Siwy Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 Tak jak napisalem siedzial okolo 3,5h w bagazniku przy temp zewnetrzenj -8, ciekawe ile bylo w bagazniku wtedy. 1,5h z tego jezdzilem, takze wtedy temp byla wyzsza. Teraz lezy w garazu z innymi kosmetykami gdzie temp waha sie miedzy 10-15st. Nie wiem czy zabrac go do pokoju gdzie temp jest wieksza (boje sie zeby nie doznal szoku termicznego )
gusiak11 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 mkbewe, Ja robie Megs-em i jest ok tylko barwi i nie da sie juz tego uprac
ktm950 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 Siwy, spokojnie mozesz go zabrac do pokoju. Nic mu nie bedzie.
Administrator Evo Opublikowano 24 Stycznia 2014 Administrator Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 Jak ja przetapiałem REDa, to po wszystkim posiadał może 50% oryginalnego aromatu. Reszta właściwosci bez zmian.
maciek-drummer Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2014 Przeczytałem cały temat i nie znalazłem takiej opcji czy kładł ktoś Nattysa na Cherry Glaze, jeśli tak to jak to się trzymało?
Bio Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2014 -Maciek-, to mój sztandarowy zestaw od dwóch lat Czasem mi leży w lecie 1,5 miesiąca czasem tydzien jednakże z looku jestem bardzo zadowolony.
maciek-drummer Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2014 tydzień to chyba przesada:P
SZyBA Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2014 Ja kładłem pare razy na nattysa blue. Około miesiąca w normalnych Warszawskich warunkach.
fiskus.86 Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2014 Ja kładłem pare razy na nattysa blue. Około miesiąca w normalnych Warszawskich warunkach. Chyba pod natyssa blue ? Trochę ponad miesiąc poleży...
vtec Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2014 Witam, Dzisiaj potwierdziły się moje przypuszczenia. Nie widzę różnic na czarnej hondzie między Collinite 476 a Natty's Red. Zobaczę jak będzie z trwałością. Wczoraj poczytałem na zagranicznych forach trochę ciekawych wątków i doszedłem do wniosku, że najważniejsze to doprowadzić lakier do jak najlepszego stanu, a co położymy na sam koniec to już chyba nie ma znaczenia. Od dzisiaj najważniejsza dla mnie będzie trwałość wosku i prawdopodobnie na stałe pozostanę przy Colli. P.S Dzisiaj zakupiłem Reda i wracałem z wielkim bananem na twarzy. Po kilku godzinach banan znikł Dobrze, że nie dałem się namówić na Carbona. Oszczędziłem parę groszy. Pozdrawiam, Vtec
Arni Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2014 Jak ma się płynna wersja Nattys Blue do klasycznej, stałej? Ma to coś wspólnego, czy całkowicie inna bajka?
damian Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2014 Wczoraj poczytałem na zagranicznych forach trochę ciekawych wątków i doszedłem do wniosku, że najważniejsze to doprowadzić lakier do jak najlepszego stanu, a co położymy na sam koniec to już chyba nie ma znaczenia. Od dzisiaj najważniejsza dla mnie będzie trwałość wosku i prawdopodobnie na stałe pozostanę przy Colli. Nie trzeba do tego zagranicznych, bo tutaj wiele razy było pisane, że wosk to tylko wisienka na torcie
miw Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2014 vtec, fakt, faktem, wosk trzeba traktować jako zabezpieczenie i to jest jego główne przeznaczenie. ale woski same w sobie różnią się przecież pod wieloma aspektami i colli to nie jest lek na całe zło łatwość aplikacji, zapach, konsystencja, odprowadzanie wody, podatność na łapanie kurzu czy zabrudzeń, kropelkowanie.. poza tym w jakimś stopniu wosk może podbić look ale to wszystko zależy od tego jaki masz lakier i jak dobrze przygotowaną powierzchnię, albo czy na tyle, żeby zauważyć różnicę
chudy Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2014 vtec - słuszna obserwacja. podzielam twoje zdanie (także w temacie colli). jeśli więc znajdziesz coś, co działa i odpowiada Ci - trzymaj się tego, zaoszczędzisz sporo pieniędzy i trochę czasu w bezsensownym poszukiwaniu "złotego graala detailingu"
maciek-drummer Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2014 Zamówiłem wosk Natty's Red i tak się zastanawiam ponieważ na spodzie pudełka jest naklejka tak jak by z datą 091013, czy to oznacza, że może być przeterminowany ?
bienek Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2014 Raczej oznacza to date produkcji jak juz.
kamilgt Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2014 -Maciek-, tak jak pisze bienek, to data produkcji
siwy01 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2014 witam Panowie, jaki cleaner polecacie pod ten wosk oprócz dodo ? ja wybrałem ValetPRO Achilles Prep mogę spokojnie połączyć z nim wosk ?
Sabat Opublikowano 16 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2014 witam Panowie, jaki cleaner polecacie pod ten wosk oprócz dodo ? Pod Blue dobrze się mi sprawdza także oprócz Dodo LP Lusso Revitalising Cream. ( w weekend będę ściągał podwójną warstwę Blue która leży od 23.marca i dalej żyje) Red pewnie też na tym będzie trzymał.
Arni Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2014 Czy próbował ktoś połączenia Meg's Ultimate Polish + Nattys Blue/Red? Do tej pory na czarnych autach stosowałem Meg'sa z Collinite i byłem zadowolony(z wyglądu i trwałości), ale teraz przygotowuję auto dla kogoś i nie chcę by ten ktoś wrócił z pretensją że mu się auto kurzy . Nattysa mam, a nie chce mi się na jedno auto kupować Pro Polish i Black Hole... Ma to jakiś sens, nie spłynie po miesiącu?
czarekcw Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2014 nie chcę by ten ktoś wrócił z pretensją że mu się auto kurzy Takich jak to już niech klient nie robi. Coś za coś, 1 mycie i wraca wszystko do normy. Czy próbował ktoś połączenia Meg's Ultimate Polish + Nattys Blue/Red? Dawałem ten cleaner/glaze w połączeniu z Megsem 16 (ok 1-2h nakładałem wosk po UP), 2 miechy to potrzymało . Jeżeli robię dla kogoś auto i raczej wiem, że użyte kosmetyki mają niską trwałość to na koniec walę BSD.
Tomek WRO Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2014 Jeżeli robię dla kogoś auto i raczej wiem, że użyte kosmetyki mają niską trwałość to na koniec walę BSD. Rozumiem, co chcesz osiągnąć ale takie BSD długo nie wytrzyma na kiepskim "podkładzie". Więcej wytrzyma na kiepsko przygotowanym lakierze.
atvmmz Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2014 Używał ktoś natty's do jasnych lakierów?
Dimmu Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2014 Przypuszczam, że wielu osobiście nic przeciw nie zauważyłem.
Rekomendowane odpowiedzi