ketrab1992 Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2015 Uff dzięki bo już zacząłem ją rozważać Czyli najrozsądniejszą budżetową opcją będzie Meguiar's Microfiber Wash Mitt?
Sparco Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2015 @ ketrab1992 jak chcesz mieć tanio i dobrze to lepiej dozbieraj na Car pro,teraz wydasz na tańszą a później i tak skończy się jak u większości,więc po co dwa razy płacić.
ketrab1992 Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2015 ehh kusicie, ale to 1/4 mojego budżetu na zestaw startowy do jednego samochodu
rustin Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2015 Korzystał ktoś z tej rękawicy? Jakieś opinie?http://www.shiningcar.pl/pl/p/ShiningCa ... h-Mitt/918 Mam ja, oddałem żonie do ścieranie kurzu na meblach :-) Zamówiłem z alliexpres 'carpro'
Tommy Lee Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2015 Na sam początek wystarczy też rękawica Megsowa. Na giełdzie były nowe po 30zł i za tą cenę nic lepszego chyba nie ma. Ja wiem, że rękawice wełniane są fajne (w domyśle CarPro), ale jak ktoś dopiero zaczyna tą zabawę i pisze że wartość tej rękawicy stanowi 1/4 jego budżetu, to polecanie takiej jak dla mnie mija się z celem. Nic nie stoi na przeszkodzie żeby z czasem kupić sobie wełnianą.
mario704 Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2015 Myj marketową z frendzelkami z fibry na razie a zbieraj na carpro bo lepszej nie ma i tyle
Moderator krd Opublikowano 6 Maja 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2015 mario704, i rysuj cały czas lakier. Też tak kiedyś myślałem i używałem gąbko-rękawicy z frędzlami Sonaxa. Gdybym od razu wskoczył na odpowiedni poziom to nie musiałbym na swoim aucie robić polishu, sam finish by wystarczył. Mimo wszystko uważam, że porządna, delikatna rękawica to podstawa. Nawet jak zajmuje dużą część budżetu.
kamilgt Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2015 Tak jak Krzychu, zdecydowanie polecam od razu zakup Car Pro - jeśli za dużo zajmuje budżetu to zrezygnować z innych rzeczy, na początek wystarczy rękawica, szampon, glinka, prickbort, jakiś wosk, tuga 1l, litr APC, fluffki i kilka mikrofibr i pedzelków Nie ma sensu marnować kasy na inne rękawice, tzn warto mieć jakąś za kilkanaście złotych do progów i dołów zderzaków
Tommy Lee Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2015 Idąc tym tropem to i "Fluffiego" tez by trzeba zastąpić czymś lepszym
Moderator krd Opublikowano 6 Maja 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2015 Tommy Lee, tylko Fluffy nie wyrządza szkód na lakierze... jedyną jego wadą jest pozostawianie mazów - czyli konieczność przetarcia auta QD po myciu.
Tommy Lee Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2015 krd, Ja nie twierdzę, że Fluffy jest zły czy coś po sobie zostawia (sam go używam), chociaż na upartego to nim też można narobić nie tylko mazów, ale proponując rękawice do mycia z najwyższej półki to i ręcznik do osuszania wypadało by polecić jeden z lepszych chociażby fluffy od Gejona za około 50zł.
Pimps Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2015 Tommy Lee, jak ktoś nie ma kasy na to i to to ja bym zaczął najpierw od dobrej rękawicy bo jednak więcej po lakierze jeździ. Ostatecznie jedno i drugie warto mieć dobre.
rustin Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2015 Rękawica przyszła, jest bardzo duża, identyczna jak na aukcji. Jak wezmę ręką pociągne za wełne to parę pojedynczych wychodzi. Czy to normalne czy dlatego ze to chinka? A może po pierwszym myciu przestanie Tapatalk
Tommy Lee Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2015 Jak już jej użyjesz kilka razy to napisz czy porobiły się kołtuny i czy futerko bardzo z niej wychodzi.
mario704 Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2015 Małe kołtuny to nawet na CarPro po pierwszym myciu się zrobiły ale jak ją zamoczysz to wraca do normalności
Grexik Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2015 Widzieliście jakie ta ma "ssanie"? https://www.youtube.com/watch?v=3j8FyHq ... e=youtu.be
Moderator krd Opublikowano 15 Maja 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2015 Grexik, taką ciężką rękawicą wcale nie myje się wygodnie...
MatthewG Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2015 Dokładnie tak. Nadmiar i tak trzeba będzie wycisnąć do wiaderka bo ręka Ci odpadnie po dwóch panelach Plus za duży docisk.
gemaro Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2015 Mam szybkie pytanie odnośnie rękawicy. Budżet mam ograniczony i szukam czegoś taniego. Mam do wyboru 2 rękawice: 1. http://autonablask.pl/produkt/rekawica-mycia-detailers/ 2. Znaleziona dziś w Tesco. Wiem, że to nie jest najlepsza jakość, ale czy będzie dobra na sam początek i przyjazna dla lakieru. Chyba, że macie coś innego do zaproponowania w granicach cenowych do 30pln..
Borys-Tech Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2015 Ja myłem jakiś czas taką rękawicą Nirgina coś ala to Tesco i jakiś większych szkód nie zauważyłem. Obecnie kupiłem Car Pro i to całkiem inna liga w delikatności i wygodzie pracy. W cenie około 30zł można dorwać rękawice Megsa i na początek w zupełności wystarczy.
rustin Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2015 Dzisiaj było pierwsze mycie chinka carpro, rewelacja. Rękawica nie zostawia włosia wiec jest ok Tapatalk
Arkadio_Gdansk Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2015 Dzisiaj było pierwsze mycie chinka carpro, rewelacja. Rękawica nie zostawia włosia wiec jest ok Tapatalk Jaki jest koszt takiej chinki? I gdzie tego szuka
gemaro Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2015 Ja myłem jakiś czas taką rękawicą Nirgina coś ala to Tesco i jakiś większych szkód nie zauważyłem. Obecnie kupiłem Car Pro i to całkiem inna liga w delikatności i wygodzie pracy. W cenie około 30zł można dorwać rękawice Megsa i na początek w zupełności wystarczy. Dzięki za porady. Megsy chodzą po 50 zł, doliczając przesyłkę trochę to wyniesie. Póki co spróbuję tą z Tesco. Zawsze to lepiej niż gąbka, która niszczy lakier.
Tommy Lee Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2015 gemaro, Na giełdzie forumowej były po 30zł. Tej z pierwszego linku nie kupuj, mam podobna tyle że kupiona w innym sklepie i do Megsowej się nie umywa, która jest bardziej puszysta i delikatniejsza.
Rekomendowane odpowiedzi