Dystrybutor Cleantle Opublikowano 27 Lipca 2023 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2023 @marcineke powłoka jest permanentna (na stałe wiąże się z lakierem) ale ze względu na to, że duża część jednak identyfikuje powłokę tylko z działającym hydro no to wskazujemy ile hydro powinno żyć Druga sprawa, że tak defacto liczy się przebieg a nie ilość lat. 50k km to absolutne minimum (taki dupochron można powiedzieć ), mamy auto które dostało powłokę długo przed premierą i jeździ już 70k km bez Boostera, hydro działa w 90%. Ilu letnia? Zależy od przebiegów Na felgach leży mi już ponad 20k km, a średnio o nie dbam + mam utwardzony podajzd tylko + od 1,5 roku jeżdżę droga w dużym remoncie. Na felgach widoczny jest nawet jakiś osad brązowy lekki, który od zwykłego mycia nie chce zejść (chyba się już wbił) a hydro i tak tam jest To jest powłoka ceramiczna z dodatkiem grafenu i CNT. Nie ma powłok 100% grafenowych - to raczej skrót myślowy producentów że jest z dodatkiem grafenu (może go być więcej lub mniej w składzie). Gwarantuje wam za to, że jest to powłoka najnowocześniejsza technologiczne na ten moment i przewiduje, że tak pozostanie na najbliższy rok/dwa minimum, a może i dłużej. 4
Gardor Opublikowano 28 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2023 10 godzin temu, Cleantle napisał(a): powłoka jest permanentna (na stałe wiąże się z lakierem) ale ze względu na to, że duża część jednak identyfikuje powłokę tylko z działającym hydro no to wskazujemy ile hydro powinno żyć Niestety ale to prawda, większości ludzi identyfikuje powłokę z hydro ale niektórym da się wytłumaczyć Pytanie czy powłoka wnika w lakier bezbarwny czy jest jako dodatkową warstwa na bezbarwnym? Chodzi mi o to czy nawet lekka kombinacją polerską można usunąć powłokę? Bo ten temat mnie mocno ciekawi.
Dystrybutor Cleantle Opublikowano 29 Lipca 2023 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2023 @Gardor tak, usuniesz za pomocą polerowania.
xadamx Opublikowano 31 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2023 W dniu 28.06.2023 o 12:11, Cleantle napisał(a): Tak powloka się lekko gazowala, przez co powstawało wieksze cisnienie, do tego dodajmy wyższe temperatury i kurierów rzucającymi paczkami problem jest w nowszych partiach rozwiązany, został dodany odpowiedni stabilizator a kropidelko jest wrzucane osobno do pudełka (a nie jest odrazu umieszczane w gwincie). Pytanie pierwsze: czy to rozwiązanie dotyczyło też pojemności 15ml? Pytanie drugie: czy ta powłoka ma ciemny kolor? Wydaje mi się, że w butelce wygląda na ciemną.
Dystrybutor Cleantle Opublikowano 31 Lipca 2023 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2023 @xadamx 1. każdej pojemności ten problem dotyczy 2. powłoka jest ciemna ale może jaśnieć od światła UV - nie zmienia to właściwości powłoki.
xadamx Opublikowano 31 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2023 6 minut temu, Cleantle napisał(a): 1. każdej pojemności ten problem dotyczy Rozumiem. Będę miał to na uwadze podczas otwierania niebawem. Dostałem z zamontowanym dozownikiem ale nic niepokojącego podczas otwierania pudełka nie zauważyłem. 8 minut temu, Cleantle napisał(a): 2. powłoka jest ciemna ale może jaśnieć od światła UV - nie zmienia to właściwości powłoki. Pytałem profilaktycznie, bo do tej pory wszystkie powłoki których używałem były bezbarwne. A jeszcze mam pytanie - czy planujecie sprzedaż osobno tych aplikatorów, które są w admire?
