Pacek Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Moim zdaniem Megs latwiej sie naklada i poleruje. Natomiast Colli tez nie jest trudny do nalozenia i polerowania. Jezeli zastanawiasz sie nad ktoryms z nich, to nie jest to dobre kryterium wyboru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 według mnie nakłada się łatwiej megs ale poleruje coli, wszystko zależy od wprawy, do każdego produktu trzeba się przyzwyczaić, dla początkującego coli chyba będzie lepszym wyborem, ja wybrałem #16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roko Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Czy coli 476 naklada sie wam ciezko i tak samo ciezko poleruje, czy to z moim egzemplarzem jest cos nie tak?? Ostatnio woskowalem auto i po kawalku nawoskowania dachu zmienilem wosk na sonax xtream poniewaz taki mialem pod reka i bez zadnych trudnosci nalozylem go i potem starlem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 5 Czerwca 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Nakłada się i poleruje bezproblemowo , kładziesz za grubą warstwe, albo zostawiasz zbyt długo na lakierze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roko Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Staralem sie nalozyc bardzo cienka warstwe, wosk po chwili zasychal i potem juz byly problemy by go usunac z lakieru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 5 Czerwca 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Mogą też dochodzić niesprzyjajace warunki atmosferyczne, wilgotność powietrza etc. Ja bym ostrożnie podchodził do pojęcia "cienka warstwa", widziałem parę razy co to znaczy w wykonaniu niektórych użytkowników 476s, nic dziwnego że im się ciężko poleruje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRostek Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Za gruba warstwa, ja jak pierwszy raz nakładałem colli też myslałem, że dałem cieniutko a od polerowania łapa mnie bolała, teraz nakładam tak, że prawie go nie widac a trzyma sie bardzo długo i poleruje szybko i łatwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roko Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 to juz 2 podejscie z tym woskiem moze to wina tego ze to probka. Za pierwszym podejsciem umylem auto i uzylem cleanera przed woskowaniem i sytuacja wygladala podobnie tylko moze za pierwszym razem ciezej sie jeszcze nakladalo, tym razem wyglinkowalem potem nalozylem cleaner i na to wosk. Zrobie jeszcze 3 podejscie w takim razie. Postanowilem zapytac po wszyscy tak zachwalaja ten wosk na poczatek a mi wcale lekko sie z nim nie pracowalo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShiningCar Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Nie spotkałem się z oryginalną próbką Collinite 476s, może w tym jest sęk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 5 Czerwca 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Próbka zapewne od SCS, jak dla mnie działa dokładnie tak samo jak ori wosk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Miałem próbkę FK od SCS i również nie miałem żadnych problemów, zachowywał się tak jak wosk z normalnego opakowanie,w twoim przypadku to pewnie to jednak wina "cienkiej" warstwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Checio Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 To ja zapytam przewrotnie czy da się położyć zbyt cienką warstwę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 5 Czerwca 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Za cienkiej nie, ale starająć się zrobić zbyt cienką warstwe możesz pominąć jakieś elementy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roko Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 To zapytam inaczej czy coli odrazu po nalozeniu zasycha?? Ile sie czeka od nalozenia do starcia?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saddam Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 1 czerwca nakładałem Colliego na aucie (w garażu). Było wtedy ciepło i parno. Po skończeniu aplikacji na drzwi test palca i można było już ściągać mgiełkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 To zapytam inaczej czy coli odrazu po nalozeniu zasycha?? Ile sie czeka od nalozenia do starcia??nakładałem na słoncu i po 5 minutach robiła się mgiełka, wg instrukcji 5-15 minut jak dobrze pamiętam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 9 Lipca 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 Koledzy, a czy ktoś może mi podpowiedzieć, gdzie tego megsa #16 można kupić? Bo na ich sklepie internetowym niczego takiego nie znalazłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k24 Opublikowano 9 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 Eryczek, #16 została wycofana z oferty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 9 Lipca 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 Eryczek, #16 została wycofana z oferty ... a który z wosków Megsa go "zastępuje"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k24 Opublikowano 9 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 Niestety ale takiego nie uświadczysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 9 Lipca 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 Niestety ale takiego nie uświadczysz. dzięki za info ja ostatnio używałem Gold Class Carnauba Plus Premium Paste Wax ale rewelacji nie było tzn było lepiej niż po poprzednim SONAX Wosk CARNAUBA Premium CLASS ale... poczułem potrzebę przejścia na coś z "wyższej półki" myślałem że coś fajnego z Megsa jednak jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saddam Opublikowano 9 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 Eryczek, miałem 16-tkę, Colli 476s jeszcze mi służy i ja różnicy w wyglądzie na lakierze między nimi nie widzę. 476-tka, jak wiadomo, nadal jest dostępna więc ja bym celował właśnie w ten wosk jako alternatywa dla Megsa. No chyba, że zależy Ci na względach kolekcjonerskich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wax Paradise Opublikowano 9 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 Jak jest ktoś chętny to została mi 1 puszka Megsa #16. Oczywiście nówka, nieużywana, ale wieczko jest nieco pofałdowane. Cena 70zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszek20vt Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Wax Paradise, jeśli te wieczko nie wpływa na jego trwałość lub wysychanie to już dorzućcie to do mojej paczki a ja doślę kaskę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wax Paradise Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 OK, to dorzucę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi