal ten plyn??
malkolm Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 malkolm napisał/a: a ja dzisiaj wypróbowałem coś o nazwie "top drive" jest to marka tesco, jeśli chodzi o działanie to rewelacja, na pewno lepszy od specyfików do mycia okien, jest jedno ale, zapach, czeka mnie gruntowne wietrzenie auta Ile Kosztowal ten plyn?? 4,90 czy jakoś tak, polecam Panowie i Panie polecam do mycia szamatke vileda wyglada jak ircha ale to syntetkyk wystarczy ciepła woda i zero smug czy innych badziewi na szybkach próbowałem kiedyś w aucie coś podobnego i u mnie się nie spisały, może innej firmy ale szmatki pewnie takie same
aro_77 Opublikowano 16 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2010 Troche tanio, chyba, ze mowimy o innym plynie. Faktycznie coś tanio,bo patrze na Allegro i są po ok 20 zł. Najwidoczniej pomyliłem się sprawdzając cene,a że robiłem wieksze zakupy to przeoczyłem. W makro sa obecnie po 12 pln - chwalony wiec zakupilem 1 sztuke
Marcin Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 ja ostatnio kupilem sobie na allegro takie cos : https://www.newwindshieldwonder.com/Default.aspx w ten weekend wyprobowalem aby wyczyscic szyby od srodka - efekt super wyczyszczone szyby bez wysilku bez smug itp ( szczegolnie przednia - bez gimnastykowania sie)
kanar Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 Fajna rzecz, wygodna, pod jakim hasłem szukać na allegro?
Marco Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 Eno fajne! Do sedana na tylna szybę super! Dawaj namiar! EDIT: już znalazłem : wpisac "Windshield"-koszt 10zyla.Biorę
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 22 Marca 2010 Partner forum Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 Jakby ktoś z B-stoku zamawiał to z chęcią się dorzucę do zamówienia i kosztów wysyłki, jakby co to proszę o PW
aro_77 Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 Uzytkownik Multi_kom jest z Bialegostoku i on ma po 9.95 na allegro.
Marcin Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 Uzytkownik Multi_kom jest z Bialegostoku i on ma po 9.95 na allegro. Niema możliwości odbioru osobistego w związku z wysyłkowym charakterem sprzedaży, ewentualne próby odbioru towaru w siedzibie firmy nie zostaną zrealizowane.
Gość Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2010 Ja z kolei kupiłem Płyn do szyb - Micro powłoką firmy Gamur na Allegro. Powiem szczerze nie byłem pewien tego płynu, ale po kupnie bardzo mile mnie zaskoczył. Przede wszystkim znakomite mycie, proste. Muszę znów dokupić płyn bo żona jak go raz sprobowala to od razu wzięła go do mycia okien - teraz przez Wielkanocą pewnie mi całego zużyje. Naprawdę polecam - co ważne jest to polski płyn, nie musimy wspierać Zachodu
cosin Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2010 ja do szyb używam dowolnego płynu do okien (jakiś mr muscle), wycieram szmatką i docieram czarnobiałą gazetą. Nie ma po tym żadnych smug, szyby lśnią.
Deco Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2010 docieram czarnobiałą gazetą. Gazety potrafią rysować. Lepiej polerować pieluchą tetrową.
Rekomendowane odpowiedzi