luk45z Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2023 @xadamx możesz znaleźć ten aplikator w sklepach pod nazwą Ultra Perfect Coat @Cleantle czy problem z gazowaniem się powłoki i korkiem dotyczy też Inspire? 1
Dystrybutor Cleantle Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2023 @luk45z Niedługo będą dostępne te aplikatory w bardzo dobrej cenie w trójpaku i 10paku Inspire się nie gazuje - tam jest dużo mniej aktywnej substancji. Co do Admire wdrażamy jeszcze jedno rozwiązanie (zmiana zakrętki w 15ml i 30ml opakowaniach) aby wyeliminować problem całkowicie. Problem występuje tylko w lecie przy wyższych temperaturach. 50ml wkrótce też powinny dostać nowe zakrętki. @xadamx tak aplikatory będą wkrótce dostępne. 2
xadamx Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Ok. Jestem po pierwszej aplikacji Admire. Moje spostrzeżenia: 1. Aplikacja baaaaardzo łatwa do położenia. No muszę przyznać, że w porównaniu do Tech Coat to niebo a ziemia. Nie ma co porównywać. 2. Jest ślisko, bardzo ślisko. Jest mocno szkliście - tak jak lubię. Co do przyciemnienia - nie rzuciło mi się w oczy, choć kolega z którym kładłem twierdził, że chyba przyciemnia. 3. Jedynym minusem podczas aplikacji był zapach. No nie dało się, pomimo otwartego garażu, kłaść bez maski. Dominuje zapach jakiś rozpuszczalników (przypomina mi zapach lakierów starszej generacji) oraz wyczułem też zapach amoniaku. Ogólnie jeśli chodzi o ten etap, czyli aplikację no to powiem tak: udał wam się produkt. Teraz tylko kwestia trwałości i użytkowania. 6
marcineke Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2023 @xadamx dobra robota, warto wprowadzać nowe.Co do zapachu przyznam że nie różni się od innych powłok, wszystkie śmierdzą ale nigdy nie była nam maska potrzebna , choć najgorszą powłoką której zapach był bardzo gryzący to Gyeon Mohs w starej wersji, ten dziwny smród był okropny.
xadamx Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2023 7 minut temu, marcineke napisał(a): @xadamx dobra robota, warto wprowadzać nowe.Co do zapachu przyznam że nie różni się od innych powłok, wszystkie śmierdzą ale nigdy nie była nam maska potrzebna , choć najgorszą powłoką której zapach był bardzo gryzący to Gyeon Mohs w starej wersji, ten dziwny smród był okropny. W zdecydowanej większości aplikowałem Aqua 9H - zapach nie jest uciążliwy, nawet jakieś nuty zapachowe tam się przebijają i bez problemu bez maski się pracuje. Nawet CP UK3.0, Dlux bez maski da się połoąyć. Przy Admire - nie dałem rady, a kolega który działał bez (współczuję mu) widziałem, że nie wyrabia. Także zapach Admire - bez maski jest ciężko. Ale towar chyba zagości u nas na dłużej.
grechut Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2023 @Cleantle Znalazłem coś takiego. Prawda? Cytat Data przydatności: 2 lata od otwarcia butelki.
Dystrybutor Cleantle Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2023 @grechut tak @xadamx polecam wszystkie powłoki kłaść w masce bo to nie zapach uszkadza układ oddechowy tylko substancje (nie muszą być wyczuwalne aby robiły szkodę w naszym organizmie). 1
powertokeny Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Mam pytanie, co ile zalecacie przemywać auto z położona powłoką admire - waszym kwaśnym szamponem? Auto stoi pod chmurką
Dystrybutor Cleantle Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2023 @powertokeny a to zależy od tego jak często ogólnie myjesz i jak bardzo się brudzi auto Im częściej myjesz np. Daily Shampoo2 to Tech Cleanerem możesz raz na 2-3 miesiące albo jak jest mocno ubrudzone auto i chcesz je szybciej i łatwiej umyć.
powertokeny Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2023 @Cleantle dzięki, to moja pierwsza powłoką polozona samodzielnie. Efekt mega, już kilka osób pytało czym wysmarowałem auto, łatwość położenia również mega. Polecam każdemu amatorowi i nie tylko
Arttreyu Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Może mam głupie pytanie. Czy po korekcie jest wskazane użycie cleanera przed położeniem powłoki?
belzebiasz Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2023 @Arttreyu nie, no bo po co? Dobrze odtłuść powierzchnie po pozostałościach past i możesz śmiało zabierać się za kładzenie powłoki 1
Dystrybutor Cleantle Opublikowano 21 Sierpnia 2023 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2023 @Arttreyu przed powłoką nie kładziemy żadnych cleanerów. Po polerowaniu najlepiej umyć auto (chociaż pianą lekko zasadową) + odtłuścić i kładziemy powłokę.
Arttreyu Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Czyli wymyć pastę IPA lub FX PROTECT SURFACE Agent który mam?
Arttreyu Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Dzięki wielkie za pomoc. Wolałem się upewnić w 100%.
Dystrybutor Cleantle Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2023 @Arttreyu my polecamy jednak umyć auto po polerowaniu (sama piana Citrus Foam2 wystarczy) i dopiero jakiś odtluszczacz
zeea Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Dziś ją kładłem w temperaturze 26stopni w garazu jest kocur nawet w takich warunkach
sparco0 Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Ta powłoka działa w 1 warstwie, czy lepiej warstwować?
Rekomendowane odpowiedzi