Skocz do zawartości

Zapachy do autka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Polecam też olejki zapachowe, u mnie maja ogolne zastosowanie. Auto, mieszkanie, mycie klatki(jako dodatek do wody) zawsze ktoś zapyta co to za zapach 

• 2 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Czy ktoś wypowie się o zapachu vinove rome? Jak z jego trwałością ? Widzę , że był polecany więc proszę o jakąś krótką recenzję 🙂

Opublikowano

Wszystkie zapachy Vinove mają długą trwałość, ale jest jeden szkopuł - najlepiej spisują się w momencie, gdy z kratki leci ciepłe powietrze, które podgrzewa ten polimer i dodatkowo uwalnia aromat. Ogólnie moje ulubione zapachy od nich do London/Rome/Indianapolis, przy czym ten ostatni to mój faworyt i nieźle spisuje się też latem.

Opublikowano
6 godzin temu, blazej napisał:

Wszystkie zapachy Vinove mają długą trwałość, ale jest jeden szkopuł - najlepiej spisują się w momencie, gdy z kratki leci ciepłe powietrze, które podgrzewa ten polimer i dodatkowo uwalnia aromat. Ogólnie moje ulubione zapachy od nich do London/Rome/Indianapolis, przy czym ten ostatni to mój faworyt i nieźle spisuje się też latem.

Ile czasu posiedzi u Ciebie taki rome ? Czy zapas różni się trwałością od zestawu startowego ?

Opublikowano

W sezonie jesienno-zimowym taki zapach jest wyczuwalny spokojnie dwa miesiące. Latem przy chłodnych nawiewach działa zdecydowanie słabiej, ale to też kwestia indywidualna. Zapas nie różni się trwałością od zestawu startowego, po prostu raz kupujesz zestaw startowy z drewienkiem/plastikiem który najbardziej Ci się podoba, a potem uzupełniasz wkłady.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Spodobał mi się zapach Scentway Imao New York. Czy wersja w kratkę nawiewu (dyfuzor) jest trwalsza/bardziej wyczuwalna niż zawieszka?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam, przychodze z pytaniem z innego forum. czytalem by utrzymac zapach w aucie wystarczy spsikac tania perfuma dywaniki.. tylko ze ja mam gumowe no i siedzenia skorzane, zapachy sa trwale na dwa trzy dni potem ulatuja, jakies pomysly?

Opublikowano

IMAO dyfuzor - jaki zapach jest bliski Fresso Gentleman albo Diamond Black?  Chciałbym coś męskiego na kratkę nawiewu.

Opublikowano
21 godzin temu, czaplowiec napisał:

witam, przychodze z pytaniem z innego forum. czytalem by utrzymac zapach w aucie wystarczy spsikac tania perfuma dywaniki.. tylko ze ja mam gumowe no i siedzenia skorzane, zapachy sa trwale na dwa trzy dni potem ulatuja, jakies pomysly?

Psikaj na wykładzinę podłogi, nie stricte na dywaniki. Na pewno znajdziesz jakieś miejsce w aucie 🙂

Co do trwałości - nie wiem czego konkretnie używasz ale to nie działa tak, że zapach utrzymuje się cały czas, po to masz atomizer aby w razie potrzeby, chęci czy po prostu podczas wsiadania do auta psiknąć raz czy dwa. A jeśli nadal Ci mało to kup coś w stylu zawieszki/puszki.

No i warto pamiętać, że na dany zapach się "uodparniasz" 😄 Wydaje Ci się, ze nic nie czuć a czuć, tylko się po prostu do zapachu przyzwyczajasz.

Kup na próbę coś od Fresso, przelałem cała butelkę Gentlemana w aucie jakiś rok temu i nadal są momenty, że go wyczuwam.

Opublikowano
15 godzin temu, KiziorDZN napisał:

Fresso, przelałem cała butelkę Gentlemana

Jaki to zapach? Jestes w stanie go opisac?

Opublikowano
2 godziny temu, lukasz_byd napisał:

Jaki to zapach? Jestes w stanie go opisac?

Ja w innym dziale rozwodziłem się na temat wszystkich zapachów Fresso, ale wiadomo każdy ma inne nozdrza. Mi zapachy Fresso bardzo przypasowały, ale paradoksalnie Gentleman i Paradise Spark, które są tak namiętnie chwalone najmniej mi przypadły do gustu. Gentleman jest jak taki perfum męski dla Panów 60+, ziołowy, pieprzowy, nieco duszący. Moi faworyci to Snow Pearl i Dark Delight. Jak ktoś lubi na słodko to Sugar Love jest fajny, Magnetic Style taki mocno piżmowy, ale też przyjemny.

Opublikowano
2 godziny temu, Masa05 napisał:

Ja w innym dziale rozwodziłem się na temat wszystkich zapachów Fresso, ale wiadomo każdy ma inne nozdrza. Mi zapachy Fresso bardzo przypasowały, ale paradoksalnie Gentleman i Paradise Spark, które są tak namiętnie chwalone najmniej mi przypadły do gustu. Gentleman jest jak taki perfum męski dla Panów 60+, ziołowy, pieprzowy, nieco duszący. Moi faworyci to Snow Pearl i Dark Delight. Jak ktoś lubi na słodko to Sugar Love jest fajny, Magnetic Style taki mocno piżmowy, ale też przyjemny.

Raczej nie używam zapachów w aucie, ew. zapach skóry od ColourLock lub Gliptone. Ale byłem ciekawy Fresso bo dość często mi przewija się przed oczami ta firma.

Opublikowano

Baaaardzo dawno temu katowałem choinki o zapachu arbuzowym , zapach petarda brałem zawsze wszystkie jakie były jeśli gdzieś namierzyłem później wycofali z produkcji ten zapach niewiedziedź dlaczego, mnóstwo ludzi tego szukało, ehh szkoda że tego już nie ma. 

Opublikowano
W dniu 26.05.2021 o 12:47, lukasz_byd napisał:

Raczej nie używam zapachów w aucie, ew. zapach skóry od ColourLock lub Gliptone. Ale byłem ciekawy Fresso bo dość często mi przewija się przed oczami ta firma.

Jeżeli nie lubisz intensywnego zapachu to nie wiem czy Fresso to dobry wybór. Zawieszki jak na zawieszki są bardzo trwałe i w słoneczne dni intensywne. W formie perfum jest delikatniej, wiadomo też zależy jak obficie potraktujesz wnętrze. Najlepiej wziąć próbki, powąchać i wypróbować. Plus za to że zawieszki fajnie wyglądają i są "wielokrotnego użytku", kawałek deseczki można polać zupełnie innymi olejkami i będzie już inny zapach. 

Opublikowano

U mnie jakiekolwiek zawieszki nie wchodzą w gre. Wnętrze ma być jak z salonu (z zewnątrz z resztą też.)

Opublikowano

Ja za to wolę ładną zawieszkę, najlepiej gdzieś w tylnym przedziale pasażerskim auta niż psikać dywaniki perfumami po którym włosy często się sklejają.